FED: Amerika nem fogja betiltani a Bitcoint

Szerző: | okt 1, 2021 | Bitcoin hír, Kriptovaluta

Jerome Powell, a FED elnöke a kongresszusnak elmondta, hogy nem áll szándékában betiltani a Bitcoint és a kriptovalutákat, mint Kína tette.

 

Amerika szabályozni fogja a Bitcoint és más kriptovalutákat nem betiltani

Jerome Powell, a FED elnöke különbséget tett a stabil érmék, a Bitcoin és más kriptovaluták szabályozása között. A Federal Reserve elnöke tegnap azt mondta az amerikai kongresszusnak, hogy “nem áll szándékában betiltani” a kriptovalutákat, mint ahogy Kína tette. Powell azután válaszolt így, miután Ted Budd képviselő (R-NC) megkérdezte a ház pénzügyi bizottságának meghallgatásán mi a terve a Pénzügyminisztériumnak és a FED -nek a COVID válság kezelésére.

Fed VS Crypto I Cryptofalka

Forrás: https://www.pymnts.com/

“Az a szándéka, hogy betiltsa vagy korlátozza a kriptovaluták használatát, mint például Kínában?” -kérdezte Budd a központi bank legfőbb szabályozóját.  “Nem” – válaszolta Powell, majd hozzátette:

“De a stabilpénzek olyanok, mint a pénzpiaci alapok, és a bankbetétek. Ezek bizonyos mértékig kívül esnek a szabályozási határokon, ezért helyénvaló, hogy szabályozzák őket. Ugyanaz a tevékenység, ugyanaz a szabályozás.” A stabil pénzérmék, mint például a Tether (USDT) és az US Dollar Coin (USDC) olyan digitális eszközök, amelyeket úgy terveztek, hogy 1:1 értéket képviseljenek fiat valutával. Powell aggodalmának adott hangot a Tether múltbeli lépéseivel kapcsolatban, megjegyezve, hogy az USDT -t nem teljes mértékben amerikai dollár biztosítja egy bankban, hanem dollár és egyéb eszközök keveréke.

„Legtöbbször nagyon likvidek, amikor minden rendben van. De válság idején az emberek a pénzüket akarják” – mondta Powell egy júliusi meghallgatáson. 

 

A fogyasztók védelme a FED célja

A szabályozás szerinte biztosítja, hogy a fogyasztók válság esetén is kivehessék a pénzüket. Nézetei nem teljesen különböznek a Bitcoin-párti szenátor Cynthia Lummis-tól (R-WY), aki tegnap a szenátusban azt mondta: „Előfordulhat, hogy a stabil érméket csak a letétkezelő intézmények bocsáthatják ki, vagy pénzpiaci alapok.” Hozzátette:” A stabil pénzérméket 100% -ban készpénzzel és pénzeszköz -egyenértékekkel kell alátámasztani, és ezt rendszeresen ellenőrizni kell. “

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

Powell együttműködött Janet Yellen pénzügyminiszterrel a stabilcoin szabályzat tervezetén, amely a következő hetekben várható. Várhatóan nem érint más kriptovalutákat, köztük a Bitcoint és az Ethereumot, amelyek ingatagabb eszközök.

A Kínai Népi Bank nem volt ilyen rugalmas a kriptovalutákkal kapcsolatban. A közelmúltban fokozta erőfeszítéseit a kriptovaluták használatának korlátozására, annak ellenére is, hogy saját CBDC-vel, a digitális jüannal kísérletezik. A döntés teljes mértékben megrengette a kínai kriptovaluta piacot. A Huobi és a Binance is leállította a hozzáférést az 1 milliárd kínai ügyfélhez, valamint a legnagyobb kínai bányász poolok bezárásához vezetett.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.