Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Coinbase kriptovaluta tőzsde regisztráció magyarul

Coinbase kriptovaluta tőzsde regisztráció magyarul

A vezető amerikai kriptovaluta tőzsde, a Coinbase regisztrációját és számla nyitását mutatjuk be nektek magyarul. Lépésről-lépésre, képek segítségével.

A cikk egy sorozatnak a része:

Coinbase tőzsde ismertető

A Coinbase 2012-ben indult és azóta is az egyik legmegbízhatóbb platform a kriptovaluták világában. Az alapítók radikális ötlete, hogy bárki, bárhonnan, könnyen és biztonságosan küldhessen és fogadhasson Bitcoint, mára egy sokkal szélesebb kripto ökoszisztémához ad hozzáférést. A tőzsde nem csak az Egyesült Államokban, hanem több mint 100 országban is jelen van, és több mint 245,000 partnert szolgál ki.

A tőzsde negyedéves kereskedési volumene meghaladja a 92 milliárd dollárt és a platformon kezelt eszközök értéke 128 milliárd dollár felett van. A Coinbase működését több, mint 3,400 alkalmazott segíti. Ezzel a Coinbase durván a második / harmadik helyet foglalja el a kripto tőzsdék dobogóján.

A Coinbase, amely már már egy remote-first, azaz fizikai iroda nélküli cég, 2012-ben alapította az Airbnb egykori munkatársa, Brian Armstrong, aki jelenleg is a vállalat vezérigazgatója.

A kezdők számára ebben az útmutatóban összeállítottuk, hogyan lehet a tőzsdére regisztrálni, 2-faktoros biztonsági hitelesítést beállítani, a KYC-t elvégezni és kriptovalutát fogadni illetve küldeni. Így, néhány egyszerű lépés elvégézése után, rögtön el is kezdhetsz a tőzsdén kereskedni.

1. Coinbase tőzsde regisztráció, fiók létrehozása

 • A Coinbase regisztráció megkezdéséhez kattints erre a linkre: https://www.coinbase.com/join/honti_9, így rögtön a tőzsde regisztrációs oldalára kerülsz.
 • Ezután válasszuk ki, töltsük ki hivatalos okmányainknak megfelelően az alap regisztrációs adatokat (keresztnév, vezetéknév, e-mail cím). A visszaigazoló e-mailt erre a címedre fogják küldeni és például a jelszavad is innen tudod majd a jövőben visszaállítani, ha szükséges lesz.
 • Adjunk meg egy erős jelszót, amit használni fogunk a tőzsdén. Célszerű erős jelszót használni, ami hosszú, tartalmaz számokat, kis és nagybetűket is.

 • A folyamat végén el kell fogadnod az Általános Szerződési Feltételeket és nyilatkoznod kell arról, hogy elmúltál 18 éves (ezt később okmánnyal kell igazolnod)
 • Végül a ‘Create free account’ gombra kattintva létrehozod a fiókodat és kapsz egy visszaigazoló e-mailt a megadott címre.

 • Az e-mail megnyitása után kattints a ‘Verify Email Address’ gombra és az átvisz a mobilszám hitelesítéséhez.

A Coinbase azonnal lehetővé teszi a mobil telefonszám hitelesítését is, ezáltal a fiókunkhoz kapcsoljuk a mobiltelefonszámunkat, és SMS-ben kapjunk értesítéseket és megerősítő kódokat. Ez egy további védelmi réteg, mivel csak a hitelesített telefonszámról érkező üzenetek és kódok érvényesek.

Fontos megjegyezni, hogy a biztonsági beállítások bekapcsolása és az erős jelszó használata alapvető intézkedések, amelyek segítenek megvédeni a Coinbase számlánkat a illetéktelen hozzáférésektől és a visszaélésektől. 

 • Válaszd ki az országot és add meg a létező, használatban lévő mobilszámodat, a mobilszámodra érkezni fog egy SMS, ami 7 jegyű kódot tartalmaz, a kód megadása után kattints a ‘Submit’ gombra.

2. Coinbase tőzsde regisztráció, fiók hitelesítése

A Coinbase fiók hitelesítése a felhasználók személyazonosságának és biztonságának védelme érdekében szükséges lépés. A hitelesítési folyamat során a felhasználóknak bizonyítaniuk kell személyazonosságukat és címüket, általában hivatalos személyazonosító dokumentumok és lakcímet igazoló okmányok felhasználásával.

A számla hitelesítéséve elősegíti a felhasználók biztonságát és megakadályozza a pénzmosást és más illegális tevékenységeket.

 • Állampolgárságod kiválasztása után ki kell töltened egy formot, amely a személyes adatokat tartalmazza. Adjuk meg személyes adatainkat pontosan az okmányainkon megegyező módon (figyeljünk az ékezetekre, harmadik nevekre stb.)
 • A platform további kérdéseket tesz fel, amelyekre opcionális válaszok vannak. (Pl. Mire szeretnéd használni a Coinbase-t? Az általad befektetett összeg miből származik? Foglalkoztatási státuszod?)

 • Ahhoz, hogy a regisztrációt véglegesíteni tudd, azonosítanod kell magad és ezzel együtt az életkorod. A következő okmányokkal igazolhatod magad: Útlevél, Személyazonosító igazolvány, Jogosítvány.

 • Az okmányok feltölthetőek PDF fomátumban, illetve telefon kamera segítségével is. Jól látható módon fényképeket kell készítenünk a kiválasztott okmányunk mindkét oldaláról. Ehhez használhatjuk a mobiltelefonunkat.
 • Ha ezzel is megvagyunk akkor a rendszer megkérhet arra, hogy készítsünk selfiet magunkról és szkenneljük körbe az arcunkat a kamera segítségével.

A hitelesítés igénybe vehet pár órát, de amennyiben nem azonosítható a beküldött okmány, akkor ezt a rendszer jelezni fogja.

Ha megvagyunk, akkor gratulálunk, sikeresen regisztráltál a Coinbase kriptovaluta tőzsdére! A továbbiakban még néhány biztonsági beállítást kell még megtenned! (A Coinbase tőzsde biztonsági rendszere további ellenőrzést kérhet arra vonatkozóan, hogy "valódi" ember vagy-e. Ehhez kattints a bal egérgombbal a puzzle darabra és lenyomva tartva mozgasd azt a csúszkán a célba.)

 

3. Coinbase tőzsde regisztráció, fiók biztonsági beállításai

A Coinbase számlánk biztonságának növelése érdekében számos beállítást és intézkedést hajthatunk végre. Kétfontosítás (2FA) használata az egyik legfontosabb és hatékony módszer a fiókunk védelmére. A 2FA lényege, hogy a belépési folyamat során a szokásos jelszó mellett egy további azonosítási tényezőt is meg kell adnunk, például egy mobilalkalmazás által generált kódot.

A Coinbase 2FA-támogatást biztosít, és ajánlott ezt a funkciót bekapcsolni a fiókunkban. Ehhez telepíthetünk egy autentikációs alkalmazást, például a Google Authenticator-t, amely biztonságos kódot generál a bejelentkezéshez. A mobil alkalmazáson keresztül kapott kódok csak rövid élettartamúak és minden bejelentkezésnél újra generálódnak, ezáltal jelentősen megnövelik a fiókunk biztonságát.

Kétlépéses hitelesítés (Authenticator 2FA)

 • Nyissuk meg a felhasználói fiókunk alatt a "Security" menüpontot a lent látható kép alapján.

 • Kattintsunk az Authenticator app kezeléséhez tartozó gombra
 • Ezután értesítést kapsz arról, hogy a kétfaktoros fiókvédelemet (2FA) ajánlott beállítanod. Válaszd a "Google Authentication" gombot.

 • A hitelesítés a Google segítségével a „Google Authenticator” mobilalkalmazáson keresztül történik. Ezt telepítened kell az okostelefonodra, mindegy, hogy Android vagy iOS (iPhone) telefont használsz.
 • Telepítés után nyisd meg ezt az alkalmazást okostelefonodon és nyomd meg a „+” gombot az új fiók hozzáadásához.
 • A menüben válaszd a „QR-kód beolvasása” gombot, majd a mobilod kamerájával olvasd be a Coinbase tőzsde oldalán látható QR-kódot.

Fontos! Ezt a QR-kódot és a hozzátartozó kulcsot kinyomtatva tárold egy biztonságos helyen! Ennek a kódnak a hiányában, a Coinbase fiók visszaállítása nagyon körülményes folyamat.

 • Ezután az alkalmazás által generált kódot be kell másolnod a Coinbase oldalon található Google Authentication mezőbe.

Valahányszor bejelentkezel a Coinbase fiókodba, meg kell adnod a 2FA kódot direkt a Google Authenticator alkalmazásból, de így még az email címed és jelszavad birtokában sem tud senki bejelentkezni a fiókodba. Ugyanis ehhez szükség van még a mobil telefonodra is, ugyanis az generálja az egyedi 2FA kódot!

Ha ezzel megvagy akkor gratulálunk, sikeresen bebiztosítottad a Coinbase számládat, és már el is kezdhetsz kereskedni a platformon! Ezt a következő cikkünkben mutatjuk be:  

Így töltsd fel a Coinbase számládat pénzzel és vásárold meg első Bitcoinodat vagy más kriptovalutádat!

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 1.89% $64,815.35
Ethereum ETH 3.31% $3,150.56
BNB BNB 2.84% $570.49
Solana SOL 5.67% $149.83
XRP XRP 5.36% $0.5286
Dogecoin DOGE 6.26% $0.1626
Cardano ADA 7.95% $0.5048
Litecoin LTC 5.37% $85.09
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!