Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
NFT-kkel finanszírozzák a vadon élő állatok védelmét

NFT-kkel finanszírozzák a vadon élő állatok védelmét

Az NFT-k már nem csak fogyasztói termékekként elérhetőek és nem csupán szórakoztatási és művészeti szerepet töltenek be. A hollandiai székhelyű Coorest decentralizált karbonhitel-tőzsde és a PLCnetwork of the Southern Hemisphere természetvédelmi tanácsadó cég összefogott, hogy az afrikai vadrezervátumokban és magántulajdonban lévő természetvédelmi területeken élő, veszélyeztetett állatokról egyedi, valós értékű tokeneket hozzanak létre.

 

NFT-kkel támogatott vadállatpopulációk

A Coorest és a PLCnetwork of the Southern Hemisphere úgy véli, hogy a blokklánc és az NFT technológia megoldást jelent a veszélyeztetett vadon élő állatok védelmére és a költséges természetvédelmi területek fenntartásának finanszírozására.

A vadon élő állatokra szóló NFT-k lehetővé teszik a tulajdonosoknak, hogy szponzoráljanak egy elefántot, oroszlánt, gepárdot vagy orrszarvút. Az értékesítésből származó nyereséget a képviselt állatok élelmezésére, menedékére és biztonságos élőhelyének megteremtésére fordítják.

 

Blokklánccégek a természetvédelemért

A Coorest leginkább az NFTrees CO2-kompenzációs rendszer működtetéséről ismert, amely blokkláncon kereskedhető, hozamot hozó eszközöket vagy kötvényeket és szén-dioxid-krediteket tokenizál. Azok, akik NFTree-t vásárolnak, összegyűjtik és elégetik a CO2-tokeneket, csökkenthetik az általuk kibocsátott CO2 mennyiségét.

Nexo kriptovaluta váltó

Hasonlóképpen, a vadon élő állatok koncepciója a természetvédelmet olyan eszközként kezeli, amelybe mind az állatok, mind a környezet érdekében érdemes befektetni. A természetvédelmi területeknek vagy az öko-házaknak "új üzleti modellekre van szükségük, amelyek nem a turizmustól függenek a bevételek vagy az adományok tekintetében". A Coorest ezért lépett partnerségre a PLCnetwork elnevezésű, dél-afrikai, zimbabwei és botswanai vadrezervátumokkal kapcsolatban álló szervezettel.

https://twitter.com/CoorestOfficial/status/1506616767946235908

A PLCnetwork alapítója, Dr. Julia Baum szerint a vadvilág helyszíni védelmének fő problémája, hogy "költséges és az erőforrások gyakran nagyon korlátozottak". Még egy általában nagyobb költségvetéssel rendelkező magánrezervátum esetében is nagyon drága lehet például egy afrikai elefánt gondozása, mivel ez magában foglalja a kerítéseket, a megfigyelést,  a 24 órás orvvadászat elleni folyamatos járőrözést és az állatorvosi támogatást.

wild life _Cryptofalka forrás: unwto.org

Arra a kérdésre, hogy mi a legfőbb előnye egy elefántfarm vagy egy lioNFT birtoklásának, Ten Zijthoff a Coorest vezetője azt mondta, hogy elősorban az állatokkal, a vadrezervátummal és a Cooresttel való hosszú távú kapcsolat kiépítéséről van szó. Azt is tisztázta, hogy a vadon élő NFT-k birtoklása nem ad tulajdonjogot az állatok felett, inkább havi "bizonylat" arról, hogy az állat még életben van. Az egyes NFT-k metaadatai tartalmazzák a fajra, korra és nemre vonatkozó minden egyes tokenizált állatra jellemző információkat. Az NFT tulajdonosokat meg is hívják egy látogatásra a vadrezervátumba, és találkozhatnak az állatokkal.

 

Összefoglalva

Az ilyen wildlife NFT-kből származó pénzeszközök 70%-a egy vadrezervátumhoz vagy természetvédelmi területhez kerül, a pénzeszközöket pedig havonta vagy meghatározott ütemezés szerint szabadítják fel. A VulcanForged egy blokkláncjáték-  és NFT-piactér, amely a Cooresttel kötött partnerséget vadon élő állatok NFT-jének értékesítése és szerepeltetése érdekében különböző játékokban, illetve azon belül felhasználási lehetőségeket és jutalmakat kínálva a tulajdonosoknak.

Mivel a wildlife NFT-k ezen első kísérleti projektje a "teljes természetvédelmi innováció továbbfejlesztése" érdekében zajlik, Baum úgy véli, hogy ezek az újfajta NFT-k új és szélesebb közönség számára is felhívhatják a figyelmet a természetvédelmi tevékenységre és a társadalmi fejlődésre. A hosszú távú cél nagyobb befektetések megszerzése és újabb sikerek elérése az egész világon, tette hozzá.

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Nexo kriptovaluta valto 100 dollár

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.85% $64,230.16
Ethereum ETH 0.04% $3,425.83
BNB BNB -0.19% $572.28
Solana SOL 1.50% $161.35
XRP XRP -5.89% $0.5552
Dogecoin DOGE -1.94% $0.12
Cardano ADA -3.22% $0.4243
Litecoin LTC -0.97% $71.27
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!