Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
NFT-ként jelenik meg Anthony Hopkins új filmje.

NFT-ként jelenik meg Anthony Hopkins új filmje.

A filmipar is növekvő érdeklődést mutat a blokklánc iránt, de miként kapcsolódik Anthony Hopkins az NFT-hez? Megmutatjuk!

 

Zero Contact, mint NFT

A blokklánc technológia különböző gyakorlati megvalósulásai kapcsán naponta jelennek meg új hírek. Ezúttal egy Oscar díjas színészhez köthető a legújabb érdekesség. A Non-fungible tokenekről (NFT) már több alkalommal írtunk. Részletesen bemutattuk magát a technológiát és konkrét példákon keresztül a benne rejlő lehetőségeket. Az NFT-hez kapcsolódik az Enderby Entertainment napokban történt bejelentése is. Anthony Hopkins főszereplésével új film kerül bemutatásra a nyár folyamán. A ,,Zero Contact” című film kapcsán több dolog is felkeltheti a figyelmünket. Az egyik ilyen az elkészülésének körülményei, a másik a terjesztés módja.

Ami a történetét illeti a világ különböző részein élő öt karakter életét követhetjük nyomon, akikben egy közös pont van. Mindannyian rajonganak a tech guru Finley Hart (Anthony Hopkins) iránt. Mígnem az öt személy rá nem jön Finley egy titkos találmányára és szövetkeznek, hogy elpusztítsák azt. Ez a találmány ugyanis vagy megoldást nyújt az emberiség egy problémájára vagy pedig tönkreteszi azt.

A 2020-as pandémia időszakában készült filmet 17 különböző régióban forgatták, teljesen virtuálisan. A producer, rendező Rick Dugdale szerint az egész film nem mondható szokványosnak. Kezdve azzal, hogy Zoom segítségével készült, folytatva a távmunkában megvalósult vágási munkálatokkal, majd a terjesztés módjával. A Zero Contact ugyanis a Vuele platformon lesz megvásárolható július végén augusztus elején, mint NFT.

Zero Contact - NFT I Cryptofalka

 

Vuele az NFT film platform?

A Vuele egy olyan NFT piac lesz, amelynek célja, hogy egy újfajta film élményt kínáljon a rajongóknak. Bár a projekt még fejlesztés alatt van és a Zero Contact lesz az első film, amit meg lehet venni, az már most látható miről fog szólni a platform. A Vuele piacon vásárlók az egész estés filmeken túl hozzáférhetnek olyan extra dolgokhoz, amelyek a DVD és Bluray fénykorában a bónusz tartalmakat képviselték. (kimaradt jelenetek, bakik, alternatív befejezés, kulisszák mögötti betekintés stb).  A Zero Contacthoz kapcsolódó ajánlat például öt NFT airdrop formájában lesz majd hozzáférhető, hogy különböző árszintet biztosítsanak az érdeklődőknek.

A rendező elmondása szerint ez egyfajta kísérlet az egész ágazat számára. Az Enderby ugyanis többek között azért választotta az NFT-t és ezzel együtt a blokklánc technológiát, mivel így garantálni tudja a meghatározottan véges számú film kópiákat és egyúttal a kalózkodást is meg tudja akadályozni. Az NFT technikai háttere miatt ugyanis minden egyes film egyedi, szériaszámszerű azonosítóval rendelkezik majd, amely a blokkláncon kerül rögzítésre. Arról egyelőre nincs információ, hogy a Vuele, melyik láncot használja, az viszont biztos, hogy a tartalmakért kriptovalutával vagy hagyományos bankkártyával is fizethetünk.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

Filmipar, az NFT és a kripto

Az utóbbi időben úgy tűnik, hogy amint a kriptovilág egyre inkább a közbeszéd tárgyává vált, úgy fordult a tévé és filmipar is a téma felé. Az egyik ilyen közelmúltbeli bejelentés egy új valóságshowról szól, ahol olyan kripto felhasználókat mutatnak be, akik kizárták magukat a kriptotárcáikból. A műsorban nekik próbálnak segítséget nyújtani kripto és kiberbiztonsági szakértők. Múlt hónapban pedig az AMM produkciós cég jelentett be ,,Crypto Keepers” címmel egy 12 részes sorozatot, amely középpontjában az NFT-k állnak, valamint két fejlesztői csapat versengése egy új digitális valuta létrehozásáért.

 

Összegzés

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az NFT alapú filmterjesztésnek milyen sikere lesz. Az első lépést úgy tűnik hamarosan megteszi a filmipar. Az azonban gyanítható, hogy nem árt bekészítenünk a popcornt, mert nem ez lesz az egyetlen blokklánc alapú próbálkozás a filmrajongók igényeinek kielégítésére.

Képek: pixabay.com, enderbyentertainment.com

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -2.65% $64,671.04
Ethereum ETH -3.47% $3,415.86
BNB BNB -4.12% $579.52
Solana SOL -7.66% $133.48
XRP XRP -6.57% $0.4797
Dogecoin DOGE -8.99% $0.1195
Cardano ADA -9.17% $0.3714
Litecoin LTC -7.66% $71.3
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!