Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Mi a különbség a Binance és a Coinbase SEC perek között?

Mi a különbség a Binance és a Coinbase SEC perek között?

A SEC a világ két legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance és a Coinbase ellen indított eljárást, igen súlyos vádakat fogalmazva meg mindkét céggel szemben.

 

A SEC újra támadásba lendült

Az iparág elleni folyamatos támadásában Gary Gensler, a SEC elnöke hétfőn azt állította, hogy a Binance vezérigazgatója, Changpeng Zhao "megtévesztés hálóján" keresztül működött, és összekeverte az ügyfelek pénzeszközeit. A szabályozó hatóság kedden aztán azt állította, hogy a Coinbase évekig engedély nélküli értékpapírtőzsdeként működött, és "a befektetők érdekei fölé helyezte nyereségének növelését".

SEC | Cryptofalka truthdao.news

 

Bár a Coinbase elleni vádak súlyosak, a Binance elleni panasz sokkal elítélőbb: közvetlenül a vállalat vezérigazgatóját említi, és lényegesen hosszabb, súlyosabb vádakat tartalmaz. Federica Pantana, a Davidoff Hutcher & Citron társasági jogi részlegének ügyvédje szerint, aki az értékpapírjogi megfelelésre szakosodott, a Binance nagyobb bajban lehet, mert "egy vállalat könnyen lehet, hogy sosem épül fel csalással vagy hasonlókkal kapcsolatos vádak után".

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

Miről is szólnak pontosan a SEC vádai?

A SEC azt állítja, hogy a Binance az ügyfelek fiat- és kriptovalutáit "az alperesek tetszése szerint" mozgatta - ez a vád emlékeztet a kegyvesztett korábbi versenytársa, az FTX elleni vádakra. Bár érdemes kiemelni, hogy az FTX alapítójával, Sam Bankman-Fried-del ellentétben, aki 13 büntetőjogi váddal néz szembe, az USA még nem emelt büntetőjogi vádat a Binance vagy Zhao ellen.

Eközben a Coinbase ellen a SEC azt állítja, hogy a San Francisco-i székhelyű vállalat éveken keresztül be nem jegyzett nemzeti értékpapírtőzsdeként, brókerként és elszámoló ügynökségként működött, valamint be nem jegyzett értékpapírokat kínált és értékesített a stakelési szolgáltatásán keresztül.

És bár a panasz szerint a Coinbase is bűnös az összekeveréseket illetően, nem a pénzeszközök, hanem a funkciók összekeverésével vádolja a céget. "Értékpapírpiacaink más részein ezek a funkciók elkülönülnek" - mondta a SEC, utalva az értékpapírtőzsde, a bróker és az elszámoló ügynökség funkcióira.

SEC | Cryptofalka biggerpockets.com

A CFTC korábbi peres ügyvédje, Braden Perry szerint a Coinbase panasza "sokkal másabb". Azt mondta:

"Nem állít csalárd tevékenységet, csak azt, hogy a Coinbase három olyan funkciót egyesített, amelyek a hagyományos értékpapírpiacokon jellemzően elkülönülnek - a brókerek, a tőzsdék és az elszámoló ügynökségek funkcióit -, de soha nem regisztráltatta magát ezek egyikeként, ezzel megsértette az értékpapírjogot".

Hozzátette azonban, hogy "feltűnő", hogy a SEC látszólag jóváhagyta az üzleti modellt a tőzsdei bevezetés körültekintése keretében.

 

Mindkét tőzsde egyaránt rosszul járhat

A SEC továbbá azt állítja, hogy a Binance helytelen cselekedetei "Zhao ellenőrzése alatt" történtek. A SEC fő vádlottként a cég vezérigazgatóját és a kriptoipar leggazdagabb emberét közel 200 alkalommal említi a 136 oldalas panaszban. Ezzel ellentétben a Coinbase perében Brian Armstrong vezérigazgatót csak egyszer említik.

Talán a legaggasztóbbak azok az állítások, amelyek szerint több milliárd dollárnyi ügyfélpénz került egy Zhao által ellenőrzött szervezet bankszámlájára.

"Például a Zhao és a Binance tulajdonában és ellenőrzése alatt álló számlákon keresztül mindkét Binance platformról származó több milliárd amerikai dollárnyi ügyfélpénzt összekevertek egy Zhao által ellenőrzött szervezet (Merit Peak Limited) számláján, amelyet később egy harmadik félnek utaltak át, nyilvánvalóan kriptoeszközök vásárlásával és értékesítésével kapcsolatban" - tette hozzá a panasz.

A SEC szerint annak ellenére, hogy Zhao és a Binance azt állította, hogy az amerikai ügyfelek nem használhatják a Binance legnagyobb platformját, "a színfalak mögött" "titokban" lehetővé tették a nagy amerikai ügyfeleknek, hogy kereskedjenek a kriptotőzsdén - ez az értékpapírtörvények állítólagos kijátszása.

A Binance.US egy amerikai állampolgároknak szóló amerikai tőzsde, amely a Binance logóját használja, de a Binance szerint függetlenül működik. Viszont mindig is jóval kisebb volumenben kereskedett, mint a Binance.com fő tőzsdéje.

A Coinbase panaszában viszont a SEC nem állítja, hogy a tőzsde jogellenesen kínált volna szolgáltatásokat olyan ügyfeleknek, akikkel nem volt szándékában üzletet kötni. Érdemes azonban rámutatni, hogy a SEC által a Coinbase-perben kért szankciók egyike a céget eltiltaná attól, hogy tőzsdeként vagy brókerként működjön az Egyesült Államokban.

 

Kriptovaluta kereskedő csoport discord I Cryptofalka

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.62% $64,741.89
Ethereum ETH 1.85% $3,154.86
BNB BNB 2.05% $571.76
Solana SOL 4.57% $150.91
XRP XRP 4.29% $0.5295
Dogecoin DOGE 5.32% $0.1628
Cardano ADA 7.17% $0.5063
Litecoin LTC 4.92% $85.45
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!