Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Az ügyészség megtiltaná CZ-nek, hogy elhagyja Amerikát

Az ügyészség megtiltaná CZ-nek, hogy elhagyja Amerikát

Changpeng "CZ" Zhao ellenzi az Egyesült Államok kormányának azon törekvését, amely megakadályozza visszatérését az Egyesült Arab Emírségekbe, hogy családjával lehessen.

Bűnösnek vallotta magát a Binance korábbi vezérigazgatója

Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumával (DOJ) kötött egyezség részeként a Binance korábbi vezérigazgatója bűnösnek vallotta magát és lemondott a tőzsde vezérigazgatói tisztségéről. 

Zhao-t bűnösségének beismerése után őrizetbe vették, de később óvadék ellenében szabadon engedték. A bírósághoz benyújtott dokumentumból kiderült, hogy az egyezség keretei között Zhao 175 millió dolláros szabadlábra helyezési óvadékkal rendelkezik, és vállalta, hogy 14 nappal a februári ítélethirdetés előtt visszatér az Egyesült Államokba.

CZ binance I Cryptofalka

Azonban november 22-én az amerikai ügyészek bírósági beadványt nyújtottak be az óvadéki feltételek módosítására, amelyben azt állították, hogy Zhao számára korlátozni kell az Egyesült Államok elhagyásának lehetőségét a szökés veszélyének vélelmezése miatt.

Fennáll a szökési kockázat Changpeng Zhao ügyében

Az ügyészek most azzal érvelnek, hogy a Binance korábbi vezérigazgatója szökési kockázatot jelent, mivel "nem amerikai, hanem az Egyesült Arab Emírségek állampolgára, aki jelentős vagyonnal rendelkezik az Egyesült Államokon kívül, minimális kapcsolatai vannak az Egyesült Államokkal, és olyan országban él, amelynek nincs kiadatási egyezménye az Egyesült Államokkal".

A DoJ állítása szerint, ha Zhao úgy dönt, hogy nem tér vissza az ítélethirdetésre, az komoly kihívások elé állítaná a kormányt.

November 23-án bírósági beadványban Zhao ügyvédei arra kérték az amerikai kerületi bírót, hogy utasítsa el az amerikai igazságügyi minisztérium által javasolt feltételek módosítását.

Zhao felelősséget vállal tetteiért

A bírósági meghallgatás során Zhao saját szavaiból világossá vált, hogy szeretne  felelősséget vállalni tetteiért, és elfogadta a következményeket:

"Bíró úr, szeretném lezárni a kérdést. Szeretném vállalni a felelősséget, és lezárni ezt a fejezetet az életemben. Korábban nem okoztam problémát, soha nem voltam bűnöző, soha nem jártam még bíróságon. 

Az Egyesült Arab Emírségek felajánlották nekem az állampolgárságot, és ezt megtiszteltetésnek vettem. Nem akarom ezt arra felhasználni, hogy azt mondjam: "hé, védjetek meg". Nem akarom ilyen módon kihasználni a szívességeket. 

Teljes szándékomban áll visszajönni ide, és lezárni ezt a kérdést, különben... nem lennék ma sem itt. "

Az ügyvédek határozottan kijelentették, hogy a lehetséges 18 hónapos börtönbüntetés ellenére sem áll CZ szándékában az Egyesült Arab Emírségekben maradni, hogy ezzel elkerülje az ítélethirdetés időpontját.

CZ távozik a Binance vezérigazgatói posztjáról

Zhao távozása a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéjének vezérigazgatói posztjáról egy olyan megállapodás részeként történt, amelynek értelmében a tőzsde kivonul az amerikai piacról, és 4,3 milliárd dollár büntetést fizet pénzmosás elleni és szankciók megsértése miatt. A Binance az Egyesült Államokon kívül folytatja működését, a vezérigazgatói posztot Richard Teng, a tőzsde korábbi globális regionális piacokért felelős vezetője veszi át.

"Hibát követtem el, és most vállalnom kell a felelősséget" - tweetelte Zhao a vezérigazgatói posztról való lemondásakor.

Zhao beleegyezett abba, hogy lemond a Binance vezérigazgatói posztjáról, miközben bűnösnek vallotta magát a DoJ által felhozott számos vádpontban. Bár a megállapodás lehetővé teszi számára, hogy megtartsa többségi részesedését a Binance-nél, nem tölthet be vezetői pozíciót.

Az alku nem érinti a Binance folyamatban lévő peres ügyeit az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelettel (SEC) szemben, azonban megoldja a vállalatnak az árutőzsdei határidős kereskedési bizottsággal (CFTC) fennálló problémáit.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.91% $64,293
Ethereum ETH 0.21% $3,439.52
BNB BNB -0.19% $573.65
Solana SOL 3.37% $164.73
XRP XRP -5.05% $0.5578
Dogecoin DOGE -1.47% $0.1207
Cardano ADA -4.49% $0.4266
Litecoin LTC -0.68% $71.56
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!