Oroszország palládium fedezetű stabilcoint készít

Szerző: | júl 19, 2022 | Kriptovaluta

Az orosz Atomyze a helyi Rosbank bankkal együttműködve kibocsátotta első palládium fedezetű digitális fizetőeszközét.

 

Az orosz tokenizáció

Az Oroszország kormánya által támogatott tokenizációs platform, az Atomyze a helyi Rosbank bankkal együttműködve kibocsátotta első palládium fedezetű digitális fizetőeszközét. A Rosbank hétfőn hivatalosan bejelentette, hogy első partnere lett az orosz blokklánc cégnek, az Atomyze-nak, ezáltal befektetőként jár el Oroszország első palládiumhoz kötött digitális eszközügyletében.

A közlemény szerint az újonnan kibocsátott coin az első olyan digitális pénzügyi eszköz (DFA), amelyet az Atomyze-on keresztül bocsátottak ki. A platformot 2022 februárjában regisztrálta a Bank of Russia, és így az ország első legális digitális eszközkezelőjévé vált.

orosz | Cryptofalka

finbold.com

 

Az Atomyze és a Rosbank mögött az Interros, egy orosz konszern és befektetési cég áll, amelynek társalapítója a szankcionált oligarcha, Vlagyimir Potanin. Az orosz Nornickel, nikkel- és palládiumbányászati és olvasztó vállalat vezérigazgatójának korábbi bejelentése szerint 2019-ben egy svájci székhelyű palládiumalapon keresztül tervezték tokenizálni az említett nemesfémet.

 

Próbáld ki az ingyenes publikus kereskedő csoportunkat és legyen a tiéd az értékes nyeremények egyike!

 

Az Interros kijelentette, hogy az Atomyze kulcsfontosságú eleme lesz a cég digitális ökoszisztémájának, ideértve Potanin nemrégiben felvásárolt Tinkoff privát bankját, a Reksoft szoftverfejlesztő céget és a Rosbankot is.

“Ez egy igazán jelentős esemény. Az orosz vállalkozásoknak és magánszemélyeknek lehetőségük van nemesfémbe fektetni” – mondta Potanin a közleményben. “Ez azt is jelzi, hogy Oroszország gazdasága egy új időszakba, a „tokenizáció korszakába lép” – jegyezte meg az oligarcha.

Nexo kriptovaluta váltó

 

Mit gondolnak az oroszok a kriptovalutákról?

Vlagyimir Putyin orosz elnök nemrég aláírt egy törvényjavaslatot, amely hivatalosan betiltja a kriptovaluták használatát az egész országban. Ez azt jelenti, hogy a digitális eszközök nem használhatók fizetőeszközként „átadott árukért, elvégzett munkákért vagy nyújtott szolgáltatásokért”.

A törvény felhatalmazza a tőzsdeüzemeltetőket arra, hogy ne dolgozzanak fel olyan tranzakciókat, amelyek digitális pénzügyi eszközöket (DFA) használnak fizetésre. A DFA-k minden digitális eszközt magukban foglalnak, beleértve a kriptovalutákat is. A törvény tiltja az egységes diagnosztikai szolgáltatásokkal (UDR) történő fizetést is.

A múlt hónapban pedig jóváhagyták azt a törvénytervezetet is, amely potenciálisan eltávolítja a hozzáadott érték-adót a digitális eszközök és kriptovaluták kibocsátása során. A kriptovaluta tranzakciókat jelenleg 20% körüli adók terhelik.

orosz | Cryptofalka

bbc.com

 

Potanin bízik abban, hogy az Atomyze által kibocsátott digitális pénzügyi eszközök, mint például a palládium token, előbb-utóbb kiszorítják az olyan kriptovalutákat, mint a Bitcoin (BTC):

“A kriptovalutáktól eltérően […] az ipari és egyéb tokenek mögött fizikai eszközök állnak, a blokklánc technológia alkalmazása pedig megbízhatóvá, kényelmessé és átláthatóvá teszi tranzakcióikat. A token legyőzi a kriptovalutát, és a digitális gazdaság peremére szorítja azt.”

 

Záró gondolatok

Bár az Atomyze és a Rosbank technikailag „palládium tokennek” nevezi új befektetési terméküket, az kétségkívül a nemesfém fedezetű stabilcoinokhoz hasonló jellemzőkkel rendelkezik.

„Az innovatív termék a palládium piaci értékének megfelelő készpénzkövetelésre jogosítja fel a Rosbankot” – áll a bank közleményében.

A nagy globális stabilcoin kibocsátók, mint például a Tether és a Paxos néhány éve debütáltak aranyfedezetű stabilcoinokkal, így nem teljesen új keletű ez a kezdeményezés. Az pedig, hogy milyen hatással lesz ez a kriptovilágra és Oroszországra, mindenképp felkerül a jövőben megválaszolandó kérdések listájára.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.