Mi az a Binance Fan Token és milyen lehetőséget rejt?

Szerző: | nov 11, 2021 | Kriptovaluta

A Binance neves sportcsapatokkal és márkákkal működik együtt, hogy közelebb hozza a szurkolókat az általuk támogatott csapatokhoz és klubokhoz. Milyen haszonnal jár egy ilyen token birtoklása? A következő cikkből kiderül!

 

Binance Fan Tokenek a szurkolóknak és a rajongóknak

A Binance Fan Tokenek egy adott klubhoz, csapathoz vagy márkához kapcsolódó tokenek. Ezek különleges szurkolói/támogatói jogosultságokat biztosítanak a tokentulajdonosoknak. Például egy futballklub rendelkezhet egy szurkolói tokennel, amely elsőbbséget biztosít a jegyek vásárlásában. Vagy például a Fan token tulajdonosai szavazati jogot is kaphatnak a klub döntései során. Ilyen lehet például egy új zászló, induló, esetleg szlogen vagy mez dizájn kiválasztása.

Mi az a Binance Fan Token és milyen lehetőséget rejt?

A token általában egy sportklubhoz, hírességhez vagy más, nagy követőkkel rendelkező entitáshoz kapcsolódik. A Juventus, az AS Roma és az FC Barcelona csak néhány nagy név a saját tokenekkel rendelkező klubok közül, amelyek ma már kriptotőzsdéken keringenek. A Bitcoinnal (BTC) és az Etherrel (ETH) ellentétben, amelyek értéke a mögöttes projektből származik, a Fan Token értéke azokon az egyedi előnyökön alapul, amelyeket a rajongóknak hoz.

Ilyen például az S.S. Lazio Fan Token (LAZIO). A LAZIO  a tokenen keresztül lehetőséget biztosít az S.S. Lazio futballszurkolóknak. A példánál maradva a LAZIO szurkolói token tulajdonosai a futballcsapat által közzétett különféle “szurkolói döntésekben” szavazhatnak. A jövőben a felhasználók a LAZIO segítségével nem helyettesíthető token (NFT) jutalmakat is gyűjthetnek, és további gamification funkciókat fedezhetnek fel.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

Akkor a Fan Token egy NFT?

A rövid válasz erre a kérdésre az, hogy nem. Az NFT-k egyszeri, egyedi gyűjthető tárgyak, amelyeket nem lehet sokszorosítani. A Fan Token felcserélhető bármely más, azonos típusú rajongói tokennel. Míg például Binance felületén elérhető rajongói tokennel rendelkező csapat NFT-ket is készíthet, amiket a tulajdonok között oszt ki a jövőben. Tekintsd úgy, mint egy 1 dolláros bankjegyet, amely cserélhető bármely más 1 dolláros bankjegyre. 

Viszont nem az NFT az egyetlen jutalom amit be lehet zsebelni. Hogy mikre lehet még számítani? Nézzük őket sorban!

Mi az a Binance Fan Token és milyen lehetőséget rejt?

Forrás: https://www.binance.com/en/blog/fantoken/announcing-binance-fan-tokens-everything-you-need-to-know-about-the-future-of-fandom-421499824684902886

Maguk pontos előnyök a birtokodban lévő tokentől és a klub vagy márka elgondolásaitól nagyban függenek. A legtöbb rajongói token a következőkhöz biztosít hozzáférést:

1. Rejtélydobozok (Mystery Box) és NFT-k – rajongói tokenjeit különböző ritka vagy ikonikus pillanatok NFT-jét tartalmazó NFT rejtélydobozok vásárlására használhatod.
2. Szavazati jogok – Ha a  rajongói tokenhez kapcsolódó klub vagy csapat szurkolói szavazást tart, a token tulajdonosok részt vehetnek és külön hallathatják a hangukat. Ezek a szavazatok magukban foglalhatják a csapat által kínált áruk kiválasztását, vagy jótékonysági rendezvényeket és mérkőzéseket.
3. Szurkolói jelvények (Fan Badges) – A Fan Token tartásával esélyéjünk van úgynevezett rajongói jelvény megszerzésére. Ha elegendő számú rajongói jelvényt gyűjtesz össze, exkluzív élményeket is nyerhetsz a klubbal vagy márkával. Ilyen lehet például egy ingyen jegy, vagy dedikált meccslabda. 

 

Összefoglalva

A rajongói klubmodell egyáltalán nem új ötlet. A blokklánccal való kombinálása azonban egy új modellt hozott létre a rajongók számára. Minél több előnyt kínál egy olyan klub, mint az S.S. Lazio, annál valószínűbb, hogy nagy lesz a kereslet a Binance Fan Token iránt. A tokenizálás ismét olyan egyedi előnyöketadhat, amelyekkel a rajongók foglalkozhatnak ez pedig növelheti az árat.Ha szeretnél VIP-előnyöket élvezni, vagy csak támogatni a kedvenc klubjaidat, akkor a Fan Tokenek egy új lehetőséget nyitnak meg előtted. .

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.