Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Új csúcson a Bitcoin árfolyama! Sosem került még ennyibe egy BTC

Új csúcson a Bitcoin árfolyama! Sosem került még ennyibe egy BTC

Új rekordot állított be a Bitcoin azzal, hogy megdöntötte a 2021-es, 69 000 dolláros árfolyam csúcsát. Hogy jutottunk ide, mi jön ezután?

Megdöntötte a Bitcoin ára a korábbi 69 000 dolláros rekordját

Közel három év telt el azóta, hogy a Bitcoin felállította a korábbi árfolyam csúcsát. Ma viszont újra történelmet írt a vezető kriptovaluta, megdöntve az előző bika piaci rekordját!

Új csúcson a Bitcoin árfolyama! Sosem került még ennyibe egy BTC.jpg

Ez egy történelmi pillanat és egy világos jelzés is arról, hogy a Bitcoin továbbra is kiemelkedő befektetési eszköz és jó hosszútávú potenciállal bír.

A pozitív fundamentális változások sora és a befektetői bizalom erősödése egyaránt  hozzájárultak az árfolyam történelmi magasságokba való emelkedéséhez.

2021 novemberében került utoljára ennyibe egy Bitcoin

A korábbi csúcs után a kriptovaluta piac egy hosszú és zord télbe csöppent, amely próbára tette még a legmegszállottabb kripto befektetők kitartását is. A korábbi csúcs elérése után, a Bitcoin árfolyama drámai csökkenést mutatott és 2022 novemberében érte el mélypontját, 16 000 dollárnál.

Új csúcson a Bitcoin árfolyama! Sosem került még ennyibe egy BTC.jpg

Ezt a nehéz időszakot több jelentős esemény is súlyosbította, mint az FTX csőd, a Luna összeomlása, és általános piaci pánik. Ez mély nyomot hagyott a kisebb kriptovaluták árfolyamain is, melyek még ennél is nagyobb mértékben csökkentek. 

Ez a folyamatos csökkenő trend majdnem pontosan egy évig tartott, ami sokakat elbizonytalanított és jelentősen lecsökkentette azoknak a számát, akik továbbra is bíztak a Bitcoin és más digitális eszközök hosszú távú értékében.

Az új Bitcoin árfolyam csúcs mögötti tényezők

Akik viszont kitartottak ebben a nehéz időszakban, azok nagyon jól jártak. A 16 000 dolláros mélyponttól számolva a Bitcoin árfolyama +320%-os emelkedést produkált.

Az új Bitcoin árfolyam csúcs elérését számos kulcsfontosságú esemény támogatta, amelyek közvetlen hatással voltak a kriptovaluták teljes piacára.

Az ETF-ek elfogadása kritikus lépés volt, amely jelentősen megkönnyítette az intézményi befektetők számára a Bitcoin vásárlását, lehetővé téve, hogy nagy mennyiségben halmozzanak a digitális valutából.

blackrock bitcoin etf I Cryptofalka

Az ETF-ek napi szinten közel ~10 000 Bitcoint halmoznak, miközben a digitális valuta napi készlet növekedése csupán 900 Bitcoin. Ez az érték áprilisban a blokkjutalom felezéssel pedig már csak 450-re fog csökkenni. Vagyis elmondható, hogy a Bitcoin iránti érdeklődés kiemelkedő, a kínálat viszont egyre szűkebb.

Ezenfelül, az új csúcs megdöntésében az amerikai részvény piac jó teljesítménye és a lehetséges kamatvágások is fontos szerepet játszottak. Növelve a befektetők hajlandóságát a magasabb kockázatú eszközök felé.

Persze, akik velünk tartottak és figyelték a piac eseményeit azokat nem érte váratlanul a mostani emelkedés. 2023 novemberében pont ezek a tényezők miatt írtunk nektek cikket arról, hogy miért lehet jó év 2024 a Bitcoin és a kriptovaluták számára. Hát eddig úgy néz ki elég szépen bejött.

Mit hoz a jövő? Kriptovaluták kilátásai a rekord után

A Bitcoin és a kriptovaluták piacának kilátásai továbbra is pozitívak 2024-2025-re. A blokkjutalom felezés általában jelentős hatással van a Bitcoin árfolyamára az azt követő 1-1,5 év során.

Ez az esemény hozzájárul a Bitcoin kínálatának szűküléséhez, ami pict késleltetve, de mindig árfolyamnövekedést eredményezett az előző ciklusok során.

Ennek ellenére a jelenlegi Bitcoin árfolyam csúcs mellett főként azoknak lehet ajánlott most is kriptovalutákba fektetni, akik legalább 1,5-2 évre tudják tartani befektetéseiket.

Továbbra is pozitívak a kilátások, de aki ezeken a csúcs közeli szinteken építkezik annak mindenképpen hosszabb időre kell terveznie.

Várható, hogy az altcoinok is hasonló lendületet fognak kapni, különösen ha az Ethereum ETF-eket májusban valóban jóváhagyják. Ez újabb befektetői érdeklődési hullámot indíthat el, ami további emelkedéseket és új csúcsokat eredményezhet az altcoin piacon.

Mi az Ethereum? Okosszerződések a blokkláncon I Cryptofalka.webp

Bár a kilátások jelenleg pozitívak, fontos, hogy a befektetők folyamatosan figyelemmel kísérjék a piaci fejleményeket. A jelenlegi bikapiacnak is eljön majd a csúcspontja és a vége, így fontos, hogy a befektetők tájékozottak és elővigyázatosak legyenek.

Többet szeretnél tudni a Bitcoinról és a kriptovalutákról? Segítünk!

A kriptovaluták világa dinamikusan és folyamatosan fejlődik, ezért fontos, hogy naprakész tudással rendelkezz.

Legyen szó kezdő útmutatókról, részletes elemzésekről vagy legfrissebb hírekről, nálunk minden információt megtalálsz, amire szükséged lehet a tudatos befektetéshez és a piaci trendek megértéséhez.

Érdekel gomb I Cryptofalka

Weboldalunkon számos publikus cikket is találsz, amelyek segítségével mélyebben elmerülhetsz a Bitcoin és a kriptovaluták izgalmas világában.

Ha pedig belefognál a kriptovaluta vásárlásba, a tőzsdéknek oldalunkon találsz bemutatókat a legnépszerűbb és megbízható kriptovaluta tőzsdékről.

Mi is az a Bitcoin (BTC)?

A Bitcoin egy decentralizált kriptovaluta, amelyet 2009-ben hoztak létre, és alapjaiban változtatja meg a hagyományos pénzügyi rendszert.

Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy közvetlenül egymás között küldjenek pénzt anélkül, hogy közbeavatkozna egy központi hatóság vagy bank.

2020.10.26-án 88 857 Bitcoint utaltak át egyetlen tranzakció segítségével, aminek akkori értéke 1 150 000 000 dollár volt. Mindezt 3,54 dollár tranzakciós költség mellett.

Mi az a Bitcoin és hogyan működik_ BTC kezdőknek I Cryptofalka.jpg

Bitcoin tranzakciók biztonságát a blokklánc technológia és a kriptográfiai módszerek biztosítják, amelyek a felhasználók anonimitását és a tranzakciók megbízhatóságát garantálják. Az első és legismertebb kriptovaluta, amely széles körben használható vásárlásra, befektetésre és átutalásokra.

Tehát a Bitcoin gyors, transzparens és olcsó tranzakciókat tesz lehetővé decentralizáltan, központi felügyelet nélkül a blokklánc technológia segítségével.

Miként működik a Bitcoin és a blokklánc?

Gyakran a blokklánc technológiát az internethez hasonlítják és talán még nem is látható előre, hogy miképpen fogja átformálni a jövőbeli világunkat.

Blokklánc Cryptofalka

A blokklánc az információk egy digitálisan megosztott főkönyve, melynek egyedi másolatai a blokkláncot felépítő szisztéma összes csomópontjában megtalálhatóak.

A blokkokban bármilyen információt tárolhatunk, ami a Bitcoin esetében például egy utalás összege, fogadó és küldő fél címe.

A rendszer összes résztvevője ellenőrizheti az előző tranzakciókat és újakat is vehet fel. A tranzakciókat a könnyebb feldolgozhatóság miatt blokkokba rendezik, ezek a blokkok pedig egymással láncolatba vannak kötve. Ez adja a blokklánc elnevezést.

Mi is az a Bitcoin blokkfelezés?

A Bitcoin készletének felszabadítása egy progresszív görbét ír le. Kezdetben könnyű volt újabb és újabb Bitcoinokhoz hozzájutni, majd ez a görbe egyre felkeményedik és a végén már sokkal nehezebb az új Bitcoinok kitermelése.

Hozd ki magadból pop-up banner I Cryptofalka

A Bitcoin blokkláncán az eredeti blokkjutalom 50 Bitcoin volt, ami Satoshi eredeti programkódja szerint 4 évente feleződik. Kezdetben 50 majd 25, 12,5 és ma három felezés után csupán 6,25 Bitcoin a bányászok munkájáért járó blokkjutalom. A következő Bitcoin blokkfelezés 2024 áprilisában lesz, amikor is 3,125 Bitcoinra fog csökkenni a blokkjutalom.

A teljes Bitcoin készlet mennyisége: 21 000 000 BTC

A jelenleg már kibányászott, piacon elérhető maximális mennyiség: 19 642 381 BTC

Bitcoin_blokkfelezés-2

Ezzel pedig a Bitcoin inflációja fix, jelenleg évi 1,8%. Ez véletlenül pontosan az arany elmúlt évtizedekben produkált 1,5-2%-a közé esik. Viszont a digitális arany inflációja a következő blokk felezés után (2024-től) már csak 0,9% lesz.

Egy Bitcoin tőzsdei árát a kereslet/kínálat viszonya határozza meg. Így egy Bitcoin árára nagy hatással van az, hogy az mennyire ritka, milyen mennyiség forog belőle szabadon a piacon. Főként ezért is láthatunk a Bitcoin árában 4 éves felfutási ciklusokat, ahogy folyamatosan szűkül az új Bitcoinok mennyisége.

Satoshi Nakamoto, a Bitcoin titokzatos atyja

A létrehozó, ötletgazda személye után kutatva sok érdekes dologra bukkanhatunk, de az első név, akivel az érdeklődő találkozik az Satoshi Nakamoto neve. Róla biztosan csak azt tudjuk, hogy pontosan semmi nem tudható róla.

Igazából még az sem teljesen bizonyított, hogy egy személyről vagy programozók egy csoportjáról van szó, esetleg egy szervezetről, intézményről.

Satoshi Nakamoto, a Bitcoin titokzatos atjya I Cryptofalka.webp

Akármi is lehetett tehát az ismeretlen programozó motivációja a bitcoin létrehozásával, az biztos, hogy titokban szerette volna tartani személyét. Ezzel a ténnyel is azt sugallja Satoshi Nakamoto, hogy a ,,termék” eszmeisége a fontos, nem az, aki létrehozta. Az elmúlt tíz évben több személlyel kapcsolatosan is felmerült, hogy talán ő lehet a rejtélyes fejlesztő, de végül egyértelmű bizonyíték nem került elő ezzel kapcsolatosan.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.12% $67,109.46
Ethereum ETH 0.05% $3,519.55
BNB BNB 0.14% $594.84
Solana SOL 2.85% $173.93
XRP XRP 2.79% $0.5923
Dogecoin DOGE 6.95% $0.1341
Cardano ADA -1.02% $0.4361
Litecoin LTC -0.51% $73.31
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!