A Tesla lehet, hogy mégis eladja a Bitcoin készletét?

Szerző: | máj 18, 2021 | Bitcoin hír, Kriptovaluta

Elon Musk, úgy tűnik, ismét katalizátora volt a Bitcoin árának több mint 10%-os csökkenésének a hétvégén, miután a Tesla vezérigazgatója azt sugallta, hogy a cég talán még ebben a negyedévben kiveszi a mérlegéből a BTC-t.

 

Eladná a Tesla a Bitcoinjait?

Néhány nap telt el, hogy Elon Musk bejelentette, miszerint a Tesla egyelőre nem fogad el Bitcoint az elektromos autókért, környezeti aggályokra hivatkozva. Azt ugyan leszögezte, hogy nem adja el a kriptovalutát, csak nem fogadja egyelőre fizetési eszközként azt. 

Musk népszerűsége csökken a kriptográfiai közösségben, miután a Tesla BTC-vel történő járműbeszerzések támogatásának felfüggesztése közepette kritizálta a Bitcoin energiahatékonyságát. Hétvégi kijelentése még további ellenszenvet váltott ki a kripto-ökoszisztéma számos vezető alakjától.

Vasárnap Musk válaszolt egy tweetre, amely azt jósolta, hogy a Tesla ebben a negyedévben kiveheti mérlegéből a Bitcoin állományát. A Bitcoin közösség bánatára Musk egyszerűen így válaszolt: „Valóban.”

Musk Bitcoin tweet | Cryptofalka

Forrás: Twitter

Peter McCormack (aki azóta „McObnoxious” -ra változtatta a twitter-nevét), a What Bitcoin Did podcast műsorvezetője kijelentette, hogy Musk nemrégiben a BTC-vel szembeni kritikája „rosszul informált”, és hogy a Dogecoin (DOGE) támogatásának végett, Musk egy „tökéletes troll.”

Úgy tűnik, hogy McCormack megjegyzései felpörgették Muskot, a Tesla vezérigazgatója ezután kijelentette: 

Az ilyen kellemetlen kommentek arra késztetnek, hogy mindent Dogecoinba fektessek. 

A mai napon a Dogecoin mindenkori csúcsától már 32%-os mínuszban van. A hirtelen árfolyamesés a Saturday Night Live című műsorban kezdődött, bár lassult, de azóta is tart. Musk azt is kijelentette, hogy mivel ő hozta létre a PayPalt, kiválóan, sőt még jobban érti a monetáris politikát mint a kripto-elemző szakemberek. 

Hé kriptovaluta szakértők, hallottatok már a PayPalról? Lehetséges, talán, többet tudok, mint amennyire ti rájöttetek a pénz működésére. – mondta Musk

A MicroStrategy vezérigazgatója és a Bitcoin prominense, Michael Saylor kiemelte a PayPal és a Bitcoin közötti különbségeket: 

A világnak sokkal nagyobb szüksége van egy decentralizált, biztonságos, deflációs értéktárolóra, mint a Bitcoin, sokkal kevésbé egy centralizáltabb, kevésbé biztonságos, inflációs csereeszközre.

Daniel Brain, a PayPal vezető mérnöke is megszólalt az ügyben, azt hangsúlyozta, hogy a kibővített szolgáltatással már lehet Bitcoint vásárolni.

Ezután úgy tűnik Musk és Saylor között rendeződött a viszony, és nyugodtabb hangnemet ütöttek meg beszélgetésükhöz. Ez nem is csoda, mivel soha nem is voltak ellenségek. A MicroStrategy volt az első nagyvállalat, aki a vállalati tartalékait Bitcoinba fektette, Saylornak nagy tapasztalata van a Bitcoin vásárlás terén. 

2020 decemberében Musk nyilvánosan, twitteren kérdezte meg Saylort arról, hogy egy nagyvállalat hogyan vásárolhat százmilliókért, esetleg milliárdokért Bitcoint. A kapott baráti tanácsot megfogadta és alig 2 hónap múlva a Tesla már 1,5 milliárd dollárért vásárolt Bitcoint.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Összegzés

Az emberek gyakran visszamondják a megrendelt Tesla autójukat, kimutatva ellenszenvüket Musknak. Rengetek az ellenszenves twitter üzenet is személye felé. Lehet, hogy túlzás a Dogecoin hypeolása és ezzel a pump and dump előidézése, de szíve joga eldönteni neki is, hogy melyik coint mikor vásárolja és mennyiért. 

OKEX_banner_Cryptofalka

Érdekes módon, amikor a Tesla hozzáadta a mérlegéhez februárban a Bitcoint és az árfolyam megemelkedett 15%-kal, senki nem vádolta piaci manipulációval. Senki nem szólt a twitteren egy rossz szót sem, hogy hírtelen, 15%-kal többet értek a Bitcoin eszközök.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.