ION, a Microsoft azonosító platformja a Bitcoin blokkláncon

Szerző: | ápr 8, 2021 | Kriptovaluta

Világ leghíresebb számítógépes szoftvercége a Microsoft, elindította decentralizált azonosító platformját (ION) a Bitcoin blokklánc hálózatán.

 

ION, a Microsoft decentralizált azonosító platformja

Az egyik legnagyobb BigTech cég, a Microsoft bejelentette saját, a Bitcoin blokkláncára épülő, decentralizált azonosító platformjának elindítását. Az ION névre hallgató platform egy decentralizált azonosító alkalmazás a digitális világban. A Microsoft szerint az ION egy négyéves út csúcspontja, amelynek célja a “decentralizált azonosítás előmozdításának elősegítése”. Azt is mondják, hogy a technológia új üzleti lehetőségeket teremt.

ion-censorship-resistent

Forrás: identity.foundation/ion

A program indulásakor a Microsoft elindított egy ION node-ot, hogy segítse az új hálózatot. Ezenkívül a vállalat kijelentette, hogy több céggel együttműködik további csomópontok (nodes) létrehozásában. Az ION egy Layer 2-es megoldás, nyílt forráskódú, bárki által használható hálózat, ami nem függ köztes felektől, validátoroktól vagy governance tokenektől, működéséhez a Bitcoin blokkláncára van szükség. A ION csomópontok segítségével kommunikálhatunk az ION DID-ekkel (Decentralized Identifiers).

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

A Microsoft véleménye a decentralizációról

A decentralizált azonosítás iránti lelkesedés ellenére a Microsoft meglehetősen óvatos, a többi blokklánc technológiával kapcsolatban. Márciusban a Microsoft elnöke, Brad Smith, megkérdőjelezte, hogy a magánvállalatoknak lehet-e joga kibocsátani pénzt. Véleményét azzal indokolja, hogy alapvetően közérdekről van szó és egyedül a kormányok képviselhetik teljes mértékben a nép akaratát.

“A pénzt oly módon kell kezelnie egy jogi entitásnak, hogy az felelős a nyilvánosság előtt és csak a közérdekre gondol, ez pedig a kormányokat jelenti.” – mondta Brad Smith, a Microsoft elnöke.

Ezzel szemben a vállalatok érdeke kizárólag a profit maximalizálása. Smith azt mondta, hogy a Microsoft nem tervez digitális valutát kibocsátani a közeljövőben. Ezt alátámasztja a Microsoft alapítójának, Bill Gatesnek a véleménye, miszerint ő shortolná a Bitcoint. Gates 2018-ban fejtette ki negatív véleményét a Bitcoinnal kapcsolatban.

ion-decentralized

Forrás: identity.foundation/ion

 

A blokkláncok versenye

A Microsoft egy ideje már támogat blokklánc-alapú megoldásokat egyik programján, a Microsoft Azure-on keresztül. Az ION elindítása valószínűleg sokkal nagyobb figyelmet fog kapni, amiatt, hogy a Bitcoin blokkláncát használja. Habár nem ritka, hogy a projektek a Bitcoin blokkláncát használják, a decentralizált alkalmazások (dApps) legkedveltebb platformja továbbra is az Ethereum.

Az elmúlt hónapokban az Ethereumot sok kritika érte a fenntarthatatlanul magas díjai miatt. A Bitcoin blokklánca nem feltétlenül skálázhatóbb, mint az Ethereumé és a magas költségek mindkét blokkláncon megjelennek. Így elképzelhető, hogy az önjelölt fejlesztők újra elgondolkodnak a skálázhatósági problémán, hogy egy gyorsabb Bitcoin hálózatot hozzanak létre.

ion-scalable

Forrás: identity.foundation/ion

Cikk forrás: beincrypto.com

Borítókép forrása: btcmanager.com

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

#NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.