Nem lesznek betiltva a kriptovaluták az EU-ban

Szerző: | márc 2, 2022 | Kriptovaluta

Az Európai Unió törvényhozói elvetették a függőben lévő törvényjavaslat azon részét, amely illegálissá tehette volna a kriptovalutákat. 

 

Tiltás helyett szabályozzák a kriptovalutákat az EU-ban

Az EU törvényhozói változtattak azon a törvénytervezeten, ami tilthatta volna a Proof of Work konszenzus alapon működő kriptovalutákat az Európai Unió területén. A Stefan Berger vezette koalíció által az Európai Parlament elé terjesztett Markets in Crypto Assets (MiCA) törvényjavaslatról február 28-án, hétfőn szavaztak volna. A szavazást elhalasztották, mivel a parlamentben sokan kifogásolták a Proof of Work konszenzus alapján működő kriptovalutákra vonatkozó bekezdést.
 
Kriptovaluták EU | Cryptofalka

Forrás: vidrihmarko.medium.com

 
Berger megerősítette, hogy a törvényjavaslat 61. (9c) bekezdését teljesen eltávolították, és a szavazást átütemezik. A MiCA-nak megvan a lehetősége arra, hogy átformálja a kriptovaluták elfogadását Európában. Eredetileg 2020 szeptemberében javasolták, hogy az Európai Központi Banknak “uniós szinten egységes szabályokat kell megalkotnia a kriptoeszköz-szolgáltatók és kibocsátók számára”. Ez a lépés az egész Európai Unióra kiterjedő szabályozási keretet adna a kriptovaluták számára – aminek létrehozásával az Egyesült Államok és más nemzetek még mindig küszködnek.
 

A kifogásolt törvénytervezet 

A törvénytervezet egy része kifejezetten felkeltette a kripto felhasználók figyelmét. Előírta, hogy 2025-re nem lehet kriptoeszközöket létrehozni, eladni vagy kereskedni az EU-n belül, ha „környezeti szempontból fenntarthatatlan konszenzusos mechanizmusokat” alkalmaznak. A tilalom elkerülése érdekében a kriptoeszközöknek meg kell felelniük a “környezeti fenntarthatósági minimumkövetelményeknek”. A törvényjavaslat ellenzői azzal érveltek, hogy ez egyenértékű lenne a Bitcoin és az Ethereum bányászatának de facto betiltásával Európában, ugyanakkor tarthatatlanná tenné, hogy a letétkezelők PoW érméket tartsanak az ügyfeleik számára.
 
Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás
 
Berger azt állítja, hogy nem ez volt a törvényhozók szándéka. Az elhalasztott szavazás múlt pénteki bejelentésekor kijelentette, hogy “a jelentéstervezet egyes részei félreértelmezhetők”.
 
Környezetvédelmi aggályok nehezednek Európára, amelynek tagállamai igyekeznek teljesíteni a Párizsi Megállapodásban vállalt éghajlati előírásokat. Tavaly a svéd pénzügyi szabályozó hatóság, a Finanspektionen javasolta a Bitcoin és más, a PoW érmék bányászatának betiltását, azzal érvelve, hogy az energiaráfordítás nem áll arányban az előnyökkel. Minden környezeti aggály ellenére sem Amerika, sem Oroszország nem tervezi a kriptovaluták betiltását. 
 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.