Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Bitcoin robbanás: milliárdok likvidálódtak a kriptopiacokon

Bitcoin robbanás: milliárdok likvidálódtak a kriptopiacokon

Több milliárd dollárnyi tőkeáttétel tűnt el a kriptopiacról, amikor a Bitcoin pár óra alatt 14%-ot zuhant, miután rövid időre történelmi csúcsra ért.

A pozíciók likvidálása milliárdokba került

A Bitcoin árfolyamának hirtelen zuhanása következtében több mint 1 milliárd dollárnyi likvidálás történt a kriptopiacokon. Az árfolyam 14%-kal esett vissza néhány óra alatt, miután rövid időre a bitcoin új, minden idők legmagasabb pontját, 69 200 dollár felett jegyezte be március 5-én.

A hirtelen áresés következtében több mint 1 milliárd dollár likvidálódott, ami arra utal, hogy azok a kereskedők, akik a Bitcoin árfolyamának gyors emelkedésére spekuláltak elveszítették tőkéjüket a margin és futures piacokon. Az eseményeket követően a piaci hangulat jelentősen megváltozott, és a Bitcoin árfolyama gyors csökkenésnek indult.

bitcoin likvidálás milliárd | CRYPTOFALKA

Ugyanebben az időszakban az Ethereum és a Solana nyitott pozícióinak értéke is jelentős mértékben csökkent, 967 millió dollár és 424 millió dollár veszteséget eredményezve, a BTC-hez képest 15% és 20%-os csökkenést mutatva.

Spekulációk és a milliárdos likvidálások következményei

A kriptovaluta opciók és határidős ügyletek napi kereskedési volumene rekordmagasságokba emelkedett az elmúlt hetekben, ahogyan a kereskedők folyamatosan erősítették spekulációikat a Bitcoin árfolyamának emelkedésekor.

A Santiment szerint a spekulációk túlnyomó része a kereskedők long pozícióinak megnyitásából származott, akik abban reménykedtek, hogy a Bitcoin áttör új legmagasabb pontján, és megtartja magát egy 70 000 dollár feletti árszinten.

Az események hatására a nyitott pozíciók számának csökkenése arra utal, hogy a piaci spekulációk ideiglenesen háttérbe vonultak.

Csak egy átlagos nap a kriptopiacon?

Bár a bitcoin hirtelen lefelé tartó árfolyammozgása kissé megijesztette a piacot, sok szakértő szerint a kereskedési eszközök likvidálásai szokványos jelenségnek számítanak a kriptovaluták árfolyammozgása során. 

bitcoin likvidálás milliárd | CRYPTOFALKA

"Az új ATH elérését követően éles csökkenést láttunk, amely során sok long pozíció került likvidálásra. Körülbelül 3 milliárd dollárnyi nyitott érdeklődés veszett el ebben a korrekcióban." - írta Daan Crypto Trades (@DaanCrypto) a Twitteren.

A Coinglass adatai szerint körülbelül 312 500 kereskedőt likvidáltak, melynek teljes összege kb. 1,13 milliárd dollár volt az elmúlt 24 órában.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.03% $63,110.5
Ethereum ETH -1.70% $3,099.99
BNB BNB -1.15% $554.34
Solana SOL -6.69% $137.59
XRP XRP -1.34% $0.4931
Dogecoin DOGE 1.19% $0.159
Cardano ADA -0.91% $0.4552
Litecoin LTC -2.18% $77.63
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!