Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Kína állami ellenőrzés alá vonná a metaverzumot

Kína állami ellenőrzés alá vonná a metaverzumot

Az ENSZ-csoportnak benyújtott javaslatok szerint Kína digitális azonosítókat és valós büntetéseket kíván bevezetni a metaverzumban elkövetett bűncselekményekért.

A "virtuális világ rendjének és biztonságának fenntartása"

Kína a hírek szerint a metaverzumban és más online virtuális világokban a szociális kreditrendszerhez hasonló rendszert kíván bevezetni. A POLITICO augusztus 20-án arról számolt be, hogy az állami tulajdonú China Mobile távközlési vállalat egy olyan digitális azonosítót javasolt minden metaverzum és online virtuális világ felhasználója számára, amely "természetes jellemzőkkel" és "társadalmi jellemzőkkel" működik. A javaslatok szerint "a virtuális világ rendjének és biztonságának fenntartása érdekében" az azonosító egy sor személyes adatot és azonosító jelet tartalmazna, beleértve a személy munkakörét, és javasolta, hogy ezeket az adatokat állandóan tárolják és megosszák a hatóságokkal.

Bercoin bercode I Cryptofalka

A rendszer előnyeire példaként egy problémás felhasználót hoztak fel példaként, aki "pletykákat terjeszt és káoszt okoz a metaverzumban" - a digitális azonosító segítségével a rendőrség gyorsan megtalálhatja és megbüntetheti az illetőt.
"Egy egységes digitális személyazonossági rendszer kiépítése, hogy minden embernek egyedi digitális azonosítót adjunk, amely tartalmazza a közösségi médiából és a foglalkozásból származó társadalmi jellemzőket - ez nagyon úgy hangzik, mint a kínai társadalmi kreditrendszer" - mondta Chris Kremidas-Courtney, a brüsszeli Friends of Europe vezető munkatársa.
A kínai kormány 2014-ben javasolta a társadalmi kreditrendszerét - egy olyan mechanizmust, amely különböző területeken pontozza a polgárok megbízhatóságát, és amelynek eredményeként az egyének feketelistára kerülhetnek a közszolgáltatásokból a rossznak ítélt viselkedés miatt -, és ezt a rendszert fokozatosan átvették a kormányzati szervek és a helyi tisztviselők olyan területeken, mint a tömegközlekedés, az utazás, az internethez és a pénzügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés.

Kína metaverzum-javaslatai

A metaverzum fókuszcsoport októberben ül össze újra, amikor a javaslatokról szavazásra kerülhet sor. Elfogadásuk esetén a javaslatok jelentős hatást gyakorolhatnak a távközlési és technológiai cégekre. A fókuszcsoportban részt vevő kínai cégek állítólag sokkal több metaverzummal kapcsolatos javaslatot tesznek, mint az Egyesült Államok és Európa vállalatai. intézményi befektetők kína fud I Cryptofalka   A kínai állami és magánszereplők az ITU-ban (ENSZ távközlési ügynöksége) igyekeztek globális szabványokat meghatározni a születőben lévő technológiákra vonatkozóan - ez egy olyan stratégia, amelyre nyugati tisztviselők korábban figyelmeztettek, mivel Kína az internet és a távközlés kormány által ellenőrzött változatának előmozdítására törekszik. Nyugati tisztviselők már 2020-ban megkongatták a vészharangot a Huawei kínai távközlési óriáscég hasonló kísérletei miatt, amelyek arra irányultak, hogy átírják az internetprotokollok - a globális internetforgalom egyik legfontosabb építőköve - működését.

Kína hosszú távra tervez

Azt állítják, hogy Kína "hosszú távon kíván előre gondolkozni", ha a metaverzum használata széles körben elterjed.
"Képzeljünk el egy olyan metaverzumot, ahol a személyazonossági protokollokat a kínai hatóságok határozzák meg és ellenőrzik. Minden kormánynak fel kell tennie magának a kérdést: "Ilyen magával ragadó világban akarunk élni?"
A javaslatok a technológiai szakértők és a Nemzetközi Távközlési Unió tisztviselői közötti megbeszélések részét képezik.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.36% $67,123.13
Ethereum ETH 0.72% $3,118.78
BNB BNB -0.11% $579.76
Solana SOL 0.84% $174.06
XRP XRP -0.20% $0.5221
Dogecoin DOGE 0.10% $0.1547
Cardano ADA -0.59% $0.4801
Litecoin LTC 0.29% $84.11
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!