Orosz rendelet a hivatalnokok kriptovaluta befektetéseire

Szerző: | dec 13, 2020 | Kriptovaluta

Putyin írta alá azt az orosz rendeletet, amelyben kötelezik a hivatalnokokat arra, hogy hozzák nyilvánosságra a kriptovaluta befektetéseiket. 

 

Orosz rendelet a kriptovaluta befektetések szabályozásának érdekében

Oroszország arra törekszik, hogy nagyobb átláthatóságot biztosítson a kriptovaluták irányában. Nemrég, Mihail Mishustin orosz miniszter azt javasolta, hogy a kriptovalutákat tulajdonként kell elismerni. Következésképpen, tulajdonosai jogi védelemre számíthatnak a bíróságokon is. Ezzel párhuzamosan, már volt egy rendelet ami már csak elfogadásra várt. 

Helyi hírek szerint, Putyin december 10-én írta alá azt az orosz rendeletet, amely kimondja, hogy az orosz tisztségviselőknek 2021 június 30-ig nyilvánosságra kell hozniuk a digitális befektetéseiket. Továbbá meg kell adniuk a házastársaik és a kiskorú gyermekek nevét is, továbbá a birtokolt kriptovaluta értékét és a kriptovaluta kibocsátójának részletes információit.  

Az orosz rendelet vonatkozik a már megválasztott kormányszemélyzeten kívűl, az Orosz Föderációban hasonló állásokat betöltő állampolgárokra, szövetségi közalkalmazottakra, köztisztviselőkre is. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

Bár ez még nem kötelező, de az elnök azt is javasolta, hogy a szövetségi és regionális kormányzati szerveknek, köztük az Orosz Állami Banknak is követnie kellene a rendeletet. Putyin úgy véli, hogy ezeknek az embereknek nyilvánosságra kell hozni a kriptovaluta befektetéseiket, mert olyan hatásköröket gyakorolnak, amelyek hatással vannak a jövedelemre és a vagyonra. 

 

Monero bálna Ukrajna városi tanácsában

Ez év elején Ukrajna, Oroszország szomszédja, a Szovjetunió egykori tagja is, elfogadta az első törvénytervezetet a virtuális fizetőeszközökről. A jogszabálynak végleges elfogadásához még 2 parlamenti ülésre szükség van, de az ország törvényhozói már elkezdték nyilvánosságra hozni a kriptovaluta befektetéseiket.

Az egyik legnagyobb kriptovaluta befektető, Kramatorsk város városi tanácsában tevékenykedő legfiatalabb tanácsos, a 19 éves Rostilav Solod. A 19 éves hivatalnok nemrég hozta nyilvánosságra 185000 darab Monero befektetését. 

Monero (XMR) altcoin ismertető I Cryptofalka

A dokumentumban az olvasható, hogy Solod, 2015 decemberében vásárolta az XMR érméket, amikor az ár 0,3 és 0,5 dollár között mozgott. Mivel, a Monero árfolyama jelenleg durván 150 dollár, így Solod kriptovaluta befektetése meghaladja a 27 millió dollárt.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.