Perrel fenyegeti a SEC a Coinbase kriptovaluta tőzsdét

Szerző: | szept 9, 2021 | Kriptovaluta

A Coinbase új terméke, a Lend 4% -os kamatot fizetne a stabilcoin tulajdonosoknak a megtakarításaik után. Ezt a SEC nem nézi jó szemmel.

 

A Coinbase továbbra is szünetelteti a Lend szolgáltatását

Az amerikai Értékpapír és Tőzsdefelügyelet (SEC) arra figyelmeztetette a Coinbase kriptovaluta tőzsdét, ha elindítja új szolgáltatását a Lend -et, akkor komoly következményekkel nézhet szembe. A Lend 4% -os kamatot fizetne a stabilcoin tulajdonosoknak a megtakarításaik után. A váratlan lépés hátráltatja a Coinbase -t, és problémákat okozhat más, nagy hozamú kripto-termékeket kínáló cégek számára. Eközben más centralizált és decentralizált tőzsdék jóval rizikósabb szolgáltatásai ellen még nem lépett fel a SEC.

SEC vs kriptovaluták | Cryptofalka

Forrás: https://www.pymnts.com/

 

Igazságtalannak érzi a Coinbase a kipécézést

A Coinbase jogi főigazgatója, Paul Grewal kedd esti blogbejegyzésében jelentette be a SEC fenyegetését. A bejegyzésben Grewal leírta, hogy a vállalat hat hónapja tárgyalt a szabályzókkal a Lend-ről, de az ügynökség előzetes figyelmeztetés nélkül hirtelen elkezdett a perrel fenyegetni. A Coinbase júniusban jelentette be a Lend bevezetésének terveit. Abban az időben a vállalat a terméket úgy hirdette, hogy a kripto tulajdonosok sokkal magasabb kamatot szerezhetnek, mint amit a hagyományos bankokban kínálnak.

Az új hitelezési termék a Coinbase bejelentésekor nem tűnt ellentmondásosnak. Az általa leírt magas hozamú opció csak az USDC stabil pénzérmékre vonatkozott, amelyek a készpénzhez hasonlítanak. Még mindig konzervatívabb megközelítésű, mint a BlockFi, amely sok hónapig akár 8% -os hozamot hirdetett különféle kriptoeszközök után.

A SEC jogi fenyegetésére válaszul Brian Armstrong, a Coinbase vezérigazgatója, a twitteren panaszkodott az ügynökségre, mondván, hogy cége megpróbált helyesen cselekedni, de a SEC-nek nem volt egyértelmű a kripto-politikája, és helyette “megfélemlítési taktikát alkalmaz“.

Armstrong azt is kifogásolta, hogy az SEC elmulasztotta fair módon érvényesíteni politikáját, lehetővé téve, hogy más vállalatok, amelyek első ízben nem kérték az ügynökség jóváhagyását, hosszú hónapokig működhessenek. Arra is utalt, hogy a Coinbase dönthet úgy, hogy a bíróságon harcolhat az SEC ellen, de ezt csak “utolsó megoldásként” gondolnák.

 

A banki hozamnál magasabb kriptos kamatok szúrhatják a SEC szemét

A Coinbase és a SEC közötti új fejlemények valószínűleg csalódást okoznak azoknak a fogyasztóknak, akik irigykedve nézték a veterán kripto-kereskedők magas hozamát, de nem férnek hozzá a könnyen használható befektetési platformokhoz, mint például a Coinbase.

Preston Byrne, egy jól ismert kripto-ügyvéd azt tweetelte, hogy minden hozamot ígérő termékre a törvény szigorú betűi vonatkoznak, és ezért a SEC szabályozása alá tartoznak. Hozzátette azonban, hogy más országok, köztük az Egyesült Királyság, más jogi eszközöket dolgoztak ki az ilyen ajánlatok megkönnyítésére, és hogy az Egyesült Államoknak is ezt kell tennie.

Eközben a Ripple vezérigazgatója, amely a SEC -kel pereskedik, egy népszerű mémet posztolt a twitteren a Die Hard című filmből, hogy “üdvözölje [Coinbase] -t a buliban”.

A SEC jogi fenyegetése rossz hír a Coinbase és néhány kripto-fogyasztó számára, de valószínűleg még nagyobb bajokat jelent a BlockFi számára. A céget már több államban is vizsgálják a szabályozók, akik azt állítják, hogy a magas hozamú termékei illegálisak. Tekintettel ezekre a fejleményekre, valószínű, hogy az SEC lépéseket tesz a BlockFi és mások ellen, amelyek ilyen termékeket kínálnak.

 

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka