Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Dr. Metaverse: Egészségügyi megoldások a Virtuális térben

Dr. Metaverse: Egészségügyi megoldások a Virtuális térben

A virtuális térben igénybe vett egészségügyi szolgáltatások és a metaverzum alapú oktatási lehetőségek miatt tíz éves idősávon belül 500 milliárd dollára becsülik az iparág értékét.

A kulcstermék még hiányzik, de a trend már látható

Bár a metaverzumok fejlesztői még keresik azt a tömeges elfogadottságot és felhasználóbázist generáló terméket, ami igazán be tudja robbantani az iparágat, az egészségügy piacán már felfedezhetőek bizakodásra okot adó tendenciák.

Számos piackutató cég - köztük a Spherical Insights, a Towards Healthcare és a Research and Markets - egymástól független felmérései alapján arra a következtetésre jutottak, hogy az egészségügyre koncentráló VR és metaverzum projektek szinte korlátlan növekedésre számíthatnak a következő évtizedben.

A jelentések a globális virtuális egészségügyi piacot 2023-ban 8,97 és 10,5 milliárd dollár körüli összegre értékelték. A Spherical Insights február 23-án kiadott friss jelentése az egészségügyben használt metaverzum megoldások értékét a következő tíz évben 496,23 milliárd dollárra becsüli.

A Covid hozta a fordulópontot

A COVID-19 óta óriási érdeklődés övezte a kontaktmentes - telemedicinális - gyógyászati megoldásokat.

"A világjárvány előtt az amerikai népesség 11%-a vett igénybe telemedicinális szolgáltatásokat, ez az arány azóta 76%-ra emelkedett" - írják az R&M jelentés szerzői.

Természetesen a legrészletesebben megkonstruált virtuális tér sem tud megoldást nyújtani olyan vizsgálatok elvégzésére, amihez elengedhetetlen az emberi interakció. Ezzel szemben egy pszichológiai terápiás folyamat remek lehetőséget nyújt a virtuális terek használatára. Ebben az esetben például egy teljesen a páciens igényei szerint megkonstruált virtuális térben mehet végbe a konzultáció, kontaktmentesen, egy VR szemüveg segítségével.

surgery I cryptofalka.webp

Kockázatmentes műtéti oktatás a virtuális térben

A telemedicinális megoldások mellett az egészségügy másik húzóágazatai a képzési és oktatási megoldásokat kínáló metaverzum termékek lehetnek. Itt a metaverzum adja a szoftveres, míg az egyre gyorsabban fejlődő VR és AR (augmented reality) eszközök a hardveres hátteret.

"A sebészek AR-eszközökkel tudják megtervezni és levezetni a sebészeti eljárásokat, és valós idejű információkat kaphatnak a műtétek során" - írják a Spherical Insights elemzői

Egy részletgazdag, specifikusan fejlesztett sebészeti metaverzum lehetőséget adhat az orvostanhallgatóknak, hogy szimulált térben, valós kockázat nélkül tudjanak begyakorolni rutineljárásokat.

vr surgery I cryptofalka.webp

A beavatkozások előtti információátadás keretét is adhatja virtuális tér, a megszokott és rutinszerű frontális ismeretterjesztés helyett akár az emberi szervezeten belül navigálva lehet prezentálni a műtétet vagy a gyógyszer hatásmechanizmusát a páciens számára.

A Virtuális- és Kiterjesztett valóság eszközei forradalmasítják az egészségügy gyakorlatának és tanításának módszereit. - foglalja össze a technológia jelentőségét Dr. Rafael Grossman, az első sebész, aki Google Glass segítségével hajtott végre beavatkozást

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.98% $64,113.59
Ethereum ETH -1.54% $3,070.28
BNB BNB 0.18% $561.33
Solana SOL -1.17% $144.23
XRP XRP 2.60% $0.5147
Dogecoin DOGE 0.88% $0.1558
Cardano ADA 7.75% $0.4973
Litecoin LTC 1.10% $82.69
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!