Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A metaverzum akár 5 billió dollárt is érhet 2030-ra

A metaverzum akár 5 billió dollárt is érhet 2030-ra

A McKinsey globális tanácsadó cég új jelentése szerint a metaverzum 2030-ra akár 5 billió dollárt is érhet.

 

A jelentés eredményei

Az „Értékteremtés a metaverzumban” című 77 oldalas jelentés a jelenlegi befogadási trendeket elemezte, valamint két globális felmérésből nyert információkat osztott meg. Az egyik 3104 fogyasztótól gyűjtött adatokat 11 országból, míg a másik 10 különböző ország 15 iparágának 448 vállalatának vezetőit kérdezte meg.

McKinsey ezeket az adatokat a fogyasztói magatartás metaverzumon belüli jövőjének meghatározására használta, amely nagy valószínűséggel öt fő tevékenységre oszlik majd: játékra, társasági életre, fitneszre, kereskedelemre és távoktatásra.

metaverzum | Cryptofalka warpnews.org

 

A megkérdezett fogyasztók közel 60%-a preferál legalább egy tevékenységet a virtuális világban a fizikai alternatívához képest, a jelenleg az metaverzumban aktív fogyasztók 79%-a pedig már vásárolt is.

Az e-kereskedelem lesz az elsődleges pénztermelő a metaverzumban, a McKinsey előrejelzése szerint 2030-ra 2 billió és 2,6 billió dollár közötti összeget tesz majd ki az összes fogyasztói kiadásból. A virtuális reklámozás is jelentős ágazat lesz, az ehhez kapcsolódó bevételek várhatóan további 144-206 milliárd dollárt hoznak majd.

Nexo kriptovaluta váltó

 

Mit jelent mindez a metaverzumra nézve?

A hagyományos kriptopiacon uralkodó jelenlegi pesszimizmussal szembeszállva a jelentés kiemeli, hogy az idei év első öt hónapjában már több mint 120 milliárd dollárt fektettek be a metaverzumhoz kapcsolódó technológiába és infrastruktúrába – ez több mint kétszerese a 2021 folyamán befektetett 57 milliárd dollárnak.

Egy kapcsolódó blogbejegyzésben a jelentés vezető szerzői és a McKinsey vezető partnerei, Lareina Yee és Eric Hazan további megjegyzéseket fűztek kutatásaikhoz:

Az az izgalmas, hogy a metaverzum az internethez hasonlóan a következő platform, amelyen dolgozhatunk, élhetünk, kapcsolódhatunk és együttműködhetünk.

metaverzum | Cryptofalka xrtoday.com

 

A cégvezetők válaszát illetően Yee hozzátette: „A vezetők gyakran nem igazán jutnak közös nevezőre, de kutatásunk azt mutatja, hogy egy dologban túlnyomórészt egyetértenek: 95%-uk úgy gondolja, hogy a metaverzum pozitív hatással lesz iparágukra.” Az általános lelkesedés ellenére még mindig volt egy egészséges adag szkepticizmus is, a vezetők 31%-a maradt némileg bizonytalan a metaverzum élményekbe történő befektetés megtérülését illetően.

 

Záró gondolatok

"Bár a nagy márkák jogosan izgatottak lehetnek a metaverzumban rájuk váró lehetőségek miatt, készen kell állniuk arra is, hogy szembesüljenek a kihívásokkal és komolyan előre tervezzenek" – mondta Hazan.

Yee azzal zárta kommentárját, hogy ismét hangsúlyozta, hogy a metaverzum még mindig egy nagyon dinamikus és fejlődő tér. Az egyéni alkotóknak és a nagy neveknek egyaránt hosszú távú gondolkodásmódot kell magukévá tenniük, ha sikeresek akarnak lenni a metaverzum jövőjében.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.25% $67,125.13
Ethereum ETH 0.06% $3,519.32
BNB BNB 0.05% $594.46
Solana SOL 2.92% $173.99
XRP XRP 3.66% $0.597
Dogecoin DOGE 7.07% $0.1343
Cardano ADA -0.43% $0.4379
Litecoin LTC -0.26% $73.42
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!