Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Mi a metaverzum és mit csinálhatunk ott?

Mi a metaverzum és mit csinálhatunk ott?

Gyakran halljuk, hogy a metaverzum a digitális kapcsolódás, a VR és az e-kereskedelem új korszakát készül megnyitni. De mi is a metaverzum?

 

Belépés a metaverzumba

Sokszor mondják, hogy a metaverzum a digitális kapcsolódás, a virtuális valóság (VR) és az e-kereskedelem új korszakát készül megnyitni. A technológiai cégek bizony fogadni is mernek rá: amikor a Microsoft az Activision Blizzard játékfejlesztő óriáscéget felvásárolta 68,7 milliárd dollárért, egyértelműen tükrözte a vállalat azon vágyát, hogy megerősítse pozícióját az interaktív szórakoztató térben.

De más, nem technológiai cégek is igyekeznek minél hamarabb részesévé válni ezen világnak. A Nike új védjegyeket jelent be, hogy virtuális Air Jordaneket értékesítsen, a Walmart pedig arra készül, hogy virtuális árut kínáljon az online áruházakban saját kriptovalutája és nem helyettesíthető tokenek (NFT) használatával. Na, de mi is az a metaverzum és miért ekkora körülötte a hype?

A metaverzum röviden „3D virtuális világok integrált hálózata”. Ezek a világok egy virtuális valóság szemüvegen keresztül érhetők el – a felhasználók szemmozgásukkal, feedback vezérlőkkel vagy hangutasításaikkal navigálhatnak a metaverzumban.

 

metaverzum | Cryptofalka forbes.com

A metaverzum működésének megismeréséhez érdemes megtekinteni a népszerű, többszereplős virtuális valóság játékokat, de a zenészek és a szórakoztatóipari kiadók is kísérleteznek mostanság metaverzumban zajló koncertek rendezésével, amelyekre szintén hasznos lehet ránézni. A sportipar is követi ezt a példát, az olyan vezető franchise-ok, mint a Manchester City virtuális stadionokat építenek, hogy a szurkolók meccseket nézhessenek és virtuális árukat vásárolhassanak.

Tehát a metaverzum legnépszerűbb koncepciója a következő: egy VR alapú világ, amely független fizikai világunktól, s ahol az emberek szocializálódhatnak, látszólag korlátlan számú virtuális élményben részesülhetnek, mindezt pedig saját digitális gazdaságával támogatja a hálózat.

Nexo kriptovaluta váltó

 

Több, mint virtuális valóság

Míg a VR-t a metaverzum receptjének kulcsfontosságú összetevőjeként emlegetik, a metaverzumba való belépést nem korlátozza (és nem is korlátozhatja), hogy van-e VR szemüveg a birtokunkban. A széles körű hozzáférhetőség biztosítása kulcsfontosságú ahhoz, hogy a metaverzum a VR folyamatos felfelé irányuló küzdelmére épülve megnyerhesse a fogyasztókat. Annak ellenére, hogy nemrég megérkeztek a megfizethető, rendkívül jó minőségű, hordozható vezeték nélküli szemüvegek, még mindig csak kevesen használnak VR-t. Mi lehet ennek az oka?

Számtalan tényező létezik, az elszalasztott marketing lehetőségektől kezdve a gyártási akadályokig, de lehetséges, hogy a VR használata eleve nem vonzó sok ember számára, különösen gyakori használat esetén. A képernyőtechnológia lenyűgöző fejlődése ellenére a VR fejlesztők továbbra is próbálják megoldani a „kiberbetegség” – a tengeri betegséghez hasonló hányinger – problémáját, amelyet eszközeik sok felhasználóból váltanak ki. Tanulmányok kimutatták, hogy a nyak kényelmetlen pozíciója újabb akadályt jelenthet, amely mindaddig fennállhat, amíg a VR nagy szemüvegek használatát igényli.

metaverzum | Cryptofalka zealar.com.au

 

A VR használatának fizikai kihívásain túl elszigetelő jellege is van: „Amikor valaki felveszi a headsetet, elkülönül a körülötte lévő világtól” – írja Ramona Pringle, digitális technológiai professzor és kutató. A fizikai világtól és az emberektől való elszakadás kellemetlen érzése igen nagy akadályt jelenthet abban, hogy az emberek órákon át önszántukból VR szemüveget viseljenek.

 

Mi lehet a megoldás?

A kiterjesztett valóság (AR) rejtheti a kulcsot ahhoz, hogy a metaverzum elérje valódi potenciálját. Az AR segítségével a felhasználók okostelefonjukkal (vagy más eszközükkel) digitálisan felerősíthetik azt, amit a fizikai világban érzékelnek. Mindezt valós időben tehetik meg, lehetővé téve ezzel számukra, hogy úgy lépjenek be egy virtuális világba, hogy közben továbbra is a jelenlegiben maradnak.

A kiterjesztett valóságra összpontosító metaverzum nem egy teljesen új digitális világ lenne, hanem kereszteznék egymást valós világunkkal. Hogy ezt pontosan miképp fogják elérni a fejlesztők, egyelőre homály fedi, viszont ha jól csinálják, akkor ebből egy nagyon hasznos és élvezetes projekt bontakozhat ki, amely fenntarthatóbb lehet, mint a VR.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.21% $62,057.55
Ethereum ETH 0.23% $3,442.14
BNB BNB 0.07% $412.02
Solana SOL -0.47% $130.05
XRP XRP 1.43% $0.6392
Cardano ADA -2.67% $0.7404
Dogecoin DOGE 0.07% $0.1429
Litecoin LTC 2.94% $93.1
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!