Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Hodlnaut likviditási válság miatt felfüggeszti szolgáltatásait

A Hodlnaut likviditási válság miatt felfüggeszti szolgáltatásait

A szingapúri székhelyű Hodlnaut kriptohitelezési platform likviditás hiányára hivatkozva felfüggeszti szolgáltatásait.

 

A Hodlnaut közleménye

A piaci körülményekre és a likviditás hiányára hivatkozva a szingapúri székhelyű Hodlnaut kriptohitelezési platform lett a legújabb olyan cég, amely felfüggeszti a kifizetéseket és a letéteket. A cég hétfőn tett hivatalos bejelentést, azt állítva, hogy a piaci viszonyok miatt szolgáltatásainak felfüggesztésére kényszerült, és aktívan dolgozik a helyreállítási terveken.

A Hodlnaut továbbá kijelentette, hogy visszavonta szingapúri hatósági engedélykérelmét, ennek eredményeként pedig a továbbiakban nem tud semmilyen tokencsere funkciót kínálni. A hivatalos közlemény így hangzott:

Aktívan dolgozunk a helyreállítási terven, amelyről reméljük, hogy a lehető legrövidebb időn belül frissítésekkel és részletekkel szolgálhatunk. Konzultálunk a Damodara Ong LLC-vel szervezett végrehajtási tervünk megvalósíthatóságáról és ütemezéséről, helyreállítási tervünket pedig a felhasználóink legjobb érdekeinek szem előtt tartásával alakítjuk ki.

Hodlnaut | Cryptofalka bitcoinwisdom.com

 

A kriptokölcsönző platform közölte, hogy összes közösségi média fiókját felfüggeszti, kivéve a hivatalos Twitter-t és a Telegram-ot. Mindezek mellett pedig az alapító, Juntao Zhu Twitter fiókját is privátra állították.

Nexo kriptovaluta váltó

 

Mi vezethetett a Hodlnaut bukásához?

A kriptohitelezési válság a Terra (LUNA) – ma már Terra Classic (LUNC) – ökoszisztéma összeomlásával kezdődött, amelyet a vezető kriptofedezeti alap, a Three Arrow Capital (3AC) csődje követett. Ez a kétoldali piaci zűrzavar dominóhatást váltott ki a fedezeti alapnak és a Terra ökoszisztémának kitett kriptohitelezők számára. A Voyager Digital, a Celsius és a Blockchain.com csupán néhány azon jelentős kriptohitelező platformok közül, amelyek felfüggesztették szolgáltatásaikat az összeomlás óta.

A Hodlnaut-nak sikerült elkerülnie a 3AC-nek való kitettséget, de egyes jelentések azt állították, hogy a cég nem közölt átlátható adatokat a Terra mára megszűnt algoritmikus stablecoinjába történő befektetéseit illetően. Egy, a Twitter-en júniusban közzétett jelentés rámutat a Hodlnaut jelentős kitettségére a "stablecoin depeg" során, valamint arra, milyen ellentmondásos álláspontokat közölt a cég mindezzel kapcsolatban.

Hodlnaut | Cryptofalka bloomberg.com

 

Zhu azt állította, hogy a cég nem vásárolt UST-t, és nem is szenvedett veszteséget az UST yield szolgáltatásaival kapcsolatban, de bizonyítékként semmilyen dokumentumot nem tudott felmutatni.

 

Záró gondolatok

Egy újabb kriptokölcsönzési platform látszólagos bukása dühös reakciókat váltott ki a kriptoközösségből, és sokan azt szorgalmazták, hogy a befektetők eszközeiket a tőzsdén kívül tárolják. Mások a dominóeffektusra mutattak rá, amelyet az UST összeomlása eredményezett májusban, s amelynek hatásai még most is láthatók.

A közlemény megjelenése után számtalan helyen olvasható volt a kriptovilágban elhíresült mondás is, miszerint "nem a te kulcsod, nem a te kriptod."

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 1.18% $64,471.77
Ethereum ETH 0.37% $3,084.87
BNB BNB 1.01% $558.63
Solana SOL 4.23% $145.68
XRP XRP -0.64% $0.4993
Dogecoin DOGE 1.30% $0.1526
Cardano ADA 2.75% $0.4708
Litecoin LTC -0.86% $81.19
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!