Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Nyert az ügyészség: Zhao nem hagyhatja el Amerikát

Nyert az ügyészség: Zhao nem hagyhatja el Amerikát

A seattle-i szövetségi bíró csütörtökön úgy döntött, hogy Changpeng Zhaónak, a Binance kriptopénz-tőzsde alapítójának az Egyesült Államokban kell maradnia az ítélethozalt megelőző hónapokban.

Módosították a feltételeket: Zhao Amerikában marad

Richard Jones amerikai kerületi bíró helyt adott a szövetségi ügyészek kérésének, miszerint Zhao-t utazási korlátozásokkal kell sújtani. Az új határozat felülírja azt a korábban hozott bírósági döntést, amely lehetővé tette CZ számára, hogy visszatérjen az Egyesült Arab Emírségekben lévő otthonába a februári ítélethirdetése előtt.

A döntés visszavonásakor Jones azt mondta, hogy Zhao "hatalmas vagyona" a tengerentúlon, valamint az Egyesült Államok és az Egyesült Arab Emírségek közötti kiadatási szerződés hiánya túl nagy szökési kockázatot jelent.

Börtönbüntetésre számíthat a Binance volt vezérigazgatója

Zhao, aki a Binance-t mindössze néhány év alatt a világ legnagyobb kriptopénz tőzsdéjévé tette a múlt hónapban bűnösnek vallotta magát abban, hogy nem tartott fenn hatékony pénzmosás elleni programot. A szövetségi büntetési irányelvek szerint 10-től 18 hónapig terjedő börtönbüntetésre számíthat.

CZ ügyvédei hangsúlyozták, hogy ügyfelük hajlandó feladni magát és beismerni a vádakat. 

"Az óvadék feltételei lehetővé teszik, hogy a vádlott szabadon maradhasson és utazhasson az Egyesült Államokon belül, családja pedig szabadon meglátogathatja őt az Egyesült Államokban" - írta Jones bíró. 

Jones a kormány álláspontja mellé állt, de ítéletében világossá tette, hogy a döntés nem "a vádlott külföldi származásán vagy állampolgárságán" alapult.

Zhao 2017-ben segített elindítani a Binance-t Sanghajban, később pedig Máltára és a Kajmán-szigetekre helyezte át a cég működését. Az amerikai hatóságok illegális tranzakciók elősegítése miatt nyomoztak a tőzsde ellen.

cz zhao binance I Cryptofalka

Tavaly a Binance beleegyezett, hogy milliós bírságokat és elkobzásokat fizet, mert "szándékosan elmulasztotta" a pénzmosás és más tiltott tevékenységek elleni védekezést, bár akkor egyetlen személyt sem vádoltak meg, az ügyészek novemberben vádat nem emeltek Zhao ellen.

CZ az ítélethozatalig Amerikában marad

A védőügyvédek korábban azt állították, hogy Zhao már bizonyította felelősségét azzal, hogy Amerikába repült, hogy szembenézzen a vádakkal. Állításuk szerint felesleges volt családjától kizárólag a februári ítélethirdetés miatt elszakítani.

A múlt héten az igazságügyi minisztérium szóvivője még azt nyilatkozta a Reutersnek, hogy Zhao hétfő este után visszatérhet az Egyesült Arab Emírségekbe, amíg a sorsára vár. Ezek a tervek azonban megváltoztak, miután az ügyészek ragaszkodtak ahhoz, hogy a 45 éves férfi nagy szökési kockázatot jelent, annak ellenére, hogy 175 millió dolláros óvadékot fizetett és bűnösnek vallotta magát.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.82% $61,953.57
Ethereum ETH 1.69% $3,432.3
BNB BNB 0.95% $408.24
Solana SOL -3.84% $128.2
XRP XRP 6.08% $0.623
Cardano ADA 9.95% $0.7345
Dogecoin DOGE 20.90% $0.1443
Litecoin LTC 6.15% $90.25
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!