Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Nem lankad az NFT -k iránti masszív érdeklődés

Nem lankad az NFT -k iránti masszív érdeklődés

Az NFT iparág nemcsak egy drága hóbort, értékteremtés mellett lehetőség is az alkotóknak, hogy kapcsolatot és fer üzletet teremtsenek rajongóikkal.

 

Dübörög az NFT iparág

Csak az elmúlt 24 órában 40 103 NFT-t adtak el 89,82 millió dolláros kereskedési volumennel, ahol a lista élén a Goofball Gang, a CryptoPunks, a Mutant Ape Yacht Club és természetesen a Bored Ape Yacht Club áll.

Mi az Bored Ape Yacht Club (BAYC) és amit tudni érdemes a projektről? Forrás:https://coinscreed.com/

Egy 24 éves művész, ArinaBBart, aki alig egy éve kezdett el NFT-ket árulni, most hat számjegyű összeget keres. Az NBA Top Shot már több mint 230 millió dollár értékű NFT-t termelt. Az első 5000 nap című digitális alkotás, a legdrágább NFT amit valaha megvettek, 69,3 millió dollárt ér. Olyan népszerű zenészek, mint Steve Aoki, Grimes, Eminem és RAC is szereztek már nagy értékű NFT-ket.

Tehát mi is az az NFT?

Mi is az az NFT? Egyedi digitális azonosító, amely nem másolható, nem helyettesíthető vagy nem osztható fel, amely blokkláncban van rögzítve, és amelyet a hitelesség és a tulajdonjog igazolására használnak (mint egy adott digitális eszközre és a kapcsolódó jogokra).

NFT | Cryptofalka Forrás: https://www.sabah.com.tr/e

Más szavakkal, az NFT-k digitális eszközök, például képek, videók, mémek, gyűjthető tárgyak, cikkek, amelyeket olyan blokkláncokon tárolnak, mint az Ethereum vagy éppen a Solana. Minden NFT egyedi kóddal és megkülönböztethető adatokkal van felszerelve, amelyek állandó bejegyzéssel rendelkeznek a blokkláncon a hitelességéről.

Ennek eredménye, hogy a digitális eszköz tulajdonjoga könnyen ellenőrizhető egy nyilvános főkönyvben, ami lehetetlenné teszi, hogy valaki ellopja azokat.

Ha szeretnél jobban képbe kerülni az NFT piaccal, akkor csatlakozz a magyar CryptoMemories NFT csoportjába, ahol számtalan információt gyüjthetsz a szegmensről.

 

Mitől válik az NFT új trendé?

A Bored Ape Yacht Club tökéletes példája az NFT univerzum excentrikus új trendjének. 2021 áprilisának végén hozta létre négy álnéven dolgozó fejlesztőből álló csapat, Sass, Gargamel, Emperor Tomato Ketchup és Gordon Goner. Mindössze 12 óra kellett ahhoz, hogy mind a 10 000 majom elkeljen 0,08 éterért.

A projekt kezdeti útja során az alkotók nem sejtették, hogy ez a projekt multimilliomossá teszi őket. Manapság a legolcsóbb BAYC NFT ára 53,8 ETH. Az áruk folyamatosan nőtt 2021 decemberében.

Felmerülhet a kérdés, hogy mitől olyan népszerű a BAYC vagy bármely más NFT gyűjtemény, mint a CryptoPunk vagy a CryptoKitties? A válasz a ritkasági szintekben rejlik. Mit jelent a ritkaság? Minden NFT-nek megvannak a maga ritka tulajdonságai, beleértve az attribútumokat, színeket és tulajdonságokat stb.

 

Programozhatóság

Az NFT-k nagymértékben programozható alkotások. A koncepció meglehetősen egyszerű; a digitális műalkotás tulajdonosa megváltoztathatja az előre meghatározott feltételeket vagy előírásokat.

NFT | Cryptofalka Forrás: https://en.cryptonomist.ch/

A Kings of Leon több mint 2 millió dollárt keresett a „When You See Yourself” album NFT-eladásaiból. Ez az NFT egy intelligens szerződésen keresztül van programozva bizonyos automatizált műveletek végrehajtására, mint például: a bevételek igazságtalan elosztásának elkerülése. Helyfoglalás NFT-vásárlók számára a Kings of Leon jövőbeli koncertjein.

Összességében az NFT e robusztus tulajdonsága lehetővé teszi, hogy konkrét kritériumokat vagy jogokat célozzon meg, amelyek egy tranzakció részeként végrehajthatók, növelve a márka rezonanciáját és a befektetők lojalitását.

 

Az NFT egy új státuszszimbólum 

„Az NFT Art bárkinek tétet biztosít valamiben, amit jelentősnek és kulturálisan relevánsnak érez. Az értékes művészet az, amiben az 1%-nak monopóliuma van. Az NFT művészet lehetővé teszi a 99%-os részvételt.” – Kevin Godfrey, Fabriik műszaki igazgatója

BAYC NFT | Cryptofalka Forrás: https://www.universalmusic.com/

Az olyan NFT kollekciók, mint a Bored Ape Yacht Club (BAYC) és a CryptoPunks, nem kisebbek, mint egy státuszszimbólum. Bár viccnek készültek, a mai napig nem számítanak normális NFT-nek. Manapság egy NFT birtoklása nem kevesebb, mint egy Ferrari. Steph Curry nemrég vásárolt egy Bored Ape #7990 NFT-t 180 000 USD értékű Etherért, vagy épp Eminem, aki 450 000 dollárt fizetett szinten egy BAYC NFT-ért.

De miért fizetne valaki ekkora összeget egy digitális képért? Ennek az az oka, hogy az NFT-k ritkaságait olyan tulajdonságok határozzák meg, mint az egyedi arckifejezés, ruházat vagy éppen kiegészítők.

Íme például néhány olyan tulajdonság, amelyek a BAYC #7990-et egyedivé és ikonikussá teszik:

  • Csak 1%-uk rendelkezik olyan ruhával, amelyet ez a Bored Ape viselt.
  • Csak 3%-uk rendelkezik zombi szem tulajdonsággal.
  • Csupán 13%-uk rendelkezik ugyanolyan sárga háttérrel.

Tehát mindezek a tulajdonságok egyedivé és értékessé teszi a BAYC #7990-et.

Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás

 

 

Lehetőségek az alkotók számára

Az NFT-k hatalmas lehetőségeket kínálnak az alkotóknak. Az alkotók és a befektetők közvetlenül kommunikálhatnak, mivel minden egyes tranzakció harmadik fél bevonása nélkül kerül bejegyzésre a blokkláncon.

digitális művészet | Cryptofalka Forrás: https://blog.tubikstudio.com/

Például ha egy zenész feltölti dalait a Spotify-ra, akkor a Spotify által fizetett pénznek csak egy százalékát fogja megkeresni, mivel egymillió lejátszásért csak körülbelül 4000 dollárt fizetnek. Ennek eredményeként a legtöbb művésznek egy lemezkiadóval és más közvetítőkkel kell megküzdenie, akik az alkotó keresetének jelentős részét követelik még a profitszerzés előtt.

Az NFT-k azonban közvetlenül eladhatóak a legnagyobb rajongóknak olyan piactereken, mint az OpenSea vagy a Solsea. Az alkotónak minden joga megvan az összes kifizetett pénz megtartására. Az NFT-k eladásakor az alkotóknak nem kell lemondaniuk szerzői jogukról.

Ezen kívül az alkotók felajánlhatják frakcionált NFT-k eladását is, lehetővé téve, hogy több ember birtokoljon egyetlen NFT-t, amelyet egyébként drága lenne megvenni.

 

Összegzés

Tehát az NFT nemcsak egy drága hóbort, hanem a lehetőség is a márkák, alkotók és művészek számára, hogy kapcsolatba lépjenek a közösséggel, miközben értéket teremtenek. Lehet, hogy hihetetlenül hangzik, de a NonFungible.com szerint az NFT-eladások heti 15 000 és 50 000 között mozoghatnak. Nem elhanyagolható előnyük, hogy egyenes kapcsolatot teremt művészek és rajongók között. 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 1.02% $51,623.12
Ethereum ETH 2.54% $3,034.54
BNB BNB 0.95% $384.31
Solana SOL 0.61% $102.6
XRP XRP -0.18% $0.5442
Cardano ADA 0.43% $0.589
Dogecoin DOGE 0.97% $0.08609
Litecoin LTC 0.29% $70.02
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!