Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A NASA metaverzumot hozott létre az asztronauták kiképzésére

A NASA metaverzumot hozott létre az asztronauták kiképzésére

"Amikor az űrhajós belép a metaverzumba, nem csak látja az állomást, hanem fel is fedezheti minden részletét" - olvasható a NASA bejegyzésében.

Metaverzumban gyakorlatoznak a NASA és SpaceX űjhajósai

Míg a legtöbben a metaverzumban azzal töltjük az időnket, hogy kikapcsolódunk, kereskedünk, vagy virtuális valóságokban bóklászunk, addig a NASA és a SpaceX űrhajósai arra használják, hogy felkészüljenek a holdi űrállomáson való életre.

A NASA űrhajósai a virtuális valóságot használják Gateway felfedezésére. Amikor felveszik a headsetet, nem csak látják az állomást, hanem fel is fedezhetik azt. Aprólékosan felmérik minden részletét, és fontos meglátásokat közölnek a tervezéssel és a funkcionalitással kapcsolatban. - áll a NASA blogbejegyzésében.

A NASA szerint az első emberek, akik a távoli űrben fognak otthonra lelni, azt a feladatot vállalják magukra, hogy a jelenleg fejlesztés alatt álló, "Gateway" nevű űrállomás üzemeltetését felügyelik.

A NASA egy nemrégiben megjelent blogbejegyzésében a Gatewayt "új generációs tudományos laboratóriumként, napenergiával működő űrhajóként és a nemzetközi űrhajósok otthonaként" jellemezte.

Az asztronauták hagyományosan fizikai és számítógépes szimulátorok segítségével készülnek fel az új küldetésekre. A modern virtuális valóság és a fejlett térbeli számítástechnika hajnalán azonban lehetővé vált, hogy azok, akik a távoli űrbe készülnek, háromdimenziós környezetben sajátítsák el a szükséges készségeket ahhoz, hogy az űrbéli környezetben dolgozzanak és éljenek.

Kis lépés egy embernek, de....

Az Egyesült Államok szerint a Gateway legkorábban 2025-ben debütál a Földön kívül, amikor a kritikus energia- és hajtóműrendszereket a Hold körüli pályára állítják.
Küldetése messze túlmutat a Föld "hátsó udvarán" való szerény kezdeteken.

A NASA szerint a Gatewayt az Artemis program állomásaként hozzák létre, amely egy olyan amerikai kezdeményezés, amelynek célja, hogy az emberiség új legénységgel ellátott bázist építsen a Holdon, hogy embereket juttasson a Marsra.

A Gateway karbantartásával és üzemeltetésével megbízott űrhajósok előtt az a feladat áll, hogy a világ első olyan űrállomás legénysége legyen, amely a távoli űrben - a Földtől mintegy 386 243 kilométeres maximális távolságban - él és dolgozik. 

Összehasonlításképpen: az 1998-ban felbocsátott Nemzetközi Űrállomás fedélzetén tartózkodó űrhajósok átlagosan mintegy 400 kilométerre vannak a Földtől.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.49% $67,653.19
Ethereum ETH -1.86% $3,783.28
BNB BNB -0.41% $596.67
Solana SOL 0.24% $169.13
XRP XRP 0.35% $0.5297
Dogecoin DOGE 1.83% $0.1665
Cardano ADA 1.03% $0.4596
Litecoin LTC 0.66% $83.4
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!