KuCoin elindítja közösségi blokkláncát, ez a KCC

Szerző: | aug 16, 2021 | Kriptovaluta

A KuCoin kriptovaluta tőzsde június közepén indította el közösségi blokkláncát a KuCoin Community Chain-t (KCC), ami kompatibilis az Ethereum hálózattal. Az új okoshálózatot a Proof of Staked Authority (PoSA) konszenzus mechanizmus fogja működtetni annak érdekében, hogy gyorsabb és olcsóbb hálózat jöjjön létre, mint az Ethereum.

 

A KuCoin Community Chain (KCC) indulása

A KuCoin még 2020. április 4-én tette közzé első heti jelentését, amiben tájékoztatták az érdeklődő közösséget az új blokklánc tervezéséről. Az eredetileg KuChain-nek elnevezett blokklánc a 2021. június 16-ai induláskor a KuCoin Community Chain elnevezést kapta.

A blokkláncra elsők között került fel a KuCoin tokene a KCS, persze ahhoz, hogy olyan széleskörű választék legyen, mint az Ethereum hálózaton, létrejött július 16-án a KCC Bridge. Ennek segítségével ERC-20 tokeneket tudunk átvinni az Ethereum blokkláncról a KuCoin Community Chain-re.

kcc-milestones

Forrás: kcc.io

Az új hálózaton való DApp-ok fejlesztése érdekében a KCS Foundation létrehozott egy 500.000$ értékű alapot, hogy a programozókat ezzel jutalmazzák. Ezt az összeget a Grants Program keretei között fogják szétosztani kutatók és fejlesztők között.

A KCC hálózat kompatibilis többek között a MyEtherWallet, MathWallet, TokenPocket, Shield protocol és MetaMask tárcákkal.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

Részletek a KCC-ről

A KCC egy publikus blokklánchálózat, aminek alapját a go-ethereum programozási nyelv adja, emiatt teljesen kompatibilis az Ethereumon futó okosszerződésekkel. A KCC tokene a KCS, a bányászok ezt kapják fizetségül a munkájukért, valamint a felhasználók ebben fizetik a tranzakciós díjakat.

Az Ethereumtól eltérően a KCC a Proof of Staked Authority konszenzus mechanizmust használja, ami a Proof of Stake és Proof of Authority mechanizmusok keveréke. Bányásznak jelentkezni kell és amennyiben a már meglévő bányászok legalább 50%-a elfogadja a jelentkezést úgy a jelentkezés sikeres. A legtöbb KCS-t lekötő 29 validátor üzemelteti a hálózatot, összehasonlításképpen az ugyanúgy PoSA mechanizmust használó Binance Smart Chain-en maximum 21 validátor lehetséges.

Három másodpercenként születnek új blokkok, a tranzakciós díjak pedig még a legforgalmasabb időszakokban sem haladják meg az 5 centet. Persze később elképzelhető, hogy sokszorosára fog nőni a tranzakciós díj, csakúgy, mint a BSC hálózaton, ahol egyszerre jelentkezett egy óriási igény a tranzakciókra és növekedett meg a BNB árfolyama.

kcc-period-of-block-generation

kcc-average-fee-of-each-transaction

Forrás: explorer.kcc.io

A hálózatot láthatóan júliusban kezdték el használni a felhasználók, ekkor megközelítőleg 20.000 aktív cím jelent meg. Ebben az időszakban rengetegen kipróbálták milyen a KCC blokklánc, azóta az aktivitás lentebb hagyott, most körülbelül 5.000 aktív cím van jelen.

Valószínű, hogy a kevés DApp miatt nem ért el még széles felhasználói réteget a hálózat, illetve elképzelhető, hogy szeptembertől, amikor a piac is aktívabb, akkor fognak többen érkezni a KCC-re.

kcs-daily-active-addresses

kcc-daily-transaction-counts

Forrás: explorer.kcc.io

A napi tranzakciók számában is van július elején egy csúcs, azóta habár kisebb a napi adat, nincs csökkenő trendben az aktív címekkel ellentétben.

 

Mi vár a KCC blokklánchálózatra?

A KCC egyik fejlesztőjével folytatott beszélgetésben a programozó kifejtette mik azok a projektek, amiken jelenleg dolgoznak. Leginkább a hálózat ökoszisztémájának kidolgozásán ügyködnek, ebbe többek között beletartoznak a DAO (Decentralized Autonomous Organization) közösségek, a programozók és fejlesztők, valamint a különböző kriptovaluták is.

A DApp-okat illetően, habár még nem olyan széles a választék, mint az Ethereumon vagy a BSC-n, de kezdenek megjelenni szépen sorjában. Példa kedvéért itt van a Kudex, ami egy multifunkcionális platform decentralizált tőzsdével, kamatfarmolási lehetőséggel és launchpad-del.

kudex-data

Forrás: kudex.finance

Amikor egy blokklánchálózat népszerűségéről beszélünk általában az a döntő, hogy miben nyújt újat vagy jobbat, mint más hálózatok. A KuCoin Community Chain valószínűleg nem lesz annyira decentralizált, mint az Ethereum, ellenben olcsóbb lesz. A BSC hálózat jelenleg még több lehetőséggel kecsegtet, mint a KCC, azonban ez a későbbiekben változhat.

Amikor egy hálózat és vele együtt az azon futó DApp-ok frissen indulnak, a felhasználók elcsábítása érdekében magas kamatokat ajánlanak az új platformon. Ez mindenképpen előnye jelenleg a KCC-nek, így a kérdés az, hogy tudja-e majd tartani a felhasználók növekedési ütemét és tud-e újat mutatni más hálózatokkal szemben.

Borítókép forrása: kcc.io

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka