Kriptovaluták szabályozása van napirenden Brazíliában

Szerző: | febr 23, 2022 | Bitcoin hír, Kriptovaluta

A brazil szenátus Gazdasági Bizottsága (CAE) jóváhagyott egy törvényjavaslatot a Bitcoin és más kriptovaluták szabályozásáról.

 

Kriptovaluták szabályozása Brazíliában

A CAE által jóváhagyott törvényjavaslat, amely a Bitcoin és egyéb kriptovaluta szabályozási tervezete még a 2019-ben íródott Flavio Arns szenátor által. A törvényjavaslat kidolgozásában részt vett a Központi Bank, az Értékpapír-tőzsdei Bizottság (CVM) és a Szövetségi Adóhatóság (RFB) is. Ez lehet az első lépés, amely megpróbálja megteremteni a bitcoin pénzügyi tranzakciókban és befektetési eszközként való mindennapi használatának alapszabályait.
 
Brazilia kriptovaluták | Cryptofalka

Forrás: coinwire.com

 
A törvényjavaslat adókedvezményeket is tartalmaz a Bitcoin bányászati szektor számára. A Bitcoin és kriptovaluta feldolgozásához, bányászatához vagy megőrzéséhez hardvert és szoftvert beszerző gazdasági társaságok mentesülnének az importadók, valamint egyes, a helyi értékesítést befolyásoló tranzakciós adók alól. Az adókedvezményekre azonban csak azok a vállalkozások lennének jogosultak, amelyek tevékenységeikhez kizárólag megújuló energiaforrásokat használnak és szén-dioxid semlegesek.

 

Az új törvényjavaslat elősegíti az iparág megszilárdulását Brazíliában

A kriptovaluták szabályozása és a technológia monetáris politikába integrálása elősegíti a blokklánc technológiával foglalkozó cégek letelepedését az országban. A törvényjavaslat szabályozni kívánja a Bitcoin szolgáltatók letelepedését és működését, olyan entitásként definiálva őket, amelyek harmadik fél nevében kriptovaluta kereskedelmet, átutalást, őrzést, adminisztrációt vagy értékesítést végeznek. A kriptovaluta szolgáltatók csak a szövetségi kormány engedélyével működhetnek az országban.

 
Brazil Bitcoin ETF | Cryptofalka

Forrás: criptointercambio.com

 
Iraja Abreu szenátor a Bloombergnek elmondta, hogy várakozásai szerint a Központi Bank lesz a felelős a kriptovalutákkal kapcsolatos szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások szabályozásáért és ellenőrzéséért Brazíliában, bár a törvényjavaslat szerint a kormány fogja kijelölni, hogy melyik intézmény vállalja ezt a felelősséget.
 
A szenátor nyilatkozatában kijelentette, hogy a CVM-nek csak olyan eseteket kellene kezelnie, amikor a digitális eszközöket tőkeemelésre használják fel a pénzügyi piacokon. A törvényjavaslat a közelmúltban benyújtott kérelem alapján várhatóan a szenátus elé kerül. A javaslatot ezután szavazásra bocsátják a Házban, ami az utolsó lépés, mielőtt Jair Bolsonaro elnök fontolóra vehetné a törvény aláírását.
 
Nemrégiben Oroszország döntött a kriptovaluták szabályozása mellett, ugyanis a teljes tiltás gazdasági károkat és a tech-blokklánc szektor hanyatlását eredményezné.

 

Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka