Ez Ray Dalio, milliárd dolláros befektető negatív véleménye

Szerző: | júl 5, 2020 | Blokklánc hír, Kriptovaluta

Ray Dalio volt az, aki már a koronavírus előtt, még 2019-ben megkongatta a vészharangot a tőzsdékkel kapcsolatban. Újabb nem tetszését fejezte most ki. ⚠️

 

Ray Dalio szerint már a központi bankok mozgatják a piacokat

Ray Dalio a Bridgewater CIO-ja, 1949-es születésű sztárbefektető. Jelenlegi vagyona nagyjából 18 milliárd dollárra tehető. Ha valaki, akkor ő biztosan képben van a tőzsde és a gazdaság alakulásával. Tavalyi negatív kiábrándulásáról mi is írtunk: A világ kezd megőrülni, a pénzügyi rendszer a vesztébe rohan.

Most a Bloomberg-nek adott újabb interjút. Ebben azt ecsetelte, hogy szerinte a legtöbb központi bank már nem a hagyományos gazdasági rendszer keretein belül működik. Szerinte például a FED tevékenysége sokszor erősen túlnyúlik a felelősségi körükön.

Vannak olyan piacok, amelyeket a központi bankok mozgatnak! Nem csupán a tevékenységeikkel, hanem azzal, hogy ők is tőzsdei befektetéseket vásárolnak. Az ő prioritásaik, hogy mikor adjanak vagy vegyenek viszont teljesen másak, mint a klasszikus piacoké. Ennek eredményeképpen ki lehet jelenteni, hogy “nem szabadok” a tőkepiacok, hanem erős központi befolyás alatt állnak.

Bitcoin részvény 2020 I Cryptofalka

Ray Dalio szerint ugyanis a központi bankok egyik alap célja az, hogy likviditást biztosítsanak a bankok számára, ami segítségével ők hitelezni tudnak a vállalatok és a lakosság számára. Ez pedig egy egészséges egyensúlyt teremt a hitelrendszer és az egyéb pénzügyi eszközök között. Mára viszont már Dalio szerint a gazdaságot és a tőzsdei piacokat a központi bankok felvásárlásai mozgatnak.

 

Nem csak a központi bankok szerepe, a dolláré is változóban van

Az előző válságból való kilábalás egyik útja az volt, hogy a FED és a központi bankok szerepe erősen átalakult. Azonban mára már olyan szituációban találták magukat, hogy sokszor gyakorlatilag ők mozgatják a tőzsdei piacokat. Ha pedig nem nyújtanak segédkezet a bukott blue-chipeknek és vállalatoknak, akkor pedig a gazdaság nagy része bukik el.

Ray Dalio szerint az amerikai dollár is elveszítheti a vonzerejét és akár a globális tartalékvaluta szerepét is. Ezzel kapcsolatban főként a FED határtalan pénznyomtatását emelte ki. Ez nem új dolog, már korábban is kifejtette Ray Dalio negatív véleményét a dollár tartalékvaluta szerepéről.

pénzügyi_rendszer6

Forrás: https://www.shutterstock.com/video/clip-5555234-money-printing-press-making-hundred-dollar-banknotes

Sőt Ray Dalio híresen bearish a FIAT pénzekkel szemben. Ugyan egyelőre még a digitális valuták mögé sem állt be. Még áprilisban nyilatkozta azt, hogy:

A készpénz a legrosszabb befektetés!

Ha szeretnéd elolvasni tavalyi cikkünket Ray Dalio-tól: A világ kezd megőrülni, a pénzügyi rendszer a vesztébe rohan

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Eljött a nap, amikor az olaj ára olcsóbb lett, mint a vízé
  3. Starbucks és McDonalds teszteli a kínai digitális yüant
  4. Komoly módosítások a Facebook Libra kriptovalutájánál
  5. Blockchain technológia, már a Telsa és a BMW is használja
  6. A Huawei fogja segíteni a kínai blockchain adoptációt
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.