Sikertelen DDoS támadás érte a Solana hálózatot

Szerző: | dec 12, 2021 | Kriptovaluta

A Solana hálózat újabb DDoS támadást szenvedett el, amely átmenetileg eltömítette a hálózatot. A támadás ellenére a hálózat online maradt.
 
 

Solana hálózat DDoS támadása nem befolyásolta a működést

A hírek szerint a Solana blokklánc teljesítményét egy túlterheléses (DDoS) támadás érte az elmúlt 24 órában. Úgy tűnik azonban, hogy a hálózat végig online maradt. A DDoS támadás általában nagyszámú koordinált eszközre vagy botnetre utal, amelyek hamis forgalommal terhelik meg a hálózatot, hogy offline állapotba kerüljenek.
 
Solana DDoS támadás I Cryptofalka

Forrás: https://news.coincu.com/

 
Nem ez az első alkalom, hogy a Solana hálózat ilyen problémát szenved el, egy szeptemberi jelentés szerint a hálózat 17 órás kiesést szenvedett el a Solana alapú Raydium decentralizált csereplatformon lévő kezdeti DEX-ajánlat (IDO) tömeges bot tevékenysége miatt. A legújabb DDoS támadást a Solana alapú, nem helyettesíthető tokenplatform (NFT), a Blockasset jelentette csütörtökön 15 óra körül, miután megjegyezte, hogy:
„Tisztában vagyunk vele, hogy a tokenek terjesztése sokáig tart. A Solana láncon túlterheléses DDoS támadás ment végbe, amelyek eltömítették a hálózatot, ami késéseket okoz.”
A Solana-központú infrastruktúra cég, a GenesysGo is beszámolt az ügyről, és kijelentette, hogy a validátor hálózatnak problémái vannak a tranzakciós kérések feldolgozásával, de nyugalomra szólított fel.
Jelenleg az incidens természete nem tisztázott, mivel a Solana Foundation még nem erősítette meg nyilvánosan a támadásokat, míg a Status.Solana azt mutatja, hogy a hálózat nem szenvedett kimaradást, teljesen működőképes maradt.
 

A Twitteres közösség máshogy látja a támadás sikerességét

A Twitteren azonban több fiók is azt állította, hogy Solana globálisan leállt. A Veribit vezérigazgatója, Roy Murphy (és a BSV támogatója) kijelentette, hogy „Solana ismét összeomlott, és jelenleg offline állapotban van. A mérnökök keresik a „rendszer újraindítását”. Komolyan, ezt a szart nem lehet kitalálni!” –jelentette ki
 
Korábban csütörtökön az r/Solana subreddit tagjai a hálózat eltömődését a Raydium újabb IDO-indításának tulajdonították, u/Psilodelic felhasználó pedig bejegyzést írt „Miért tömítik el a Raydium IDO-k a Solana hálózatot, és mit tesznek ez ellen?” címmel. „Jelenleg a Solana kapcsán a legnagyobb aggodalmam a Raydium IDO-khoz és indításokhoz kapcsolódó nagy volumenű tevékenység teljesítményének hatása. Szó szerint minden egyes teljesítményprobléma az elmúlt 6 hónapban, beleértve a 17 órás leállást is, a Raydium bevezetésének eredménye” – írták.
 
Válaszul a csoport egyik moderátora, u/Laine_sa nem erősítette meg kifejezetten, hogy Solana hálózati problémái ismét a Raydium-hoz kapcsolódnak-e, de megjegyezte, hogy a DDoS-támadás óta összehangolt „stop réseket” vezettek be annak érdekében, hogy Solana online maradjon:
„Jelenleg van egy megállás, amely prioritást ad a szavazási tranzakcióknak a teljes összeomlás megelőzése érdekében, további változtatások vannak folyamatban az ezzel kapcsolatos számítási korlátokkal és díjakkal kapcsolatban, de ez nem egy gyors megoldás, amely néhány héten belül bevezethető. éppen ezért időbe telik.”

 

Az utolsó 30 napban nem teljesített jól a Solana árfolyam

A Solana (SOL) árfolyama 6,4%-ot csökkent az elmúlt 24 órában. Az általános piaci visszahúzódás közepette annak ellenére csökkent az elmúlt 30 nap alatt több, mint 25%-ot a SOL árfolyama, hogy a Grayscale nemrég elindította a Solana Trust befektetési alapját.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.