Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A YouTube hihetetlen potenciált lát az NFT-kben

A YouTube hihetetlen potenciált lát az NFT-kben

A YouTube egyértelművé tette, hogy szívesen látnának a jövőben NFT-ket a platformon, a Web3 technológiára pedig inspirációs forrásként tekintenek.

 

Terjeszkedne a YouTube

Csupán alig néhány hete Susan Wojcicki, a YouTube vezérigazgatója nyilvános levelében utalt arra, hogy a platform a Web3 technológiát "inspirációs forrásként" használná a cég növekedéséhez. Nem kellett sokat várni a folytatásra, ugyanis február 10-ei blogbejegyzésében a YouTube termékigazgatója, Neal Mohan felvázolta azon új termékek, eszközök és funkciók hosszú listáját, amelyeket a cég 2022-ben kíván bevezetni.

Ebből kiderült, hogy a YouTube többek között most az NFT-k és a blokklánctechnológia integrációs lehetőségeit vizsgálja, de feltűnik a listán a metaverzum is. Új módszereket kínálnának alkotóiknak egyrészt tartalmaik hitelesítésére, másrészt a rajongókkal való közvetlenebb kapcsolattartásra és további bevételi források létrehozására.

NFT YouTube Web3 I Cryptofalka Forrás: voonze.com

 

Web3 és metaverzum a YouTube-on?

Mohan utalt arra is, hogy a tartalomgyártók gyakran kerülnek alkotói válságba, sokszor nehéz új tartalmakat kitalálni és megjósolni azok várható sikerességét. A Web3 technológia, illetve az NFT-k által nyújtott újdonságok lehetséges megoldásként merülhetnek fel.

"A Web3 új lehetőségeket nyit az alkotók előtt. Úgy gondoljuk, hogy az olyan új technológiák, mint a blokklánc és az NFT-k lehetővé teszik az alkotók, művészek számára, hogy mélyebb kapcsolatokat építsenek ki a rajongóikkal. Képesek lesznek új projekteken együtt dolgozni és olyan módon profitálni ebből, mint ahogy korábban soha."

Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás

Az NFT technológia felhasználásának lehetséges formáiról Mohan úgy nyilatkozott, hogy az alkotók tokenizálhatják videóikat, fotóikat, műalkotásaikat, sőt még élményeiket is.

"Sok mindent kell előre megterveznünk, hogy felelősségteljesen közelítsük meg ezeket az új technológiákat. Viszont úgy gondoljuk, hogy hihetetlen lehetőségek rejlenek bennük" - mondta.

A YouTube termékigazgatója maga is nagyra értékeli a mostanában egyre népszerűbb virtuális világot, a "metaverzumot”. Előrevetítette, hogy a nézők a virtuális valóságon keresztül a tartalom megtapasztalásának új lehetőségeire és módjaira számíthatnak.

A YouTube vezetője kijelentette, hogy a vállalat először a játékokon keresztül fogja integrálni az új technológiákat, de konkrétumokat egyelőre nem árult el.

Forrás: medium.com

"Végül pár szót a metaverzumról. Nagyban gondolkodunk és szeretnék az élményt még különösebbé tenni. Az első terület, ahol várhatóan érezni fogjuk a metaverzum hatását, a videójátékok lesznek. Azon fogunk dolgozni, hogy több interakciót vigyünk a játékokba, hogy ezáltal valóságosabbnak érezhessük őket. Ezek még kezdetleges gondolatok, de izgatottan várjuk, hogyan tudjuk ezeket a virtuális világokat valósággá tenni a nézők számára" - tette hozzá.

Az, hogy egy olyan nagy technológiai óriás, mint a YouTube megosztja az NFT-kkel kapcsolatos terveit, bátor dolog a jelenlegi helyzetben. A közelmúltban többször is előfordult már, hogy a közösség nem fogadta pozitívan a nagy cégek NFT törekvéseit és a bejelentés később erőteljes tiltakozást váltott ki a közvéleményben. Ez történt például a Discord, a Ubisoft és a Team17 kapcsán is.

 

Megosztja a felhasználókat az NFT integráció

Az ellenzők gyakori érvei közé tartozik, hogy az NFT-kre mindössze pénzszerzési lehetőségként tekintenek vagy egyszerű átverésnek tartják. Rendszerint felmerül a környezettudatosság kérdése is, utalva arra, hogy az egyes kriptovaluták bányászata miatt környezeti károk is felróhatók.

A támogatók ezzel szemben rámutatnának arra, hogy az NFT-k környezetszennyezése nem jelentős, mivel az azokat befogadó blokkláncok egy része Proof of Stake mechanizmuson fut, ami jóval energiahatékonyabb.

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.66% $66,535.08
Ethereum ETH 1.70% $3,615.71
BNB BNB 0.82% $609.12
Solana SOL 3.92% $150.15
XRP XRP -0.05% $0.4882
Dogecoin DOGE 0.79% $0.1369
Cardano ADA 0.91% $0.4163
Litecoin LTC 0.02% $78.94
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!