Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Frontálisan ütközött a Porsche NFT kollekciója

Frontálisan ütközött a Porsche NFT kollekciója

A gyűjtők már korábban kifejezték aggodalmukat és "meggondolatlannak" nevezték a drága Porsche NFT mint-et, de a sportkocsimárka mégis belevágott a projektbe.

 

Elmaradt a várt eladásoktól a Porsche NFT kollekciója

Egy olyan jelentős szereplő, mint a Porsche, aki belép a Web3 térbe, általában okot ad az ünneplésre az NFT gyűjtők körében. A bevezetés előtti izgatottság azonban gyorsan egy eladatlan NFT halomra változott a héten, ugyanis a Porsche méregdrága NFT kollekciója jócskán elmaradt a várt eladásoktól. 

A Porsche projektje az ikonikus 911-es sportautóra összpontosított, és 7500 db Ethereum hálózatra épített NFT-vel ünnepelte volna a járművet. A kollekció egyes darabjai hozzáférést biztosítottak volna a tulajdonosoknak a hivatalos eseményekhez és exkluzív termékekhez. Emellett lehetővé tennék, hogy a kripto-fanatikus autómániások "segítsenek megtervezni a Porsche jövőjét a virtuális világban".

Porsche NFT I Cryptofalka Forrás: porsche.com

A kollekció körüli pezsgés azonban múlt héten negatív fordulatot vett, amikor a Porsche bejelentette, hogy -alkalomhoz illően- az NFT-ket darabonként 0,911 ETH-ért, azaz körülbelül 1400 dollárért (kb. 500 000 Ft) árulja majd.

A gyűjtők szerint azonban ez egy eléggé meredek ár egy olyan NFT-piacon, amely a tavaly év eleji magasságokhoz képest jelentősen veszített a lendületéből, különösen egy olyan projekt esetében, amely több ezer ilyen NFT-t kínál.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

Leállították az NFT kollekció mintelését

A kripto-közösség reakciója gyors és éles volt. Az NFT ipar neves alkotói és gyűjtői "könnyelműnek", "meggondolatlannak" és "nyerészkedőnek" nevezték a lépést. Néhányan azt javasolták, hogy 0,0911 ETH (kb. 140 dolláros) ár sokkal inkább reálisabb lett volna.

Nem sokkal azután, hogy a mint megkezdődött, az eladások lelassultak, sőt az NFT-ket hamar a mint ár alatt értékesítették tovább a másodlagos piactereken. "A gyűjtők jeleztek" - tweetelte a projekt hivatalos fiókja.

"Csökkentjük a kínálatunkat és leállítjuk a mint-et, hogy újragondoljuk a projekt jövőjét a legjobb élmény megteremtése érdekében."

Porsche NFT I Cryptofalka Forrás: Porsche.com

Egyesek szerint ez tökéletes példája annak, ahogyan egy nagy márka megpróbál likviditást kivonni a közösségből anélkül, hogy megfontoltan és tudatosan bekapcsolódna a Web3 világába. A 7500 darabos kollekcióból végül alig több mint 1850 NFT-t minteltek.

 

A GoT NFT után a Porsche kollekció is elvérzett

A közelmúltban a Game of Thrones NFT kollekciót sokan gúnyolták a hibás grafikák miatt. A Porsche most a legújabb példa arra, hogy egy híres márka törekvése a Web3 világában rosszul sül el.

Széles és kritikus a skála. Míg néhány nagyvállalat sikereket ér el, amiért már létező NFT-projektekkel társulnak - pl Budweiser és Adidas -, vagy olyan módon használták a technológiát, ami nem a saját bevételeket növelte (Starbucks és Reddit), másokat a fenti példából láthatóan jelentős kritika ér. A siker nem garantált, hiába a hírnév.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.28% $64,482.85
Ethereum ETH -4.27% $3,404.8
BNB BNB -4.64% $578.2
Solana SOL -8.56% $132.46
XRP XRP -6.76% $0.4794
Dogecoin DOGE -9.90% $0.1187
Cardano ADA -10.10% $0.3695
Litecoin LTC -7.97% $71.24
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!