Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Az NFT piac visszatérhet a pályára

Az NFT piac visszatérhet a pályára

Az NFT piac visszatérhet a pályára a Moonbirds és a Solana NFT-nek köszönhetően. Az érdeklődés újra töretlen, ugyanis friss vásárlóerő jelent meg.

 

Friss vér, új lendület az NFT piacon

A február közepén kezdődött hathetes "lehűlési időszak" után a nem helyettesíthető token (NFT) piac egész áprilisban újra felélénkült. A népszerű Moonbirds NFT kollekció és a Solana (SOL) alapú NFT-k iránti kereslet növekedése volt az elsődleges hajtóerő.

Az NFT piac a történelem során harmadszor jegyzett 6,3 milliárd dollár havi kereskedési volument áprilisban. Ez nagyságrendileg 23%-os növekedés márciushoz képest.

Egy 1 000 elkötelezett NFT gyűjtőből és művészből álló kollektíva, a Moonbirds járult hozzá a legnagyobb mértékben az NFT-piac fellendüléséhez. Közel 500 millió dolláros kereskedést generált ez idő alatt a csapat. A Moonbirds, a sikeres technológiai vállalkozó, Kevin Rose PROOF Collective első NFT-bedobása.

Az NFT piac visszatérhet a pályára Forrás: www.coindesk.com

Május elején a Moonbirds a tizenegyedik legtöbbet forgalmazott NFT kollekció volt. Ezzel a teljesítménnyel meghaladott olyan figyelemre méltó projekteket, mint a Meebits, a Doodles és a Cool Cats. Noha a projekt körül némi vita alakult ki, a pixeles baglyok iránti kereslet továbbra is nagyon erős maradt. Így a kollekció minimális ára 28 ETH (81 944 USD). Ez a cikk megírásának pillanatában 29 653 812 Ft minimális beszállóárat ad a kis baglyokért.

A másik fő hajtóerő a Solana alapú NFT-k iránti kereslet megugrása volt. A DappRadar adatai szerint a Solana NFT-k kereskedési volumene 91%-kal nőtt, ami a havi összevetésben nézve, közel 300 millió USD árbevételt eredményezett. Ráadásul még a Solana NFT-k átlagos eladási ára 350 USD-vel nőtt.

A Solana-alapú kollekciók, mint például a DeGods és az Okay Bears, 44 millió USD, illetve 23 millió USD kereskedelmi tevékenységet regisztráltak, így áprilisban bekerültek a 30 legkeresettebb NFT-kollekció közé. A Solana NFT-k iránti kereslet megugrása nem meglepő, miután a nagy NFT-piac, az OpenSea támogatta a Solana blokkláncot, a Solana NFT-k fellendülését várták.

Kriptomat Bitcoin és kriptovaluta váltó

 

Már NFT bull run-ról beszélnek

"A Solana NFT bull run részben a hálózat OpenSea-val való integrációjának tudható be, mivel a vezető NFT piac exponenciálisan növeli ezen NFT-k láthatóságát" - mondta DappRadar.

Ezenkívül április 30-án megindult a Yuga Lab Otherdeed NFT-je. A cég közelgő metaverzumában, az Otherside-ban lévő telkek okirataként működik. Ez az egyik legnagyobb és leginkább várt NFT az elmúlt időszakban. A kollekció több mint 340 millió dollárnyi APE-et hozott. Ugyanakkor az általa kirobbantott hatalmas ETH gas fee (ETH-ben kell tranzakciós díjat fizetni az NFT megvásárláshoz) közel 4,5 millió dolláros többletkiadást, valamint több mint 55 000 ETH égetést eredményezett.

Eközben más fronton is megindult az NFT piac integrációja; A nagy kriptotőzsde, a Coinbase tweet-ben közölte, hogy megnyitotta NFT piacterét minden felhasználó számára.

https://twitter.com/Coinbase_NFT/status/1521887630564093952?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1521887630564093952%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fcryptonews.com%2Fnews%2Fnft-market-gets-back-track-thanks-moonbirds-solana-nfts.htm

Összefoglalva

Az NFT iránti kereslet újra rekord szinteket ér el. A Coinbase NFT piaca eddig kicsit talán lassan indul be, mivel a Dune Analytics adatai szerint a Coinbase NFT összesen 150 tranzakciót jegyzett szerdán, csütörtökön pedig eddig csak 56-ot. Ezzel szemben az OpenSea 47 213-mal és a LooksRare 852-vel ment csütörtökön. Az USD mennyiségét tekintve a Coinbase NFT szerdán 74 736 USD-t jegyzett, ami messze elmarad az OpenSea 141 millió USD és a LooksRare 69,4 millió USD bevételétől. A számok alapján még van tér a fejlődéshez. A nyitás mindenesetre örömteli hír. 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.86% $70,039.6
Ethereum ETH -1.23% $3,719.98
BNB BNB 0.80% $619.87
Solana SOL -0.24% $179.41
XRP XRP -1.53% $0.5337
Dogecoin DOGE 0.33% $0.1664
Cardano ADA -3.34% $0.4836
Litecoin LTC -2.52% $86.31
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!