Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Megérkeztek az Apple NFT-kre vonatkozó szabályai

Megérkeztek az Apple NFT-kre vonatkozó szabályai

Az Apple először tette közzé NFT-kre vonatkozó szabályait, melyekben tisztázta a kriptofizetések és kriptotőzsdék körüli kérdéseket is.

 

Az Apple új szabályai

Az egyik legnagyobb technológiai óriásként ismert Apple pontosította az NFT-k és kriptotőzsdék App Store szabályait, ezzel a lépéssel elsőként kodifikálta az NFT-kre vonatkozó konkrét regulációkat. Az új szabályok megerősítik, hogy az NFT vásárlások hogyan lesznek adóztatva, mire lehet és mire nem lehet felhasználni őket, valamint tisztázzák a kriptotőzsde alkalmazások listázásának feltételeire vonatkozó kérdéseket is.

Az App Store irányelveinek október 24-i frissítésével olyan nyelvezetet adtak hozzá az applikációhoz, amely biztosítja az NFT-k alkalmazáson belüli vásárlását, de megtiltja, hogy a máshonnan beszerzett NFT-ket a megtekintésen kívül másra használják. Emellett lehetővé teszi, hogy az appok az alkalmazáson belüli vásárlásokat az NFT-kkel kapcsolatos "szolgáltatások" - például "mintelés, listázás és átutalás" - "értékesítésére" használják.

Apple | Cryptofalka regtechtimes.com

 

A technológiai vállalat azonban úgy tűnik, megduplázza az NFT "Apple-adóját" - amely az alkalmazáson belüli NFT minteléseket az összes vásárlásra vonatkozó standard 30%-os jutalékmértékbe foglalja - azáltal, hogy minden NFT vásárlást az alkalmazáson belül bonyolít le.

Nexo kriptovaluta váltó

 

Hogyan hat ez az NFT-k világára?

Az alkalmazások nem tartalmazhatnak majd "gombokat, külső linkeket vagy egyéb call-to-action opciókat", amelyek lehetőséget adhatnak a felhasználóknak arra, hogy megkerüljék az app store-ok jutalékát NFT-k vásárlásakor. A rendelet azt is megakadályozza, hogy az alkalmazások olyan mechanizmusokat használjanak, "mint például [...] QR-kódok, kriptovaluták és kriptovaluta-tárcák", amelyekkel az appon belüli tartalmakat vagy funkciókat lehet feloldani.

A szabályok annak ellenére is élesítve lettek, hogy a vállalatot kritika érte, amiért 30%-os jutalékot alkalmaz az NFT marketplace - pédául az OpenSea vagy a Magic Eden - alkalmazásokon keresztül történő NFT eladásokra, amit az NFT vásárlások átlagos 2,5%-os jutalékához képest "groteszk módon túlárazottnak" neveztek.

 

Apple | Cryptofalka ledgerinsights.com

 

A Magic Eden azt nyilatkozta, hogy eltávolította szolgáltatását az App Store-ból, miután értesült a politikáról. Más NFT marketplace-k is csökkentették alkalmazásuk funkcionalitását, így a felhasználók csak a tulajdonukban lévő NFT-ket tudják böngészni és megtekinteni. Az Apple irányelvei a kriptovaluták alkalmazáson belüli vásárlásokhoz való használatát is kizárták, és csak a fiat valutás vásárlásokat tekintik "érvényes fizetési módszernek", például bank- vagy hitelkártyával.

 

Záró gondolatok

Az új irányelvek nem változtatnak az Apple meglévő politikáján a kriptovaluta-kereskedelmi alkalmazásokkal kapcsolatban, amelyeket olyan tőzsdék, mint a Binance és a Coinbase terjesztettek elő, ahol a kereskedésekre nem vonatkozik a 30%-os "Apple-adó".

Ugyanakkor új megfogalmazás került bele, amely tisztázza, hogy a kriptotőzsde-alkalmazások csak olyan "országokban vagy régiókban kínálhatók az App Store-ban, ahol az adott alkalmazás rendelkezik a kriptovaluta váltó szolgáltatás nyújtásához szükséges megfelelő engedélyekkel és jogosítványokkal".

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 1.44% $51,608.86
Ethereum ETH 2.90% $3,023.12
BNB BNB -0.06% $378.78
Solana SOL 2.75% $103.22
XRP XRP 1.57% $0.5455
Cardano ADA 3.48% $0.596
Dogecoin DOGE 1.40% $0.08625
Litecoin LTC 0.86% $70.01
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!