Bank of America: Stabilcoinok és a CBDC-k bevezetése elkerülhetetlen

Szerző: | jan 25, 2022 | Kriptovaluta

A Bank of America elemzői szerint a CBDC és a stabilcoinok kedvelt fizetőeszközzé válnak a gyorsaságuk és egyszerűségüknek köszönhetően.

 

A jövő fizetőeszköze lesz a stabilcoin és a CBDC

Úgy tűnik, hogy az Egyesült Államok végre egyet előre lép saját központi banki digitális valutája (CBDC) létrehozása érdekében. A Bank of America elemzői, Andrew Moss és Alkesh Shah január 24-én azt nyilatkozták a Bloombergnek, hogy a CBDC-k „a mai elektronikus valuták elkerülhetetlen fejlődését jelentik”.
 
CBDC | Cryptofalka

Forrás: https://coingeek.com/

„Arra számítunk, hogy a stabil érmék elterjedése és fizetési célokra való felhasználása jelentősen növekedni fog az elkövetkező néhány évben, ahogy a pénzintézetek felfedezik a digitális értéktárolás és kereskedési megoldásokat, és ahogy a fizetési vállalatok blokklánc technológiát építenek be platformjukba.”
Eközben a Federal Reserve Bank (FRB) január 20-i „Money and Payments: The U.S. Dollar in the Age of Digital Transformation” (Pénz és fizetések: Az amerikai dollár a digitális átalakulás korában) jelentése mérlegelte a CBDC esetleges bevezetésének előnyeit és hátrányait. Azt vizsgálták, hogy a CBDC a háztartások és a vállalkozások számára „javíthatja-e a biztonságos és hatékony belföldi fizetési rendszert”, mivel „a fizetési rendszer folyamatosan fejlődik”, ami valószínűleg „gyorsabb fizetési lehetőségeket eredményez az országok között”.
 
Shah és Moss kijelentette, hogy a magáncégek által kibocsátott digitális valuták használata valószínűleg növekedni fog. Jelenleg a digitális valuta létező formáiért, például az online bankszámlákért vagy a fizetési alkalmazásokért a felelősség magánintézményeket, például kereskedelmi bankokat terheli. A központosított stabil érmék azonban másak lennének ebből a szempontból, mert egy olyan központi bank felelőssége lenne, mint a Federal Reserve – írta az FRB
 
 

A világ számos országa fejleszti saját CBDC-jét

A CBDC egy ország fiat valutájának, például az amerikai dollárnak a digitális változata. 2020-ban kerültek reflektorfénybe, amikor a Bahamák elindította a világ első CBDC -jét, a „Sand Dollart”. Eközben a kínai központi bank a digitális jüan pénztárca kifejlesztésén dolgozik, miközben fokozza erőfeszítéseit egy digitális valuta létrehozására. 2021 áprilisában a svéd központi bank befejezte az „e-korona” digitális valuta pilotjának első szakaszát.
 
A CBDC-k jelentőségét a Visa fizetési óriás is felismerte. A cég nemrégiben jelentette be, hogy fejleszti a CBDC-k és a stabilcoinok infrastruktúráját.
 
Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás
 

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.