Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Az App Store 30%-os jutalékot kér az NFT-k árából

Az App Store 30%-os jutalékot kér az NFT-k árából

Az App Store 30%-os jutalékot szab ki a piacterén lévő alkalmazásokon keresztül értékesített összes NFT-re.

 

Az App Store hatalmas bevételre tehet szert

A nem helyettesíthető token (NFT) alkalmazásfejlesztők és a kriptoközösség is túlzásnak tartja, hogy az Apple technológiai óriás 30%-os jutalékot szabjon ki a piacterén lévő alkalmazásokon keresztül értékesített NFT-kre.
 
NFT I Cryptofalka Forrás: europeanbusinessreview.com
 
A döntés gyakorlatilag egy kalap alá veszi az NFT vásárlásokat a szokásos alkalmazáson belüli vásárlásokkal. A jutalék mértékét azonban egyesek „groteszken túlárazott”-nak tartják – különösen a szokásos NFT piaci jutalékokhoz képest, amelyek körülbelül 2,5%. Florian Mueller, a műszaki blogger „visszaélésszerűnek, de következetesnek nevezte az Apple NFT eladásokra kivetett „alkalmazásadóját”.
 
Tim Sweeney, az Epic Games vezérigazgatója pedig a Twitteren azt írta, hogy az Apple egy újabb, születőben lévő technológiát „tör össze, amely vetekedhet a groteszken túlárazott alkalmazáson belüli fizetési szolgáltatásával”.
 
 

Vegyesek a reakciók az App Store lépésére

A  népszerű Solana (SOL) NFT piactér, a Magic Eden, azt tervezi, hogy nem kínálja tovább az alkalmazását az App Store-ban, még annak ellenére sem, hogy a cégnek az Apple felajánlotta, hogy 15%-ra csökkenti a jutalékot. Eközben az App Store más NFT piacterei állítólag korlátozottan működnek a tetemes jutalékok miatt. További kihívást jelent az is, hogy kriptovaluta helyett amerikai dollárban kell tranzakciókat végrehajtani, ami a kriptovaluta piacok volatilitása miatt kockázatosnak bizonyulhat.
 
Mások szerint a pozitív oldala az lehet az Apple döntésének, hogy akár 1 milliárd új felhasználót is vonzhat a kriptopiacra. 
 
Nexo kriptovaluta váltó
„ETH pénztárca kerülhet minden egyes mobiljátékba, ahol több mint 1 milliárd játékos van”. -mondta Gabriel Leydon, a Web3 játékfejlesztő, a Limit Break vezérigazgatója 
Nem ez az első alkalom, hogy a vállalatok nemtetszésüket fejezik ki az Apple jutalékai miatt. Az Epic Games jogi eljárást indított, miután zászlóshajóját, a Fortnite-ot 2020 augusztusában eltávolították az App Store-ból, miután a kiadó megpróbált eladni olyan játékon belüli vásárlásokat, amelyek megkerülték az Apple díjait.
 
Az alkalmazásboltban található NFT piaci alkalmazások jelenleg az OpenSea, a Rarible, a Magic Eden, a kriptokereskedési alkalmazások piacterei pedig a Binance, a Crypto.com és a Coinbase Wallet.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.03% $41,887.26
Ethereum ETH -1.69% $2,214.96
BNB BNB -0.09% $230.74
XRP XRP -1.76% $0.6118
Solana SOL -1.99% $60.48
Cardano ADA -1.23% $0.4008
Dogecoin DOGE 1.39% $0.08938
Litecoin LTC -2.02% $72.11
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!