Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Coinbase: Hozzáférést kérünk Gensler privát levelezéséhez!

Coinbase: Hozzáférést kérünk Gensler privát levelezéséhez!

A Coinbase hozzáférést kér Gary Gensler személyes kommunikációjához, azzal érvelve, hogy azok megkerülhetetlen információval szolgálnak a pénzügyi szabályozóval folytatott jogi csatában.

Több mint egy éve tart a harc az SEC és a Coinbase között

Az SEC 2023 júniusában beperelte a Coinbase-t, azzal vádolva a kriptotőzsdét, hogy megsértette a szövetségi értékpapír-törvényeket azzal, hogy 13 tokent jegyzett, amelyek álláspontja szerint az értékpapír kategóriába tartoznak. Ha ezt az állítást elfogadjuk, akkor a Coinbase 2019 óta, közel két évvel a 2021. áprilisi tőzsdei bevezetés előtt “be nem jegyzett értékpapír-brókerként” működött.

A Coinbase ezzel szemben azzal érvel, hogy a tőzsdéjén jegyzett tokenek nem tekinthetők értékpapíroknak így kívül esnek a SEC szabályozásán.

A kriptovaluta-tőzsde első kérvényét már elutasították

A Coinbase először áprilisban kért hozzáférést Gensler személyes kommunikációjához. Ebbe beletartozik minden kriptovalutákkal kapcsolatos dokumentum 2017-től kezdődően.

Az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet június 28-i, Katherine Failla kerületi bírónak írt levelében igyekezett megakadályozni a Coinbase kérését. Ebben bármiféle indoklást nélkülözve pusztán kijelentette, hogy elutasítja a javaslatot.

A kriptotőzsde újra harcba száll

A Coinbase július 3-án benyújtott levelében megtámadta a felterjesztést, azzal érvelve, hogy az SEC elnökeként Gensler személyes kommunikációjának megismerése - a digitális eszközök és kriptotőzsdék szabályozási státuszával kapcsolatban - összefüggésbe hozzható a Coinbase tisztességes tájékoztatásával kapcsolatos követelmények teljesülésével.

"Gensler úr időnként kifejezetten személyes minőségében osztotta meg nézeteit és kommunikált a piaci szereplőkkel" - írta a Coinbase, hozzátéve, hogy ez "még inkább indok" a magánüzeneteinek vizsgálatára

A Coinbase szerint az igazság feltárása a cél

A Coinbase ügyvédei szerint Gensler kommunikációja, mind a SEC elnöki ideje alatt, mind a hivatali ideje előtt, ugyanolyan fontos, mivel ez segítene jobban megérteni a szabályozási ügyekkel kapcsolatos gondolkodását - és annak változását- a folyamat során.

A Coinbase jogi vezetője egy július 3-i bejegyzésében az X-en hozzátette, hogy az "ésszerű feltárásra" irányuló erőfeszítéseiket a SEC által indított jogi csatára válaszul tették.

"Ez a válaszunk az SEC azon törekvésére, hogy megakadályozza az  információk ésszerű keretek között történő feltárását Gensler úrral kapcsolatban egy olyan ügyben, amelyet ő - nem pedig a Coinbase - választott ki" - írta Paul Grewal, a Coinbase jogi vezetője

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.43% $67,002.7
Ethereum ETH 1.24% $3,529.85
BNB BNB -0.97% $588.83
Solana SOL -0.60% $177.53
XRP XRP -0.21% $0.6018
Dogecoin DOGE -1.16% $0.136
Cardano ADA -2.29% $0.4259
Litecoin LTC -2.33% $72.05
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!