Akár örökre megszabadulhatnak a készpénztől a kínaiak

Szerző: | máj 6, 2020 | Kriptovaluta

Kína központi bankjának volt elnöke szerint ha minden jól alakul a digitális yüannal kapcsolatban, akár örökre búcsút mondhatnak a készpénznek.

 

Kínában a digitális valuták lecserélhetik a készpénzt is akár

Li Lihui, a Bank of China volt elnöke nyilatkozott arról, hogy a digitális jüan elindulása már küszöbön áll! Ez mellett arról is beszélt, hogy Kína digitális yüan-ja helyettesítheti a készpénzt is akár, ha négy kulcsfontosságú feltétel is teljesül.

A kínai központi bank digitális jüan-ja jelenleg a próbaverzióban van, és fokozott izgalmakat vált ki a kínai internetes felhasználók körében. A digitális jüanra és a kriptovalutákra való keresések száma az utóbbi időben radikálisan emelkedett.

digitalis_yuan

Lihui május 5-én egy élő videó streamet adott a People News-on. Itt arról is beszélt, hogy a WeChat Pay és az Alipay-el szemben a digitális yüan mindenféle szervezettől és hálózattól független rendszer lesz. Ahhoz viszont, hogy Kína képes legyen lecserélni a készpénzt, 4 fontos feltételnek is teljesülnie kell szerinte:

Az, hogy a digitális jüan válhat-e majd a mainstream fizetési lehetőségek domináns eszközévé, az négy fontos tényezőtől függ. Számít a hatékonysága, az alacsony tranzakciós költségei, a rendszer skálázhatósága, valamint végső soron, hogy elfogadják-e az emberek. Ha ezek mind teljesülnek, akkor nagy eséllyel búcsút mondhatunk a jelenlegi készpénznek.

 

A digitális valutákat több kategóriába sorolhatjuk

Kína központi bankjának volt elnöke elég egyszerűen fogalmazta meg, hogy mi is az a digitális valuta… Mégpedig minden olyan valuta, amely digitális technológiát használ. Aztán végül ezeket a digitális valutákat három kategóriába is feloszthatjuk. Törvényes digitális valuták (központi bankok által kibocsátott valuták CBDC), blokklánc alapú valuták és intézményi digitális valuták.

A Bitcoin, mint kriptovaluta például anonim és transzparens is. A digitális yüan, ami esetleg leválthatja majd a készpénzt szintén lehetővé fog tenni anonim tranzakciókat is. Viszont itt elvileg a tranzakciók gyakoriságától és a mozgatandó érték nagyságától fog függeni az anonimitás.

Az év elején sorra jelennek meg a legújabb hírek a kínai blokklánc és kriptovaluta fejlesztésekkel kapcsolatban, korábban ezekről a témákról olvashattatok ezzel kapcsolatban: Starbucks és McDonalds teszteli a kínai digitális yüant , A Huawei fogja segíteni a kínai blockchain adoptációt

Forrás: Cointelegraph.com

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Eljött a nap, amikor az olaj ára olcsóbb lett, mint a vízé
  3. Starbucks és McDonalds teszteli a kínai digitális yüant
  4. Komoly módosítások a Facebook Libra kriptovalutájánál
  5. Blockchain technológia, már a Telsa és a BMW is használja
  6. A Huawei fogja segíteni a kínai blockchain adoptációt
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka