Milliárdos projektre duzzadt a PancakeSwap a Binance láncán

Szerző: | febr 19, 2021 | DeFi, Kriptovaluta

A PancakeSwap (CAKE) a Binance Smart Chain (BSC) alacsony költségeit kihasználva, a második helyre lépett a DEX ökoszisztémában. 

 

Binance Chain és Binance Smart Chain (BSC)

A Binance Chain a Binance tőzsde kriptovalutájának, a BNB-nek épült blokklánc hálózata. Eredetileg a BNB egy ERC-20 token volt az Ethereum hálózaton, amit 2017-ben bocsátottak ki egy ICO keretein belül, mielőtt a tőzsde indult volna. Később került át – 2019 áprilisában – a Binance Chain mainnet-re, ahol gyorsabban és olcsóbban tudunk kereskedni a BNB tokennel. Mindamellett, hogy küldhetünk és fogadhatunk BNB-t a hálózaton, sok egyéb funkciója is van a Binance Chain-nek.

A BSC esetében az elképzelés hasonló, mint az Ethereum hálózaton, míg ott a hálózat saját tokene az ether, amiben a tranzakciós költséget fizetjük, addig a Binance Chain-nél ilyen funkciót a BNB tölt be. Kibocsáthatunk új tokeneket (BEP-2 token), amikkel a Binance DEX-en (decentralized exchange) kereskedhetünk, a Binance decentralizált tőzsdéjén, ami a Binance Chain-en fut.

 

A PancakeSwap (CAKE) felemelkedése

A PancakeSwap (CAKE) emelkedő projektként jelent meg a decentralizált pénzügyi (DeFi) térben. Az utóbbi időben tapasztalt áremelkedés révén, a PancakeSwap, a Binance Smart Chain első egymilliárd dollár értékű projektjévé vált. 

Az adatok azt mutatják, hogy a CAKE coin ára 520%-kal emelkedett azóta, hogy február 3-án 1,89 dolláros mélyponton volt. Ezzel ATH-t hozott létre február 17-én, 11,12 dolláros árfolyammal. 

CAKE/BUSD 4 órás chart I Cryptofalka

Forrás: https://www.tradingview.com/

Az egyre növekvő DeFi ökoszisztéma, egyre nagyobb teret hódít a kriptovaluták világában. Az Ethereum hálózaton jelenleg működő legnépszerűbb projektek többségével ellentétben, más, kisebb hálózatok, mint a Binance Smart Chain kezdik érezni a felhasználók érdeklődését. Ugyanis ezek a kisebb rendszerek, hasonlóan megbízhatóak, ráadásul olcsóbbak és gyorsabbak. 

Zárolt PancacekSwap I Cryptofalka

Forrás: https://www.defistation.io/pancake

Míg az Ethereum hálózaton nagymértékben megnövekedett a forgalom, lassúak, feltorlódottak a tranzakciók, a Binance Smart Chainen még gyorsak. A Binance pedig a gas díjat nem hogy emelte, hanem le is csökkentette 15-ről 10-re. Ezzel is elősegítse, ösztönözze a hálózat használatára a kisebb kereskedőket. 

A Defistation adatai szerint a PancakeSwap protokollon rögzített teljes érték január 23-án 150 millió dollár volt, február 17-én pedig 2,477 milliárd dollár új csúcsra nőtt. A token értékének növekedése és új gazdasági lehetőségek hozzáadása hajtotta ezt a rallyt. A platformon a CAKE coin kereskedése is megugrott a napokban. Az adatok azt mutatják, hogy a kereskedési volumen immár folyamatosan emelkedik, ezért a projekt beért a második helyre az Uniswap (UNI) mögé. 

Forrás: https://www.coingecko.com/en

A kriptopénzek piacán tapasztalható lendület és a DeFi gyors terjeszkedése, az érintett blokkláncok hálózati tranzakcióinak további növekedésére utal. Mivel az Ethereum még mindig magas gas díjakkal dolgozik és a hálózat is magas fokon kihasznált, ezért még lehet számítani más, kisebb projektekbe való átvándorlásra is.

Bizonyára a PancakeSwap is több potenciállal rendelkezik, ha már csak a kriptopénzek egyre nagyobb mainstream figyelmét vesszük alapul. A Binance egyébként mindig híve volt a stabilitásnak és az innovációnak. Minden bizonnyal, ha a Binance Smart Chain megfelelően működik, akkor nagyobb átvándorlások is lehetnek. Mindenesetre a DeFi szektor még egy viszonylag új, sok szempontból ismeretlen világnak számít, ezért fontos tisztában lenni a benne rejlő rizikókkal is.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.