Negyedével csökkent a bitcoin hálózat energiafelhasználása

Szerző: | jún 27, 2022 | Kriptovaluta

A bitcoin hálózat energiaigénye mélypontra süllyedt, 10,65 gigawattra, a hálózat a csúcspontján 16,09 GW teljesítményt igényelt.

 

 

Kevesebb energiát használ fel a bitcoin hálózat

A bitcoin hálózat teljes energiafogyasztása drasztikusan csökkent a több hete folyamatban lévő tartós áresést követően. A Cambridge Center for Alternative Finance által megosztott adatok szerint a bitcoin hálózat 2022-ben 10,65 gigawattot (GW) teljesítményt használt, a hálózat csúcspontján ez az érték 16,09 GW teljesítmény volt.
 
BTC energiafelhasználása | Cryptofalka

Forrás: ccaf.io

 
Ezzel szemben a bankszektor 56-szor több energiát használ fel, mint a bitcoin ökoszisztémája. Michel Khazzaka informatikai mérnök, kriptográfus és tanácsadó egy exkluzív interjúban így nyilatkozott:

„A bitcoin lightning és általában véve a bitcoin igazán nagyszerű és nagyon hatékony technológiai megoldások, amelyek megérdemlik, hogy széles körben alkalmazzák. Ez a találmány elég zseniális, elég hatékony és elég erős ahhoz, hogy tömegesen elterjedjen.”
Nexo kriptovaluta váltó

 

 

Miért csökkent a bitcoin hálózat energiaigénye?

A bitcoin energiaigényének hirtelen csökkenése a csökkenő hash rate-nek tudható be. A bányászat kivonatolási aránya kulcsfontosságú biztonsági mérőszámként szolgál, a BTC-bányászok által egy blokk sikeres bányászásához szükséges számítási teljesítmény.
 
Bitcoin globális hahs rate | Cryptofalka

Forrás: blockchain.com

 
A bitcoin hálózat bányászati ​​nehézsége minden idők csúcsát, 231.428 EH/s-ot érte el június 13-án. A csúcsérték elérését két héttel követően ez az érték több mint  13.9%-os csökkenést mutatott. A hash rate eloszlásának legfrissebb bontása szerint az F2Pool és az AntPool a legnagyobb ismert bányász poolok, 81, illetve 80 blokkot bányászott az elmúlt négy nap során. 
 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

#NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

cryptofalka kriptovaluta csoport discord

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.