A Swift fizetési rendszer a blokklánc technológiára költözik

Szerző: | dec 5, 2020 | Blokklánc hír

A SWIFT fizetési rendszer megkésve, de végre kapcsolatba kerül a blokklánc technológiával. Ez már a határon túli, azonnali fizetések kora. 

A brüsszeli központú bankközi szövetkezet bemutatta első, aktív, azonnali, határokon átnyúló fizetési rendszerét. Ennek a lépésnek komoly következményei lehetnek a globális fizetési rendszerekre.

A Swift fizetési rendszert, amely intézmények közötti tranzakciós információk cseréjének szabványa, 1973-ban alapították Belgiumban. Ezt a fizetési rendszert használja a legtöbb nemzetközi bank, amely híres a biztonságos és megbízható hálózatáról. A rendszernek azonban vannak apróbb hibái is. A kereskedelemfinanszírozás globális szabványát bírálták a költséges, időigényes használata miatt. 

 

A SWIFT fizetési rendszer és a blokklánc kapcsolata

A SWIFT több blokklánc versenytárs céggel, mint például a Ripple, aktívan dolgozik a blokklánc technológia protokollba történő beépítésén. Több tesztet már elvégeztek, amelyek igen jó eredményt mutattak.

A szövetkezet bemutatta első, aktív, azonnali, határokon átnyúló fizetési rendszerét. Ennek a lépésnek komoly következményei lehetnek a globális fizetési környezetre.

Swift fizetés | CryptoFalka

Forrás: www.pixabay.com

Csütörtökön jelentették be, hogy az angliai Lloyds Banking Group elsőként csatlakozott a SWIFT gpi (global payment innovation) Instanthoz, ahhoz a gyors, határokon átnyúló hálózathoz, amely másodpercek alatt validálja a fizetéseket. 

A Lloyds Bank az első bank, aki élhet a lehetőséggel, az Egyesült Királyság pedig az első piac, ahol elérhető a szolgáltatás. Az Egyesült Királyságba irányuló pénzutalások, amelyeket a Lloyds bankon keresztül irányítanak, pillanatok alatt megérkezhetnek, a díj és a deviza átláthatósága érvényesül, a megbízható, biztonságos és teljes jogszabályi megfelelés mellett. 

 

Határokon átívelő fizetési rendszer

A fizetési rendszer összekapcsolja a SWIFT gpi-t az Egyesült Királyság gyorsabb fizetési infrastruktúrájával, lehetővé téve, hogy a nap 24 órájában, a hét minden napján, határokon átnyúló fizetéseket küldjenek. 

Ez még csak a kezdet, a cég globális szolgáltatássá készül kiterjeszteni. A céljuk létrehozni egy egységes, globális fizetési rendszert számláról számlára a világ bármely pontján. 

Ez fontos mérföldkő azon stratégiai törekvésünkben, hogy segítsük a bankok igényeit kielégíteni, az azonnali és problémamentes, határokon átnyúló fizetések növekvő kereslet iránt. 4 alapvető igény merült fel: a sebesség, a biztonság, az átláthatóság és a megfelelés. – mondta David Watson, a Swift stratégiai vezérigazgatója

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Blokkról blokkra a siker útján

A gpi Instant szolgáltatás a SWIFT fizetési rendszer és a bankok infrastruktúrájával végzett számos kísérlet csúcspontja. A sikeres kísérletet számos nagy bank bevonásával végezték, mint a Llyoyds, Barclays, Commonwealth Bank, DBS, Wells Fargo és a BBVA. Az utalások az angliai számlákon azonnal jóváíródtak. 

2020 szeptemberében a SWIFT új stratégiát jelentett be a fizetések és az értékpapír-feldolgozás alapvető átalakítására, a határokon átnyúló infrastruktúra újraszervezésével annak érdekében, hogy a világ pénzügyi intézményei azonnali és problémamentes tranzakciókat hajthassanak végre.

Az új stratégia középpontjában egy továbbfejlesztett platform áll, amely összehangolja a pénzügyi intézmények és más résztvevők közötti interakciókat a problémák minimalizálása, valamint a végpontok közötti átláthatóság és kiszámíthatóság biztosítása érdekében, az egyik fiókból a másikba a világ bármely pontján. 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka