A tomboló infláció közepette az Ethereum defláció felé halad

Szerző: | nov 2, 2021 | Ethereum hír, Kriptovaluta

Az elmúlt hét nap során több ETH égett el, mint amennyi keletkezett. Jelenleg több, mint 65 millió dollár értékű Ethereummal csökken a vezető altcoin készlete.

 

Óriási érték égetett el az Ethereumból

A Watch the Burn adatai szerint több mint 100 000 ETH égett el az elmúlt hét napban. Eközben csak 93 000 ETH-t állítottak elő ugyanabban az időszakban. A hálózat nettó negatív kibocsátásának első napja szeptember elején volt. Az Ethereum óriási készletet égetett el azóta, hogy a London hard forkkal bevezették az EIP-1559-es frissítést.

Ethereum | Cryptofalka

Forrás: https://bitnewstoday.com/

Közel egy hónap alatt több, mint 1 milliárd dollárnyi ETH-t égettek el a tranzakciós díjakból, amelyeket korábban a hálózati bányászok jutalmazására használtak volna fel. Manapság a bányász jutalmakat opcionális „tippként” adják ki, amelyet a hálózat felhasználói adnak. Az ezekből a tippekből származó pénz azonban csak töredéke a korábbi jutalmaknak. Az elmúlt hét napban kevesebb mint 14 ezer ETH-t osztottak ki borravalóban a bányászoknak. Ez az oka annak, hogy a Sparkpool – a legnagyobb Ethereum bányászati ​​pool – ellenezte az EIP 1559-et annak bevezetésekor.

A Watch the Burn egy „nettó csökkentési” százalékot is megjelenít, amely azt jelzi, hogy mennyivel csökkent az Ethereum kibocsátás az EIP-1559 bevezetése óta. Ez az arány a héten meghaladja a 100%-ot. Ez egy másik mutatója annak, hogy több ETH-ot égettek el, mint amennyit vertek.

Az Ethereum készletének szűkülésével jól járnak a jelenlegi Ethereum holderek, ugyanis a szűkebb készlet azonos kereslet mellett magasabb ETH egységárakat eredményezhet.

 

A magas tranzakciós díjak miatt lett deflációs az Ethereum

A nagyon várt londoni frissítéssel, amely augusztus elején bevezette az EIP-1559-es égési mechanizmust, kis mennyiségű Ethereum megsemmisült minden, a hálózaton végrehajtott tranzakcióval. A magas tranzakciós díjaknak köszönhetően az Ethereum hét egymást követő napon tapasztalt deflációs kibocsátást, ami azt jelenti, hogy több ETH került ki az ellátásból, mint amennyi a bányászat során keletkezett. Ahhoz, hogy az Ethereum folyamatosan deflációs blokkokat tudjon termelni, a gázáraknak következetesen relatív magasan, ezen a szinten kell maradniuk, nagyjából 150 gwei felett. 

Ethereum gas díjak | Cryptofalka

Forrás: https://quantstamp.com/

 
Az EthHub társalapítója, Anthony Sassano kijelentette, hogy a frissítés nem növelte a gázárakat, hanem kiszámíthatóbbá tette azokat.
„A közhiedelemmel ellentétben az EIP-1559 nem emelte a gázárakat, sőt, jelentősen segített a kereslet megugrásában, ami összességében gördülékenyebb hálózathoz vezetett” – mondta.
Az Ethereum első deflációs hete ellenére sok ETH fanatikus arra törekszik, hogy a felhasználókat arra ösztönözze, hogy a feltörekvő második réteg ökoszisztémáját használva térjenek át a tranzakciókra. Az L2beat szerint a teljes zárolt érték (TVL) rekordnak számító, 4,68 milliárd dollárt tesz ki a különböző 2. rétegű hálózatokon. Ez a TVL majdnem 500%-kal nőtt az elmúlt két hónapban, mivel az Ethereum-felhasználók egyre gyakrabban keresik a módját, hogy elkerüljék ezeket a gyötrelmes tranzakciós díjakat.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.