Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A move to earn a fitnesz jövője?

A move to earn a fitnesz jövője?

A STEPN korábbi sikere azt mutatja, hogy move-to-earn modell népszerűsége egyre növekszik. Vajon egy elhalványuló új trend van kialakulóban vagy ez a fitnesz jövője?

 

Az előzmények nagy sikert mutatnak

Az Axie Infinity úttörője volt a play-to-earn irányzatnak. A projekt olyan új Web3 alkalmazásokat inspirált, amelyek arra törekszenek, hogy a kereseti modellt a megfelelő ökoszisztémákra alkalmazzák. A legújabb projekt, amely csatlakozott a move-to-earn mozgalomhoz, a STEPN, egy Solana-alapú Web3-alkalmazás, ahol az NFT tornacipő tulajdonosai gyaloglás közben keresnek.

A STEPN beprogramozott néhány tényezőt, amelyek meghatározzák, hogy egy személy mennyit kereshet a cipőivel. A Green Satoshi Token (GST) a STEPN játékon belüli tokenje, amellyel jelenleg 6 dollár környékén kereskednek. Az elmúlt 30 napban a token szépen emelkedett, viszont adódik a kérdés, hogy ez a növekedés a jövőben is fenntartható-e?

Moove to eran modell, megvan a fitnesz jövője? Forrás:blog.cryptostars.is

A move-to-earn jelenség érdekessége, hogy lényegében a P2E egy formája, mivel a fittséget egy digitális eszközön, a tornacipőn keresztül gamifikálta. Ez gyakorlatilag olyan, mintha mondjuk a futás maga játék lenne, a gép pedig a cipő. Függetlenül attól, hogy hogyan osztjuk fel, az NFT-tulajdonosoknak részt kell venniük az alkalmazás mechanikájában, hogy megkapják a jutalmukat.

Noha a STEPN komoly profitot gyűjthet a befektetők számára, máris egyre több versenytárs jelenik meg a szektorban. 2021-ben nagy divat volt a play to earn (P2E) játék, viszont most ez a mozgalom csupán árnyéka korábbi önmagának. Ez arra készteti a befektetőket, hogy megkérdőjelezzék az új trend fenntarthatóságát.

Kriptomat Bitcoin és kriptovaluta váltó

 

A move-to-earn jövője

Továbbra is bizonytalan, hogy ezek az alkalmazások hogyan fogják felvenni a harcot a kiélezett versenyben, illetve, hogy mennyire képesek fenntartani egy egészséges árat, miután ezek az alkalmazások több millió felhasználót szolgálnak ki.  Mivel a legtöbb ilyen keresetszerzési célú alkalmazás tőkekövetelményt igényel, a felhasználóknak tisztában kell lenniük az ármozgással. Fontos figyelembe venni a növekedési lehetőségeket és számolni kell a piac telítődésével.

Moove to eran modell, megvan a fitnesz jövője? Forrás:playtoearndiary.com

A fizikai térben való mozgás profitra váltása egyre nehezebbé válhat, ahogy az earn ökoszisztéma egyre népszerűbb lesz. Mivel egyre több felhasználó szeretné készpénzre váltani fizikai tevékenységét, ez hatással lesz a token árára, valamint növelheti a belépési árat is.

 

Összefoglalva

Elméletileg az ilyen alkalmazások célja az egészség és a jó közérzet központosítása, megőrzése. Álltalában itt inkább ügyes marketingről beszélhetünk, mintsem az applikáció használata közben történő valós értékteremtésről. Ezeknek a modelleknek a sikere azonban abból fakad, hogy ösztönzik, és gyakorlatilag megpróbálják befolyásolni a felhasználói viselkedést, új szokások kialakítása érdekében.

A tudomány jelenlegi állása szerint, a szokások könnyebben fenntarthatók belső személyes motivációk révén (amelyeket nehéz számszerűsíteni) és nem pedig külső jutalmakon dől el a siker. A címben feltett kérdést megválaszolva, valószínűleg nem a move to earn modell lesz a fitnesz jövője. Ugyanakkor a trenddel haladva rövid távon érdekes lehetőség lehet.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.39% $64,695.45
Ethereum ETH 1.47% $3,148.46
BNB BNB 1.47% $569.98
Solana SOL 3.25% $150.32
XRP XRP 3.52% $0.5279
Dogecoin DOGE 3.52% $0.162
Cardano ADA 6.32% $0.5043
Litecoin LTC 4.34% $85.17
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!