Mi az a Cryptopunks és a körülöttük lévő NFT őrület?

Szerző: | szept 4, 2021 | Kriptovaluta

Első pillantásra ezek a kicsi, pixeles Cryptopunks arcok nem tűnnek különlegesnek, de mások mégis horribilis összegeket fizetnek értük. Néhányan közülük pipáznak, másoknak fura kalapjuk van. De a látszat és a pénzbeli érték csalóka lehet, ha NFT-kről van szó.

 

Vicces NFT képek, és a mögöttes értékük

Ha csak birtokolsz egy ilyen vicces kinézetű punkot, valószínűleg bármit megvásárolhatsz egy kis lakástól egy hatalmas kastélyig. A 10 000 db-ra korlátozott 8 bites stílusú CryptoPunks olyan NFT-k gyűjteménye, amelyekre jelenleg óriási a kereslet.

Nem lehet őket stakelni, és nem lehet velük játszani sem. Továbbá nem biztosítanak szavazati jogot sem. Nem tesznek mást, minthogy azok amik a képen. Nagy érdemük azonban, hogy CryptoPunks az egyik első NFT-projekt. Sokan úgy tekintenek ezekre a képekre, mint az NFT digitális világ első Mona Lisáira.

Mi az a Cryptopunks?

Forrás:https://www.cointribune.com/en/columns/the-nft-column/cryptopunks-for-sale/

A CryptoPunks a New York-i székhelyű Larva Labs ötlete, amelyet Matt Hall és John Watkinson alapított. A projekt 2017-ben kezdődött az NFT-k és a művészet kísérletezéseként, és végül segített népszerűsíteni azt, amit ma kripto-művészetként ismerünk.

Lényegében ez is egyfajta kriptovaluta. Viszont a CryptoPunks teljesen eltér a Bitcointól vagy a BNB-től. Mind a 10 000 punk egyedi NFT az Ethereum blokkláncon. 3840 nő, 6039 férfi. Van néhány majom, űrlény és zombi is köztük. A különböző attribútumok kombinációja biztosítja, hogy mind a 10 000  teljesen egyedi legyen.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

Hogyan lehetett őket megszerezni? 

A punkok kezdetben ingyenesen elérhetőek voltak és idővel kiosztásra kerültek. Akkor még az NFT megszerzéséhez csak a hozzá tartozó Ethereum tranzakciós díjat kellett kifizetni. Ennek az NFT-nek népszerűsége azóta is az egekbe szökött, mint ahogy általánosságban az egész NFT szektoré. A Christie’s aukciósház még különböző ETF gyűjteményeket is árverésre bocsát, több millió dollárra becsült értékekkel.

Ez a sápadt külsejű, fejpántos idegen punk jelenleg a legnagyobb eladású CryptoPunk rekordját tartja 4200 ETH-ban, nagyjából 7,58 millió dollárt 2021 márciusában történő eladáskor. A második helyen a CryptoPunk #7804 áll, amelyet ugyanannyi ETH (nagyjából 7,57 millió dollár az értékesítéskor). A kettő közötti különbség az emelkedő ETH árakban keresendő.

Mi az a Cryptopunks?

Forrás:https://academy.binance.com/en/articles/what-are-cryptopunks

 

Hol vásárolhatnék meg egy Cryptopunkot?

A CryptoPunks tervezésével együtt a Larva Labs saját piacot is létrehozott a CryptoPunks webhelyen. A felhasználók itt tesznek ajánlatokat, vásárolnak és értékesítenek CryptoPunks-ot. A piactérrel léphet kapcsolatba a MetaMask telepítésével és csatlakoztatásával. A CryptoPunks eljutott az OpenSea -hez is, amely az Ethereum egyik vezető NFT piactere. Ezek a pixel punkok azonban kissé eltérnek az eredetitől. ERC-721 tokenekbe csomagolták őket, így az NFT piactereken kereskedhetők lettek.

Az ERC-721 CryptoPunk könnyen átalakítható eredeti ERC-20 formájába. A csomagolás és a kicsomagolás folyamata a Wrapped PUNKS-on történik, és CryptoPunk-ot tartalmazó MetaMask pénztárcával is elvégezhető.

 

Cryptopunks összefoglalva 

Noha nem ő az első az NFT-k tekintetében, a CryptoPunks egy úttörő volt a blokklánc virtuális művészetében. Ellentétben a CryptoKitties játékkal, amely gamifikációs elemekkel rendelkezik, minden egyes punk nem más, mint egy egyszerű kép. Továbbra is látható a hatalmas népszerűségük a CryptoPunks által közvetlenül inspirált projektek számával.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Így gyűjts passzív jövedelemet a PancakeSwap segítségével

A PancakeSwap egy Binance Smart Chain (BSC) alapú DEX (decentralizált tőzsde), amit ismeretlen fejlesztők hoztak létre. Alapötletében az Ethereum blokkláncon működő SushiSwap-hoz hasonlít, tehát közösségi irányítással üzemel, és farmolásra nyújt lehetőséget likviditás biztosítása ellenében, valamint további funkciókat kínál jutalmak bezsebelésére.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka