Super Bowl 2022: központban a kriptohirdetések

Szerző: | febr 18, 2022 | Kriptovaluta

Az amerikai Super Bowl egy hatalmas, ha nem a legnagyobb sportrendezvény Amerikában. A sok néző pedig remek lehetőség a kriptovaluták népszerűsítésére is.

 

Az egyik legnagyobb sportesemény Amerikában

A Super Bowl egy hatalmas show, a reklámok pedig mindig is kiemelt helyet kaptak az éves National Football League (NFL) bajnokságon. A vállalatok/szolgáltatók ezért nagy erőkkel készülnek erre az alkalomra. Az idei év a kriptovaluták szempontjából új mérföldkövet jelentett, mivel az FTX, az eToro, a Crypto.com és a Coinbase is debütált hirdetéseikkel.

A kriptovaluták iránti kereslet évről évre egyre intenzívebb. Ez elsősorban köszönhető az NFT-knek, a mém tokeneknek és a metaverzum körül kialakuló őrületnek is. A Super Bowl-on megjelenő kriptohirdetések ellopták a rivaldafényt a hagyományos piaci szereplőktől a közösségi média platformokon is, például Twitteren. Nézzük is meg, hogy milyen reklámokról van szó. 

 

Coinbase a 2022-es Super Bowl-on

A Coinbase az egyik legnépszerűbb kriptotőzsde az Egyesült Államokban és gyakran foglal el első helyet az Apple App Store legtöbbet letöltött alkalmazásai között. Úgy tűnik a cég „Kevesebb beszéd, több Bitcoin” marketing kampány híve, ugyanis egy minimalista reklámfilmet adott ki, amely csupán egy kétdimenziós grafikai képet tartalmazott.

A reklám egy Coinbase témájú „C” betűvel indult, amely a képernyőn a pattogó DVD logóhoz hasonlóan ugrált. Nem sokkal később a “C” betűt egy színváltós QR-kód váltotta fel, amely beolvasáskor átirányította a felhasználókat a Coinbase nyitóoldalára, ahol Bitcoin (BTC) ajándékozás és regisztrációs promóciók voltak elérhetőek.

Coinbase reklám Superbowl 2022 I Cryptofalka

Forrás: Coinbase.com

 

Technikai problémák  

A hagyományos Super Bowl hirdetésekkel ellentétben a Coinbase weblapja azonban nem bírta a nagy terhelést és ideiglenesen összeomlott. A szolgáltatás megszakadásának elismeréseként a Coinbase alkalmazásban a következő üzenettel találták magukat szemben a felhasználók:

“Nos, ez népszerűbb volt, mint gondoltuk. Egy kis időre van szükségünk, de ne aggódj. E-mailben értesítünk, ha a dolgok visszatértek a normális kerékvágásba.”

Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás

 

eToro Super Bowl 2022 hirdetés

Az eToro kripto és fiat befektetési platformja a következő reklámot prezentálta. A „Flying Your Way” Super Bowl hirdetés azzal kezdődött, hogy egy felhasználó tanácsot kért az eToro közösségétől, hogy kriptoba vagy részvényekbe fektesse-e be.

Nyilván mindenki sejti, hogy mi következik. Nem sokkal ezután a hirdetésben a felhasználók nagy csoportja lebeg a városban, akik közül az egyik odalép a felhasználóhoz, és megkérdezi tőle, hogy: “To the moon?” vagyis a „A Holdra?”. Utalva ezzel egy a kriptoközösségben elterjedt mémre. Illetve a hirdetés vége felé még egy Shiba Inu kutya is feltűnik, ez pedig utalás az ismert SHIB meme coinra.

eToro Super Bowl hirdetés I Cryptofalka

Forrás: eToro.com

 

Crypto.com Super Bowl 2022 hirdetése 

Az legelső Super Bowl hirdetésében a Crypto.com bemutatta a kosárlabda-legenda LeBron Jamest, aki egy 2003-as önmagával beszélget. A fiatal LeBron izgatott volt, hogy megtudhatta az elektromos autókkal és más technológiai fejlesztésekkel teli jövőt. A párbeszéd végén megkérdezi a valós LeBront, hogy készen áll-e arra, ami hamarosan jön.

Amire az a válasz érkezik, hogy: “Nem mondhatok el neked mindent, de ha történelmet akarsz írni, akkor ki kell próbálnod magad.

Crypto_com Suber Bowl hirdetés I Cryptofalka

Forrás: Crypto.com

 

Összefoglalás

A reklám hatását növelte a közönség számára, hogy LeBron mindössze egy nappal a reklám megjelenése előtt lett az NBA történetének legtöbb pontot szerző játékosa. A hirdetés elindításával LeBron csatlakozik azon profi sportolók egyre növekvő listájához, akik támogatják a kriptovaluták általános elterjedését. A döntést számos véleményvezér kitörő lelkesedéssel fogadta és összességében elmondható, hogy a fent említett reklámok nagy sikert arattak. A kedvező fogadtatás pedig tovább erősíti a kriptoadaptációt, aminek a jövőben akár árfelhajtó hatása is lehet.  

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.