A MATIC is bevezeti az EIP1559-et és a tokenek égetését

Szerző: | jan 20, 2022 | Blokklánc hír, Kriptovaluta

A Polygon fejlesztői szerint az Ethereumnál tavaly bevezetett EIP-1559 -es frissítés által a Matic token is deflációs lehet a jövőben. 

 

Deflációs lesz a MATIC is

Az Ethereum EIP-1559 frissítés tavaly lett aktív a London hard fork által. A frissítés most elindult a kétrétegű skálázási hálózaton, a Polygonon a „díj láthatóságának” javítása érdekében. 
 
defláció | Cryptofalka

Forrás: https://tendercapital.com/

 
A Polygon csapata január 17-én jelentette be a frissítés elindulását, miután sikeresen telepítették a Mumbai tesztneten. Az EIP-1559 frissítés ugyanazt a díjégetési mechanizmust vezeti be a Polygonon, ami a MATIC tokenek megsemmisüléséhez vezet. Eltávolítja továbbá az elsőáras aukciós módszert a hálózati díjak kiszámításánál, amely jobb költségbecslésekhez vezet, de nem csökkenti a gázárakat.
 
Az égetés két lépcsőben valósul meg. A Polygon hálózaton kezdődik és az Ethereum hálózaton fejeződik be. A csapat kijelentette, hogy az Ethereumhoz hasonlóan a MATIC kínálata valószínűleg deflációs lesz, és a becslések szerint évente a teljes készlet 0,27%-a ég el. Fixen 10 milliárd MATIC token áll rendelkezésre, jelenleg 6,8 milliárd van forgalomban.
 
“A deflációs nyomás mind az érvényesítők, mind a delegátorok javára válik, mivel a tranzakciók feldolgozásáért járó jutalmakat MATIC -ban határozzák meg” – árulták el a fejlesztők, és hozzátették, hogy a frissítés csökkenti hálózati torlódást is.
 

Megnőtt a Polygon hálózat díja

Annak ellenére, hogy a Polygon egy második rétegű hálózat, a tranzakciós díjak hónap elején az egekbe szöktek. A Dune Analytics szerint azt eredményezte, hogy egyes érvényesítők nem tudtak blokkolni. A kereslet megugrása a Sunflower Land nevű DeFi játéknak volt köszönhető.
 
Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás
 
Amióta körülbelül hat hónappal ezelőtt megjelent az Ethereumon az EIP-1559-es frissítés, 1,54 millió ETH égetését eredményezte a mai napig. A jelenlegi ETH árakon ez körülbelül 5 milliárd dollárt jelent. A nyomkövető azt is előrevetíti, hogy az Ethereum kibocsátás évi 2,5%-kal deflációs lesz, amint megtörténik az „összeolvadás”, és a PoS lesz a hálózat elsődleges konszenzusos mechanizmusa.
 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.