Mélyen van a Litecoin árfolyam, de hol lehet a vége?

Szerző: | szept 12, 2020 | Altcoin, Árfolyam elemzés

Rég nem tudott semmit felmutatni a Litecoin árfolyam. Az egyik legismertebb névről van szó a piacon, így úgy gondoltuk megéri elemzeni a mozgását. Bitcoin ellenében vizsgáljuk az eseményeket, és mindenzt tesszük nagyobb időtávú, heti grafikonon.  

 

Litecoin árfolyam Bitcoin ellenében

Valóban mélyen a Litecoin árfolyama, de a címben feltett kérdésre, hogy hol lehet az alja az egész esésnek, valójában elég nehéz válaszolni. Aljpontokra találgatni sosem ajánlott, azt viszont meg tudjuk állapítani, hogy érdemes-e vele foglalkozni hosszú távú portfóliónk egyik elemeként. Nem véletlenül választottuk a heti ábrát a Litecoin árfolyam elemzésére. Minél nagyobb időtávon vizsgáljuk ugyanis az eseményeket, annál validabb következtetéseket vonhatunk le hosszú távra. 

Eddig szabályosnak formálódó csökkenő árcsatornában halad lefelé a Litecoin árfolyam Bitcoin ellenében. A képen látható 2018 februári csúcsponttól számítva összesen 80%-t zuhant az ár. Ez masszív számnak tűnik, azonban a legtöbb alt a 2018-s csúcsoktól számítva szintén ezt a számot produkálta, vagy többet is. Ez alapján elmondhatjuk, hogy mélyen az ár. A piacot azonban a nagy halak mozgatják. Valójában nem az a kérdés, mi számít nekünk mélynek, hanem mi számít nekik olcsónak?

 

Litecoin árfolyam LTC-BTC 1w

Litecoin árfolyam LTC-BTC 1w

Ezt a kérdést próbáljuk megválaszolni a technikai elemzés módszertanával. A legelején tisztázzuk, hogy egyelőre semmilyen jel nem utal a hosszú távú emelkedésre. Amiket le tudunk szűrni az ábrából, azok a meglévő down trend fáradására utaló jelek. 

Csökkenő csúcsok mellett zajlik a mozgás. Mindez egy eső ék alakzatban történik a csökkenő árcsatorna alsó támasza környékén. Maga az eső ék trendfordító alakzat, bár nem a legerősebb. Ez már trendfáradásra utaló jel. Szintén a trendfáradást erősítik a mozgás során megjelenő nagyobb  volume-k. Ezek utalhatnak az adott trend kifárasztására és felhalmozásra. Ezek pozitív jelek, amik jelenthetik, hogy megjelentek a nagyobb befektetők a piacon. Ezek mellett úgy tűnik, az RSI grafikonja nem igen tud mélyebb pontot felvenni, ami divergenciára utal. Ez szintén a trendfáradást erősíti, és a MACD hisztogramja is 0-s középvonal felett jár, ami pozitívnak számít.
Trendfáradásra utaló jelekben tehát bővelkedünk, azonban a trendfáradás nem jelenti automatikusan, hogy megvan az aljpont és jöhet a trendfordulás. Az első trendfordító jelet az eső ék csökkenő trendvonalának áttörése szolgáltatná. Ebben az esetben véleményem szerint a képen jelölt ellenállás visszatesztelése reális elvárás lenne.

 

Altpiaci potenciál

Jelenlegi cikkünkben a Litecoin árfolyamra koncentrálunk, előzőben a Ripple mozgásával foglalkoztunk. Ez nem véletlen, sok alt elég mély árfolyamokat produkál Bitcoin pár ellenében, amiben meg lehet látni a lehetőségeket. 

Több kis market cap-pel rendelkező versenyzőnek sikerült már szép kitöréseket produkálni, a hagyományosabb alt nevek a piacon egyelőre jórészt altatnak. Bár az Ethereum nem olyan régi run-ja megsüvegelendő. Sok esetben az altok emelkedése a kisebb piaci kapitalizációval rendelekező nevek pumpálásával indul, majd őket követik a nagyobb nevek. Kis piacokon könnyebb emelkedéseket előidézni, mint a hagyományosabb, nagyobb nevek között. 

Úgy gondolom tehát, hogy van ráció abban, hogy hosszú távú portfólió lehetséges elemeként mérlegeljük a Litecoinban rejlő potenciált. A trendfáradásra utaló jelek pozitívumként hatnak, bár tegyük hozzá, hogy ezek nem jelentenek automatikus trendfordulást. A hagyományosabb nevek kevésbé kockázatos lehetőségeket rejtenek magukban, így a Litecoin árfolyam és egyéb nagyobb nevek megérik, hogy trendfáradásra, trendfordulásra utaló jelek után kutassunk a nagyobb időtávú grafikonjaikon. 

[buzzsprout episode=’4950683′ player=’true’]

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Eljött a nap, amikor az olaj ára olcsóbb lett, mint a vízé
  3. Starbucks és McDonalds teszteli a kínai digitális yüant
  4. Komoly módosítások a Facebook Libra kriptovalutájánál
  5. Blockchain technológia, már a Telsa és a BMW is használja
  6. A Huawei fogja segíteni a kínai blockchain adoptációt
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka