Nagyszebeni Egyetemen kriptoval is fizethetünk a tandíjért

Szerző: | ápr 12, 2021 | Kriptovaluta

Nagyszeben városának állami egyeteme lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy kriptovalutában, E-Goldban fizessék a hallgatók az egyetemi tandíjat.

 

Kriptovalutával is fizethetik tandíjukat a román egyetemisták

A nagyszebeni Lucian Blaga Egyetem, az LBUS szerdai bejelentése szerint, az intézmény tervei közt szerepel júliusban kriptofizetési módszerek bevezetése több, mint 11 000 hallgatója számára. A hallgatók állítólag képesek lesznek fizetni a felvételi díjakat és magát a tandíjat is, ami nagyjából 1000 dollár. A kriptofizetéseket E-GOLD-ban (EGLD) várják, amit az egyetem a helyi fiat pénzre (román lej) vált át. 

kriptovaluta elfogadás I Cryptofalka

Forrás: https://cryptoacceptedhere.org/

Egyetemünk közössége mindig is a helyi vállalkozások támogatója volt, és a jövőben is az lesz.  A döntés, hogy ezt a partnerséget az Elronddal tovább fejlesztjük, része ennek a stratégiának” – mondta Sorin Radu egyetemi rektor.

Az egyetem elmondása szerint nem számolnak fel külön díjat a kriptovaluta fizetések után. Romániában szigorú feltételekhez kötik amúgy a kriptotőzsdék működését. Egyrészről állami engedélyt kell kapniuk, másrészről KYC (know your customer) azonosítást kell alkalmazniuk, és meg kell felelni a hazai és külföldi pénzmosás elleni rendelkezéseknek.

 

Az Elrond (EGLD) projekt

Az Elrond porjekt Nagyszebenről indult útjára, helyi vállalkozók kezdték meg a fejlesztését. Egy olyan blokklánc protokoll, amely igyekszik rendkívül gyors tranzakciós sebességet kínálni. A projekt az új internet technológiai ökoszisztémájaként jellemzi magát, amely magába foglalja a fintechet, a decentralizált finanszírozást és az IoT-t. Az intelligens szerződések végrehajtási platformja állítólag másodpercenként 15 000 tranzakcióra, hat másodperces késleltetésre és 0,001 USD tranzakciós költségre képes. 

Elrond I Cryptofalka

Forrás: https://coincodex.com/

A blokkláncnak saját tokenje van eGold vagy EGLD néven, amelyet hálózati díjak fizetésére, validátorok jutalmazására és stakingre használnak. A projekt 2019-ben a Binance launchpad-on indult útjára. Az erdélyi városban több, mint 400 ezer ember használja. Az egyetem szerint, további kutatásokat és fejlesztéseket terveznek a projekttel kapcsolatban. 

Az Elrond projekten nemrégiben jelentős változásokat eszközöltek, többek között a tavalyi mainnet cseréjét, amikor az ERD token EGLD lett. Az EGLD ára jelenleg 230 dollár körül mozog, amely az elmúlt 4-5 napban 30%-ot emelkedett.

 

Összegzés

Ha már vettünk Teslát Bitcoinért, Amerikában élünk és a lakbért is abból fizetjük, esetleg nem érezzük magunkat elég képzettnek, akkor a kriptavalutánkból kifizethetjük a Szebeni Egyetemen a tandíjunkat is. Nem beszélve arról, hogy a kriptovaluta kártyánkat használhatjuk a mindennapi fizetések során. Ezek a folyamatok jól mutatják azt, hogyan épülnek be a mindennapi életünkbe a kriptovaluták.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Így gyűjts passzív jövedelemet a PancakeSwap segítségével

A PancakeSwap egy Binance Smart Chain (BSC) alapú DEX (decentralizált tőzsde), amit ismeretlen fejlesztők hoztak létre. Alapötletében az Ethereum blokkláncon működő SushiSwap-hoz hasonlít, tehát közösségi irányítással üzemel, és farmolásra nyújt lehetőséget likviditás biztosítása ellenében, valamint további funkciókat kínál jutalmak bezsebelésére.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.