Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Az OpenSea-n bennfentes kereskedés történt

Az OpenSea-n bennfentes kereskedés történt

Az OpenSea korábbi termékmenedzserét bennfentes kereskedelemmel vádolják, anonim számlákat és pénztárcákat használt a tranzakciók lebonyolításához.

 

Illegális haszonszerzés az OpenSea-n

Az amerikai igazságügyi minisztérium az OpenSea egy korábbi termékmenedzserét elektronikus csalással és pénzmosással vádolta meg. Állítólag bizalmas üzleti információkat használt fel arra vonatkozóan, hogy mely NFT projektek fognak megjelenni a platformon, amivel jelentős nyereséget ért el.

[embed]https://twitter.com/SDNYnews/status/1532046051162603520[/embed]

Az ügyészek azt állítják, hogy a volt termékmenedzser 45 NFT-t vásárolt névtelen pénztárcákon és névtelen számlákon keresztül az OpenSea-n, majd röviddel ezután nyereséggel eladta őket. Állítólag nem sokkal azelőtt vásárolta meg őket, hogy megjelentek volna az piactér főoldalán, és rögtön utána nyereséggel adta el őket. Termékmenedzserként az ő hatalmában állt kiválasztani, hogy mely NFT-k szerepeljenek, így közvetlenül hozzáférhetett az általa létrehozott bennfentes információkhoz.

A 11 különálló kereskedésre vonatkozó követelésbe beletartozik a 2021. szeptember 14-i "Spectrum of a Ramenfication Theory" nevű NFT, amelyet másnap reggel a vételár csaknem négyszereséért adtak el. Damian Williams amerikai ügyész azt nyilatkozta, hogy hivatala elkötelezett a bennfentes kereskedelem minden formájának nyomon követése mellett.

opensea I Cryptofalka Forrás: bbcnews.com

Chastaint tehát pénzmosással, valamint elektronikus csalással vádolják. Mindkét vádpontért maximum akár 20 év börtönbüntetés jár. Az OpenSea azt állítja, hogy tudomást szerzett Chastain tevékenységéről, vizsgálatot indított, és felkérte őt, hogy távozzon, amikor egyértelművé vált, hogy megsértette a cég szabályzatát. Nem sokkal ezután Chastain önként kilépett, és elkezdett dolgozni saját projektjén.

Nexo kriptovaluta váltó

 

NFT-vel kapcsolatos bűncselekményekre is összpontosítanak a hatóságok

Az NFT-k növekvő népszerűségével világszerte egyre több a bűncselekmény, például a rug pull és bennfentes kereskedelem. Ez felkelti a hatóságok figyelmét is. Márciusban az Egyesült Államok igazságügyi minisztériuma két NFT rug pull csalót vádolt meg, akik felelősek az egymillió dollár értékű Frosties programért. Nagyjából összesen 356,56 ETH-t loptak el.
 
Egy hónappal korábban az Egyesült Királyság adóhatósága a HM Revenue and Customs (HMRC) három NFT-t foglalt le akkoriban körülbelül 6700 dollár értékben egy 1,9 millió dolláros pénzügyi vizsgálat körében. Ez a fellépés volt az ügynökség első NFT elkobzása.
 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás
Mi az a Bitcoin felezés (halving)? Bitcoin

A Bitcoin felezés 4 évente történik, ekkor a bányászoknak járó Bitcoin jutalmak mennyisége megfeleződik, mely több szempontból is fontos esemény.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.71% $61,244.02
Ethereum ETH -3.31% $2,982.66
BNB BNB 0.57% $546.68
Solana SOL -6.66% $130.99
XRP XRP -1.85% $0.492
Dogecoin DOGE -6.67% $0.145
Cardano ADA -3.00% $0.4433
Litecoin LTC 0.96% $79.63
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!