Szlovénia a legkriptobarátabb ország a világon

Szerző: | máj 2, 2022 | Kriptovaluta

Szlovéniának 72 üzlete és 33 sporthelyszíne fogadja el a kriptovalutákat fizetési módként, így a legkriptobarátabb ország lett.

 

Szlovénia kriptobarát országgá vált

A Fast Private Jet légiközlekedési vállalat kutatása szerint a közép-európai ország Szlovénia, a világ legkriptobarátabb állama. Sőt, fővárosa Ljubljana, Európa legjobb célpontja a digitális eszközökkel foglalkozó vállalkozások számára.
 
kriptofizetés I Cryptofalka

Forrás: rhysskellern.medium.com

 
Az olaszországi székhelyű légiközlekedési cég globális tanulmányt végzett annak meghatározására, hogy mely országokban van a legtöbb olyan helyszín, ahol a kriptovalutákat fogadják el fizetési módként. Szlovénia az első helyen, míg egy másik közép-európai ország Csehország a második helyen végzett. Argentína, Japán, Spanyolország és Kolumbia került a legjobb 6 közé.
 
Szlovéniában 72 üzlet és 33 sporthelyszín fogadja el a bitcoint vagy egyéb altcoint fizetőeszközként. Fővárosa Ljubljana egyben a leginkább kriptobarát célállomás Európában. Jelenleg több mint 137 vállalkozás és 584 különböző helyszín teszi lehetővé a digitális eszközök fizetését, míg legnagyobb bevásárlóközpontja a „BTC City” nevet viseli. Prága, Csehország fővárosa, a második leginkább kriptobarát európai célpont. Kriptoattrakciói közé tartozik a Paralelni Polis kávéház, ahol az ügyfelek csak bitcoinnal fizethetnek. A harmadik leginkább kriptobarát város Európában a spanyol Madrid, míg Málta a statisztika végén található.
 
A Fast Private Jet tanulmánya az USA-t is vizsgálta. Kiderült, hogy New Yorkban, Los Angelesben és San Franciscóban van a legtöbb olyan étterem, kávézó és vállalkozás, amely elfogadja a kripto fizetési módot. Nem meglepő módon Kína a legkevésbé kriptobarát országok közé tartozik a világon. Tavaly a helyi hatóságok teljes tilalmat rendeltek el a digitális eszközökkel kapcsolatos összes törekvésre Kína területén.
 
Kriptomat Bitcoin és kriptovaluta váltó
 
Omán, Egyiptom, Algéria, Katar, Irak, Tunézia, Marokkó és Banglades is ellenséges álláspontot képvisel az iparággal szemben. A hónap elején a Coincub által végzett kutatás szerint 2022 első negyedévében Németország volt a leginkább kriptobarát ország, míg Szingapúr és az Egyesült Államok a második és harmadik helyen végzett. A cég tanulmánya azonban eltért a Fast Private Jet tanulmányától, mivel olyan tényezőket vett figyelembe, mint a kriptovaluták szabályozása a különböző országokban, a csalási esetek száma és a digitális eszközökkel kapcsolatos tanfolyamok elérhetősége. Tehát nem a fizetési helyeket vizsgálta. 
 

Szlovénia a leginkább a felkészült országok közé sorolható

A közép-európai nemzet nem először tűnik fel kriptoval kapcsolatos kutatásokban, tanulmányokban. Tavaly a digitális eszközplatform a Crypto Head megállapította, hogy Szlovénia 5,96-os indexével a 7. leginkább „kriptora felkészült” ország. A kutatás elvégzéséhez a vállalat több tényezőt kombinált, köztük a 100 000 főre jutó éves kripto Google kereséseket és az ATM-ek számát. Tekintettel arra, hogy az Egyesült Államokban több mint 30 000 kriptopénz automata van, nem csoda, hogy az első helyen áll. Érdekes módon ebben a kutatásban a Földközi-tengeren megtalálható sziget, Ciprus végzett a második helyen.
 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.