Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Az Ordinals Bitcoin NFT nem aratott osztatlan sikert

Az Ordinals Bitcoin NFT nem aratott osztatlan sikert

Bár a Bitcoin blokkláncán digitális eszközök létrehozása örökös cél, sokan határozottan nem kedvelik az ötletet. Íme az Ordinals példája!

 

Ellenállást váltott ki az Ordinals NFT

Ha digitális gyűjteményekről van szó, a legtöbb rajongónak az Ethereum, a Solana vagy a Polygon jut eszébe - jogosan, hiszen a proof-of-stake blokkláncok sarokba szorították az NFT-piacot. A Bitcoin blokkláncot használó digitális eszközök azonban már 2014 óta léteznek, és több projekt is folyamatos küldetésének tekinti, hogy az NFT-ket az első és legnagyobb kriptovaluta láncára hozza.

Az NFT-k olyan digitális eszközök, amelyek bizonyíthatóan egyediek, és olyan digitális (valamint néha fizikai) tartalmakhoz kapcsolódnak, mint a digitális művészet, filmek és zenék, amelyek bizonyítják a tulajdonjogot vagy egy exkluzív csoporthoz való tartozást.

Ordinals | Cryptofalka david-justin.com

 

Annak ellenére, hogy az NFT-k már közel egy évtizede jelen vannak a Bitcoin ökoszisztémában, egyesek még mindig nem látják értelmét. Az egyik legújabb projekt a láncon az Ordinals, amelynek néhány Bitcoin maximalista hevesen ellenszegül.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

Mi is pontosan az Ordinals?

Casey Rodarmor, az Ordinals készítője nyugodtan veszi a kritikát, és azt mondja, hogy a vita még segíti az ügyét.

"Igazából szeretem a gyűlölködőket" - mondta. "Úgy értem, ők többet tesznek azért, hogy az emberek megismerjék a projektet, mint bárki más. Nem tudom, mit gondolnak, amikor ilyen hatalmas közönségük van, és azt mondják: "Ez egy támadás a Bitcoin ellen" - valószínűleg nem kellene ezt tenned, ha nem akarod, hogy az emberek használják az adott dolgot."

Rodarmor egy korábbi Bitcoin Core közreműködő, aki az Ordinals-t úgy tervezte, hogy lehetővé tegye az egyes satoshi-k átutalását a Bitcoin-hálózaton. "Az Ordinals protokoll nem más, mint egy rendszer az egyes satoshi-k sorszámozására, majd nyomon követésére a tranzakciók során" - mondta egy korábbi interjúban.

Ordinals | Cryptofalka en.cryptonomist.ch

 

Az Ordinals protokoll lehetővé teszi a felhasználók számára az egyedi satoshi-k felfedezését, átvitelét és fogadását, amelyek egyedileg beírt adatokat, például videókat és képeket tartalmazhatnak. Az egyes satoshi-khoz való eszközök hozzáadásának folyamatát nevezik feliratozásnak. Rodarmor magyarázata szerint az inszkripciók lehetővé teszik, hogy egy Bitcoin-tranzakcióban tartalmat helyezzenek el, és azt egy satoshi-hoz rendeljék. A feliratok elkészülte után pedig a Bitcoin-tranzakció aláírásában tárolódnak.

Rodarmor szerint a folyamat teljes egészében a Bitcoin-hálózaton marad, és nem igényel oldalláncot vagy további tokent.

"A tervezési célom a kezdetektől fogva az volt, hogy valami olyat hozzak létre, ami az embereknek úgy tűnik, hogy Bitcoin natív" - mondta. "Ez azt jelenti, hogy nem lehet tokenje, és nem lehet oldallánca sem".

 

Miért pont a Bitcoin blokklánc?

A Satoshi - amelyet Satoshi Nakamoto, a Bitcoin blokklánc álnevű megalkotója után neveztek el - a Bitcoin legkisebb egysége. Amikor valaki BTC-vel vesz egy csésze kávét, akkor nagy valószínűséggel satoshi-t használ egy egész Bitcoin helyett.

"A blokkterületnek ez a felhasználása valószínűleg a legkisebb hatású mód a többihez képest" - mondja Rodarmor. "A teljes csomópontok letöltik ezeket az adatokat, de aztán figyelmen kívül hagyják." A feliratoknak nincs erőforrásigényük, teszi hozzá, cáfolva azokat az állításokat, amelyek szerint az Ordinals és a feliratok visszaélnének a Bitcoin protokollal, vagy felhajtanák a tranzakciós költségeket.

"Az emberek nem értik, hogy ahhoz, hogy a Bitcoin biztonságos legyen, a blokkoknak teljesnek kell lenniük - ez a Bitcoin biztonsági modelljének része" - mondta. "Ha a blokkok nincsenek tele, senkinek sincs oka arra, hogy a minimális díjszabásnál többet fizessen azért, hogy a tranzakciói szerepeljenek. Ebből következően tehát a blokkoknak tele kell lenniük."

Rodarmor szerint bár a bejegyzések hozzájárulnak a blokkok megteléséhez, nem változtatják meg a Bitcoin-blokk méretét. Ezt Rodarmor személy szerint nem támogatná. Még a Bitcoin-hálózat újabb frissítése esetén is, Rodarmor nem tartja valószínűnek, hogy ez problémát okozna az Ordinals számára, mivel a protokoll csak a Bitcoin-hálózat kisebb részeire támaszkodik.

"[Az Ordinals] arra a tényre támaszkodik, hogy a tranzakcióknak vannak bemenetei, a tranzakcióknak vannak kimenetei, [és] a bemeneteket és a kimeneteket satoshi-ban értékelik" - mondta. "Tehát az Ordinals-t nem lehet megtörni egy frissítéssel anélkül, hogy egy csomó más dolgot ne törnének össze."

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.91% $65,706.79
Ethereum ETH -3.66% $3,452.64
BNB BNB -1.47% $595.96
Solana SOL -7.23% $136.71
XRP XRP 0.10% $0.4893
Dogecoin DOGE -9.80% $0.1217
Cardano ADA -7.88% $0.3799
Litecoin LTC -6.19% $73.24
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!