Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Meta bemutatott egy Metaverzum AI szuperszámítógépet

A Meta bemutatott egy Metaverzum AI szuperszámítógépet

A Meta azt állítja, hogy az újonnan létrehozott mesterséges intelligencia (AI) „Research SuperCluster” kikövezi az utat a Metaverzumnak.

 

A Meta a Metaverzum használatához megfelelő számítógépet gyártott

A közösségi média óriáscég azt nyilatkozta, hogy szerinte az „Research SuperCluster” (RSC) már most is a világ egyik leggyorsabb szuperszámítógépe, és a hardvert leleplező blogbejegyzés szerint 2022 közepén, amikor teljesen működőképes lesz, biztosan elfoglalja az első helyet.
 
Metaverzum | Cryptofalka Forrás: https://forkast.news/
A fejlett mesterséges intelligencia következő generációjának kifejlesztéséhez nagy teljesítményű új számítógépekre lesz szükség, amelyek másodpercenként kvintillió műveletre képesek. Végső soron az RSC-vel végzett munka kikövezi az utat a következő nagy számítási platform – a Metaverzum – technológiai fejlesztése felé, ahol az AI-vezérelt alkalmazások és termékek fontos szerepet fognak játszani. – írta a vállalat.
Mark Zuckerberg CEO így nyilatkozott:
A Metaverzum számára épített tapasztalataink óriási számítási teljesítményt igényelnek (többmilliárd művelet/másodperc), és az RSC új mesterséges intelligencia-modelleket tesz lehetővé, amelyek példák billióiból tanulhatnak, több száz nyelvet megértenek, és így tovább.
A gép több száz különböző nyelven lesz képes dolgozni „fejlett mesterséges intelligencia” fejlesztése érdekében a digitális szemléletmód, a természetes nyelvi feldolgozás és a beszédfelismerés számára.
„Reméljük, hogy az RSC segíteni fog a teljesen új mesterséges intelligencia-rendszerek felépítésében, amelyek például valós idejű hangfordításokat tudnak végrehajtani emberek csoportjai számára, amelyek mindegyike más-más nyelvet beszél, így zökkenőmentesen együttműködhetnek egy kutatási projektben vagy éppen egy AR játékon belül."
A Meta nem árulta el, hol található a számítógép, sem a fejlesztésével és létrehozásával kapcsolatos költségeket. Camilla Russo, a decentralizált pénzügyi elemző a Meta új gépét az Ethereum hálózathoz hasonlította, amelyet az iparágban egyesek már egyfajta globális „szuperszámítógépnek” tartanak.
 

[embed]https://twitter.com/CamiRusso/status/1485748622331420674[/embed]

 

Szuperszámítógépek kellenek a Metaverzumhoz

2021 decemberében az Intel nagyteljesítményű számítástechnikai rendszerekkel és grafikus rendszerekkel foglalkozó csoportjának alelnöke, Raja Koduri azt mondta, hogy a jelenlegi számítási infrastruktúrát ezerszeresére kell fejleszteni a Metaverzum működtetéséhez.
 
Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás
„Kevesebb, mint egy ezredmásodperc alatt kell hozzáférni a számítási kapacitáshoz, a valós idejű használathoz pedig kevesebb, mint tíz ezredmásodperc kell” – mondta Koduri akkoriban a Quartznak.
A nagyrészt az internet következő iterációjaként leírt Metaverzum egy olyan virtuális térre utal, ahol az emberek dolgozhatnak, játszhatnak és szocializálódhatnak – gyakran a virtuális valóság (VR) és a kiterjesztett valóság (AR) technológia használatával. Októberben a Facebook felvette a Meta nevet, hogy a vállalkozás tükrözze a közösségi médián túlmutató megújult törekvéseit.
 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.69% $69,486.87
Ethereum ETH -2.47% $3,679.08
BNB BNB 0.29% $614.55
Solana SOL 0.16% $179.39
XRP XRP -2.64% $0.5293
Dogecoin DOGE -3.11% $0.1639
Cardano ADA -4.48% $0.479
Litecoin LTC -2.73% $86.13
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!