Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A TRUMP NFT pontosan úgy teljesített, ahogyan azt várnád

A TRUMP NFT pontosan úgy teljesített, ahogyan azt várnád

A Trump-show visszatért! Ezúttal cowboy, szuperhős vagy akár űrhajósruhába öltözve, és végre elérhető a blokkláncon!

 

Trump "nagy bejelentése"

Ha lemaradtál volna, csütörtökön Donald Trump volt amerikai elnök egy 45 000 darabos, 99 dolláros NFT-sorozatot bocsátott ki. Régóta utalásokat tett már arra, hogy "nagy bejelentés" fog történni, ezért sokan azt feltételezték, hogy a bejelentés Trump 2024-es elnökválasztási kampányához kapcsolódik majd, erre tessék. 

Az NFT "gyűjtőkártyákon" Trump digitális ábrázolásai láthatók különböző giccses öltözékekben, köztük cowboy- és űrhajósruhában, amelyeket Trump egy promóciós videóban "az életemhez tartozó jelenetekként" jellemzett.

Trump NFT I Cryptofalka

A hivatalos weboldal szerint a kollekcióból származó bevételnek - amely már egyébként régen "sold out!" - "semmi köze" nem lesz a Trump-kampány finanszírozásához. Ezek csupán szerény gyűjtői tárgyak, "nagyszerű karácsonyi ajándék". Az NFT-k megvásárlásával a vevők részt vehetnek egy tombola játékon, amelyen számos nyereményt sorsolnak ki, többek között vacsorát Trumppal, Zoom-telefonálást Trumppal, dedikált emléktárgyakat és "még sok minden mást".

Az egész kollekciót egy NFT INT LLC nevű titokzatos kriptovállalat működteti, amely állítólag csak fizetett Trumpnak a márkajelzésért. A kollekció, annak bejelentése, pláne időzítése vegyes érzelmeket váltott ki a közvéleményből. Még a republikánusok is megjegyezték, hogy soha nem vennék meg az NFT kártyákat, sokan a nemrég nagy médiafelhajtást kapott FTX bukásra utalgattak.

 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

A szokásos "Trumpi komédia" 

A projekt indulása is a szokásos "trumpi komédiába" illő káosz volt. Nem sokkal azután, hogy a tokenek értékesítésre kerültek, és az első 24 órában 1,17 millió dolláros kereskedési volument értek el, a vásárlók panaszkodni kezdtek a körülményes fizetési tapasztalatokra, majd megjegyezték, hogy néhol a mintelt NFT-ket egy újonnan létrehozott tárcára küldték, amely sokszor különbözik a vevő elsődleges tárcájától.

Eric Wall kripto-elemző elmondása alapján, vásárolt egy kártyát, majd hosszú ideig tartó vívódás után rájött, hogy a tárcához való hozzáféréshez ellentmondásos módon le kellett töltenie egy .txt fájlt, amely a megfelelő kulcsot tartalmazta.

Trump NFT I Cryptofalka Forrás: Opensea.io

De ezzel még nem volt vége. Wall megjegyezte, hogy miután végre hozzáférhetett az NFT-kártyájához (8 bites ábrázolásban Trumpra aranyrudak záporoznak), az apró betűs részben azt olvasta, hogy az ígért esély a "vacsorára Trumppal" valójában "gálavacsora" (azaz adománygyűjtés), a "Zoom-hívás Trumppal" pedig valójában egy "csoportos Zoom-hívás" volt.

 

Mennyire volt jó befektetés a TRUMP NFT?

Más leleményes blokklánc nyomozók, akik közelebbről megnézték magát a Polygon-alapú mintelési folyamatot, észrevették, hogy az indulási cím a gyűjteményben lévő legritkább NFT-k egy jelentős részét már előre lemintelte, nyilvánvalóan a projekt saját hasznára tartva azokat.

Trump NFT-jének elindítása egyébként pontosan egy évvel azután történt, hogy a korábbi First Lady, Melania Trump elindította saját NFT-jét a Solana-n. A kollekció ellenére Trump sokak szerint nem támogatja a kriptovaluták népszerűsödését. Ezt az állítást egy 2019-ben megjelent tweet-re alapozzák: "Nem vagyok rajongója a bitcoinnak és más kriptovalutáknak, amelyek nem pénzek", majd 2021-ben pedig Trump a bitcoint "átverésnek... a dollárral versenyzőnek" nevezte.

Az OpenSea adatai szerint a cikk írásakor a floor price körülbelül 0,29 ETH, azaz körülbelül 130 000 Ft - több mint háromszorosa az eredeti 99 dolláros árnak. Egyébként, aki kíváncsi a műalkotásokra, az OpenSea-n megtekintheti a teljes kollekciót.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás
Mi az a blokklánc validátor? Ismertető

A validátorok kulcsfontosságú elemei a blokkláncnak: felelősek az új blokkok hozzáadásáért és az elfogadásra váró tranzakciók ellenőrzéséért.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 4.56% $57,040.21
Ethereum ETH 2.13% $3,242.93
BNB BNB -1.99% $395.13
Solana SOL -1.75% $108.45
XRP XRP 6.28% $0.5835
Cardano ADA 1.20% $0.6268
Dogecoin DOGE 8.95% $0.09709
Litecoin LTC 2.44% $73.91
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!